Ultima oră
FRF a anunţat echipele care au primit licenţa pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara FRF a anunţat echipele care au primit licenţa pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara
Irina Bara a fost învinsă în sferturi la turneul de la Oeiras Irina Bara a fost învinsă în sferturi la turneul de la Oeiras
Canotaj | Patru echipaje tricolore s-au calificat vineri în finalele pentru medalii. În total, sunt zece bărci ale României în finalele A

Canotaj | Patru echipaje tricolore s-au calificat vineri în finalele pentru medalii. În total, sunt zece bărci ale României în finalele A
Apariţie specială la Paris! România va avea reprezentare în concursul de iahting Apariţie specială la Paris! România va avea reprezentare în concursul de iahting
5 vinuri româneşti pentru Paşte de la 4 experţi Unvinpezi.ro 5 vinuri româneşti pentru Paşte de la 4 experţi Unvinpezi.ro
Formula 1 | Hülkenberg va părăsi Haas şi va deveni primul recrut al Audi

Formula 1 | Hülkenberg va părăsi Haas şi va deveni primul recrut al Audi

Simona Halep, nominalizată de WTA pentru titlul 'Jucătoarea anului'! Care sunt contracandidatele româncei

Simona Halep Publicat de Andrei Ionascu pe 17 nov 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38213/19597408/1/simona-halep-2020-dubai.jpg

Simona Halep (locul 2 mondial) este una dintre cele şase jucătoare nominalizate de WTA pentru titlul 'Jucătoarea anului 2020'. Contracandidatele româncei pentru această distincţie sunt bielorusa Viktoria Azarenka, americanca Sofia Kenin, americanca Naomi Osaka, poloneza Iga Swiatek şi bielorusa Aryna Sabalenka.

Sezonul s-a încheiat pentru Simona Halep (29 de ani) încă de la eliminarea la Roland Garros, în faza optimilor de finală, pe 4 octombrie.

În acest an, Simona Halep a câştigat trei turnee: Dubai (hard), Praga şi Roma (ambele pe zgură). Are în palmares 22 de trofee WTA la simplu.

Simona Halep a fost desemnată de WTA 'Jucătoarea anului' în 2018, iar anul trecut a primit această distincţie australianca Ashleigh Barty, liderul la zi al clasamentului mondial.

Simona Halep este un exemplu de constanţă în circuitul WTA - nu a ieşit dintre primele zece jucătoare ale lumii din 27 ianuarie 2014. Din 2014 încoace, Halep a încheiat fiecare sezon pe locul 4 în lume sau mai sus, fiind lider mondial la finele sezoanelor 2017 şi 2018.

Simona Halep are a opta cea mai lungă serie de săptămâni consecutive în Top 10 WTA din istoria tenisului feminin - 336 de săptămâni.

Potrivit jurnalistului John Horn, care lucrează pentru WTA, jucătoarele nominalizate pentru titlul ‘Jucătoarea anului 2020’ sunt Simona Halep, Viktoria Azarenka, Sofia Kenin, Naomi Osaka, Aryna Sabalenka şi Iga Swiatek.

Viktoria Azarenka (locul 13 WTA) a câştigat un turneu în acest an (Cincinnati) şi a mai ajuns în finală la US Open şi Ostrava.

Sofia Kenin (locul 4 WTA) a jucat două finale de Mare Şlem în acest sezon (Australian Open, Roland Garros) şi s-a impus la Melbourne. Şi-a mai trecut în palmares titlul la Lyon, în sală.

Naomi Osaka (locul 3 WTA) a jucat puţine meciuri în acest an, dar s-a impus la US Open şi a ajuns în finală la Cincinnati (fiind nevoită să se retragă din cauza unei accidentări).

Aryna Sabalenka (locul 10 WTA)  a câştigat trei turnee în acest sezon (Doha, Ostrava şi Linz), dar a dezamăgit în competiţiile de Mare Şlem (tur 1 la Australian Open, tur 2 la Roland Garros, tur 3 la US Open).

Iga Swiatek (locul 17 WTA) este considerată, alături de Sofia Kenin, revelaţia sezonului în circuitul WTA. Poloneza în vârstă de 19 ani a câştigat prima finală de Mare Şlem din carieră, la Roland Garros, fără a pierde vreun set. 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Simona Halep

Ultimele articole Toate articolele