Ultima oră
Florin Maxim vrea ca elevii săi să joace pentru fani. ”Tribuna e dornică şi vrea să vadă spectacol” Florin Maxim vrea ca elevii săi să joace pentru fani. ”Tribuna e dornică şi vrea să vadă spectacol”
Luis Rubiales neagă faptul că la Federaţia Spaniolă de Fotbal s-ar fi comis nereguli Luis Rubiales neagă faptul că la Federaţia Spaniolă de Fotbal s-ar fi comis nereguli
VIDEO | Rapid - Universitatea Craiova 0-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ivan deschide scorul VIDEO | Rapid - Universitatea Craiova 0-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ivan deschide scorul
VIDEO | ”Spiritul şi atitudinea sunt importante”. Bogdan Andone reuşeşte un miracol la Botoşani VIDEO | ”Spiritul şi atitudinea sunt importante”. Bogdan Andone reuşeşte un miracol la Botoşani
Alexandru Musi, anunţ despre revenirea la FCSB. ”Eu vreau să joc, atâta tot” Alexandru Musi, anunţ despre revenirea la FCSB. ”Eu vreau să joc, atâta tot”
VIDEO | Laszlo Balint are un final de sezon complicat. ”Ne pare foarte rău că i-am supărat pe suporteri” VIDEO | Laszlo Balint are un final de sezon complicat. ”Ne pare foarte rău că i-am supărat pe suporteri”

Simone Tempestini a câştigat etapa finală de Super Rally de la Bucureşti. Jerome France a cucerit pentru a treia oară titlul

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 5 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21372599/1/temp.jpg

De 8 ori campion naţional absolut de raliuri, Simone Tempestini, a revenit după 5 ani în super rally cu o victorie în etapa finală, care a avut loc în centrul Capitalei şi a adunat la start un total de 33 de piloţi de top din 4 ţări.

La bordul unui model Porsche 997 RGT, Simone Tempestini a stabilit, în manşele de concurs, cel mai bun timp al circuitului stradal amenajat în jurul Sălii Palatului cu start din faţa Ateneului Român. Cu un 2:20,470, pilotul clujean a fost mai rapid cu 1,8 secunde decât următorul clasat, Adrian Teslovan (Ford Fiesta R5) şi cu 2,3 secunde decât Tudor Pop (Mitsubishi Evo 9).

Astfel, pilotul de la Napoca Rally Academy îşi trece în palmares a treia victorie în trei discipline diferite în acest sezon, după viteză în coastă la Râşnov (aprilie) şi raliuri (Harghita, Argeş, Maramureş, Sibiu, Bacău şi Cluj).

De pe podiumul final au lipsit piloţii de pe monoposturi, vremea rece şi ploaia dându-le peste cap planurile favoriţilor. Jerome France (Nova Proto) a terminat doar al cincilea la Bucureşti, însă şi-a asigurat al treilea titlu de campion naţional absolut la super rally. Astfel, în clasamentul final al sezonului 2023 este urmat de Bogdan Duma (Radical SR3) şi Costel Căşuneanu (Wolf Porsche).

La start a fost prezent şi noul campion european de juniori la raliuri, Norbert Maior, care a obţinut victoria la Clasa 2A, dedicată automobilelor cu două roţi motrice. Printre cei care au concurat la etapă s-au mai numărat Mihai Leu, Vali Porcişteanu, Lucian Răduţ, Emil Ghinea şi Didier Balcaen.

mail-share icon Email
viewscnt

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele