Ultima oră
Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"

Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"
Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu
E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!” E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!”
Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech
Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!” Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!”
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare

VIDEO ǀ Chindia Târgovişte – Universitatea Craiova 0-1. Ivan aduce victoria la Ploieşti şi oltenii urcă pe locul al doilea!

Superliga Publicat de Emanoil Ursache pe 22 oct 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20438380/2/aiv.jpg

Universitatea Craiova a învins Chindia Târgovişte, 1-0, la Ploieşti, rezultat care duce echipa lui Laurenţiu Reghecampf pe locul al doilea în Casa Liga 1. Andrei Ivan a marcat singurul gol al meciului, după ce Dan Nistor a irosit un penalty în prima repriză.
 
Începută echilibrat, cu şuturi de la distanţă ale lui Roglujic şi Popadiuc rămase fără rezultat, partida de pe Ilie Oană s-a aprins în minutul 17, când Radu Petrescu a dictat penalty la un duel între Celea şi Ivan. Reghecampf a schimbat executantul, dar Nistor a trimis peste poartă, imitând penalty-ul ratat de Houri etapa trecută, cu Academica Clinceni. Au urmat momente de joc slabe, cu posesia în dreptul oaspeţilor şi cu gazdele făcând jocul obişnuit: apărare exactă şi tentative de contraatac, majoritatea eşuate.
 
S-a jucat în acest scenariu minute bune, iar partea a doua a fost animată de Ivan. Mai întâi cu o ocazie ratată în minutul 66 (execuţie cu câlcâiul salvată de Căbuz), apoi printr-un gol de autor, în minutul 73: preluare, pivotare cu Iacob în spate, şut respins de Căbuz, apoi reluare cu capul în poartă. Reghecampf a mutat apoi defensiv, cu Fedele pentru Ivan, a închis jocul şi s-a ales, astfel, cu a patra victorie consecutivă. Suficient pentru locul al doilea în clasament.
 
Craiova ajunge la 25 de puncte, cinci sub CFR Cluj, şi se erijează din ce în ce mai clar în rolul de pretendentă la titlu. Chindia pierde din nou greu, la fel ca în meciul cu FCSB (0-1), dar cele 14 puncte strânse în 13 etape îi asigură un liniştitor loc zece, departe de zona minată a clasamentului. Etapa viitoare se joacă Universitatea Craiova - CS Mioveni şi UTA - Chindia.

Chindia Târgovişte - Universitatea Craiova 1-0 (A. Ivan 73), live pe Look Sport+ 

  • CHINDIA: Căbuz - Căpuşă, Celea, Al. Iacob, Martac (Stoian 81) - Neguţ, Dulca, Popadiuc, Corbu - M. Şerban (Matiş 81) - D. Florea
  • REZERVE: D. Moldovan, Jipa, Atanase, A. Şerban, Roumpoulakou, G. Stancu
  •  
  • UNIVERSITATEA CRAIOVA: Pigliacelli - Căpăţînă, Găman, Screciu, Bancu - Roguljic (Markovic 46), Nistor, Houri - Cîmpanu (Al. Creţu 59), Koljic (Gustavo 60), A. Ivan (Fedele 75)
  • REZERVE: Lazar, Vătăjelu, M. Constantin, Bălaşa, Baiaram

Minutul 81: Primele schimbări ale lui Săndoi: ies Şerban şi Martac, intră Matiş şi Adrian Stoian, aflat la debut.


Minutul 73: GOL CRAIOVA! Căpăţână centrează, Markovic pasează cu capul la Ivan, iar vârful Craiovei se întoarce cu Iacob în spate, şutează, apoi împinge în poartă, cu capul, mingea respinsă de Căbuz. Imediat după gol, Ivan e schimbat cu Fedele.


Minutul 66: Mare ocazie a Craiovei! Ivan se demarcă excelent, finalizează cu câlcâiul, dar Căbuz are un reflex foarte bun şi respinge în lateral.


Minutul 65: Cum jocul ofensiv al Craiovei nu s-a schimbat în bine, Nistor ia loc pe bancă şi Baiaram e aruncat în luptă.


Minutul 61: Centrarea lui Neguţ, cu exteriorul, e deviată de Bancu şi se duce în corner.


Minutul 60: Ies Cîmpanu şi Koljic, intră Creţu şi Gustavo.


Minutul 50: Şutul lui Popadiuc, deviat de Screciu, trece pe lângă poarta lui Pigliacelli.


Minutul 46: Start în repriza a doua. Reghecampf mută ofensiv, cu Markovic în locul lui Roguljic.


Minutul 45+1: Final de primă repriză.


Minutul 30: Chindia a echilibrat meciul şi a închis culoarele spre poarta lui Căbuz. Craiova suferă la construcţie, jocul intră în zona în care Săndoi se simte bine.


Minutul 17: PENALTY RATAT DE CRAIOVA! Ivan cade în duel cu Celea, Radu Petrescu dictează lovitură de la 11 metri, dar Nistor trimite peste. E al doilea penalty consecutiv ratat de olteni, după cel al lui Houri în meciul cu Academica.


 


Minutul 11: E rândul lui Popadiuc să încerce poarta, însă Pigliacelli e atent şi reţine.


Minutul 7: Roguljic recuperează în jumătatea adversă, trage de la distanţă, dar ratează ţinta.

20:30: Start joc!


Universitatea Craiova ocupă locul cinci în campionat, cu 22 de puncte câştigate. Trupa pregătită de Laurenţiu Reghecampf traversează cea mai bună perioadă de la începutul sezonului graţie celor trei victorii consecutive obţinute cu Dinamo (5-0, locul 15), FC ”U” Craiova (0-2, locul 14) şi Academica Clinceni (locul 16, 5-0).

Oltenii, însă, au defilat în faţa celor mai slabe echipe din Casa Liga 1. În meciul de vineri vor întâlni o echipă bine organizată defensiv. Chindia lui Emil Săndoi a primit doar opt goluri în 12 etape şi are a doua cea mai bună defensivă din campionat după FC Argeş, care a încasat doar şapte goluri. Tot opt goluri au primit şi echipe precum Farul, UTA, Botoşani sau campioana en-titre CFR Cluj. Însă, Chindia este vulnerabilă pe fază ofensivă. Elevii lui Săndoi au izbutit să înscrie de tot atâtea ori, fiind codaşi la acest capitol atât de important frumuseţii jocului. Cele 14 puncte câştigate de Chindia i-au adus pe târgovişteni pe locul 10 înaintea începerii rundei a 13-a din campionat.

Universitatea Craiova a eliminat-o pe Chindia Târgovişte din ediţia precedentă a Cupei României, în faza sferturilor, cu scorul de 1-0. În campionat, însă, Chindia s-a impus în ambele meciuri din sezonul regular cu acelaşi scor. Chiar dacă pe hârtie oltenii pornesc cu prima şansă, partida se anunţă una dificilă pentru aceştia şi, de asemenea, echilibrată.

Echipele probabile: 

  • Chindia: Căbuz - Căpuşă, Celea, Iacob, Martac - Neguţ, Dulca, Popadiuc, Corbu - Florea, Popa
  • Rezerve: Moldovan, Matiş, Cherchez, Şerban, Roumpoulakou, Atanase, Stancu, Şerban, Ioniţă
  • Absenţi: Kocici, S. Suciu (suspendaţi), Baxevanos, C. Dinu (accidentaţi)
  • Antrenor: Emil Săndoi
  •  
  • Universitatea Craiova: Pigliacelli - Vlădoiu, Screciu, Găman, Bancu - Nistor, Creţu - Gustavo, Houri, Ivan - Markovic
  • Rezerve: Lazar, Vătăjelu, Baiaram, Koljic, Fedele, Constantin, Roguljic, Câmpanu, Căpăţână
  • Absent: Conte (accidentat)
  • Antrenor: Laurenţiu Reghecampf 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele