Ultima oră
ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1, în direct la Prima Sport 1! Două goluri în două minute pe „Arcul de Triumf” VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1, în direct la Prima Sport 1! Două goluri în două minute pe „Arcul de Triumf”
Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie
VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede” VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede”
Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?

VIDEO | Dinamo - Vive Kielce 32-29. Victorie uriaşă pentru ”dulăi”, în faţa unei favorite la câştigarea Ligii Campionilor

Handbal Publicat de Daian Cutu pe 16 sep 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38126/20393341/11/din-kie.jpg

Dinamo reuşeşte un debut fabulos în noua ediţie a Ligii Campionilor. Campioana României a trecut de Vive Kielce, cu scorul de 32-29, formaţie care a câştigat ultimele 10 titluri în Polonia şi care are ca obiectiv calificarea în ”Final Four”.

Impulsionaţi de pe bancă de legendarul antrenor Xavi Pascual, dinamoviştii au făcut un meci perfect, în care au îmbinat atacurile duse până la capăt cu paradele lui Saed.

Pentru Dinamo au marcat Nantes Campos 11 goluri, Bizău 7, iar de la oaspeţi s-a remarcat Moryto, cu 7 reuşite, Vujovic 6.

A fost interesant şi duelul antrenorilor, Xavi Pascual la debutul la Dinamo, respectiv Talant Dujshebaev pe banca poloneză, doi dintre cei mai titraţi tehnicieni din lume, de aceeaşi vârstă (53 de ani). Pascual are în palmares trei trofee de Liga Campionilor, cu FC Barcelona (2011, 2015, 2021), iar Dujshebaev cu unul în plus (trei cu Ciudad Real, în 2006, 2008, 2009, şi unul cu Kielce, în 2016).

Joi sunt programate şi celelalte trei partide din grupa B, între SG Flensburg-Handewitt - FC Barcelona, HC Motor - FC Porto şi Veszprem - PSG.

Dinamo Bucureşti va juca următoarea partidă în deplasare, cu titrata echipă Paris Saint Germain, în 23 septembrie.

-------------------------------

Dinamo - Vive Kielce 32-29

Minutul 60: Atacul funcţionează perfect pe final, iar Saed închide poarta. Dinamo câştigă şi produce o surpriză de proporţii, în faţa unei favorite la câştigarea competiţiei!

Minutul 55: Nantes este omul meciului! Interul înscrie al 10-lea gol al său în acest meci, iar Dinamo conduce cu 30-28.

Minutul 52: Ratăm şanse de a trece la trei goluri în faţă, iar Kielce marchează simplu de pe extremă. Scorul este 28-27.

Minutul 48: Dinamo revine la conducere, dar Moryto restabileşte egalitatea de la 7 metri.

Minutul 41: Kielce reuşeşte să egaleze. Scorul este 21-21.

Minutul 39: Alex Pascul ratează de la 7 metri. Ibericul încercă o execuţie artistică, dar portarul Wolf prinde fără probleme.

Minutul 38: Kielce are un start de repriză mult mai bun decât ce a jucat până acum şi se apropie la doar un gol. Scorul este 20-19.

Minutul 30: Tânărul Bizău marchează în ultimele secunde ale primei reprize, iar la pauză Dinamo conduce cu 16-11.

Minutul 27: Kielce ratează a doua aruncare de la 7 metri prin Moryto. Saed scoate fabulos execuţia polonezului.

Minutul 25: Kielce are prima aruncare de la 7 metri a partidei. Islandezul Sigvaldi Guojonsson trimite mult peste poartă.

Minutul 18: Xavi Pascual scoate portarul pentru a compensa o eliminare. Acelaşi Nantes înscrie, cu o aruncare năpraznică, peste defensiva adversă.

Minutul 16: Gol superb marcat de Nantes, handbalist revenit la Dinamo. Scorul este 11-8.

Minutul 10: Echipa noastră joacă perfect. Racotea recuperează şi marchează din propria jumătate cu poarta goală.

Minutul 8: Bannour ratează prima aruncare a celor de la Dinamo. ”Dulăii” joacă cu doi oameni în minut, dar Saed face minuni în poartă.

Minutul 5: Dinamo are un start de meci excepţional şi marchează la fiecare atac. Campioana României conduce cu 5-2.

Minutul 3: Se joacă ofensiv şi se merge cap la cap, scorul este 2-2.

Minutul 1: A început partida. Spectatorii fac o atmosferă incendiară în sală.

Dinamo a beneficiat de wild-card pentru participarea în competiţie şi a fost repartizată în grupa B, în care favorite sunt PSG şi Barcelona.

Nume de legendă pe bancă

Dinamo a dat lovitura şi l-a adus ca antrenor pe Xavier Pascual (53 de ani), dublu câştigător al Ligii Campionilor cu Barcelona. Acesta va avea ocazi să îşi înfrunte fosta echipă.

În 12 ani de activitate la cel mai înalt nivel, lucrând cu mulţi dintre marii jucători ai lumii, Xavi Pascual a cucerit toate trofeele posibile. Recordul l-a stabilit în sezonul 2014/2015, când Barcelona, cu el la timonă, a câştigat şapte trofee, inclusiv Liga Campionilor. În sezonul 2020-2021 al Ligii Campionilor, el a fost declarat cel mai valoros antrenor al competiţiei.

"Adevărul este că EHF Champions League este o competiţie foarte frumoasă şi foarte puternică. Grupa noastră, teoretic, pare mult mai dificilă decât cealaltă, dar noi, ultimii care au intrat în această competiţie, ne aşteptam să nu fie uşor. Ce avem de făcut este să ne concentrăm pe ce reprezintă această competiţie, mai exact un premiu pentru clubul nostru. De asemenea, când vom începe jocurile, să încercăm să dăm maximum la fiecare meci. Iar dacă vom câştiga, va fi perfect, deoarece pentru asta muncim. Un lucru este sigur! Cu ajutorul publicului, nu le va fi deloc uşor adversarilor să joace contra noastră. Vom munci pentru ca echipa să joace cât mai bine, vom încerca să punem cât mai multe probleme adversarilor. Nu vreau să spun că vom câştiga sau vom pierde, noi vom intra pe teren cu dorinţa de a câştiga fiecare meci", a spus Xavier Pascual, citat de pagina de Facebook a clubului Dinamo.

Componenţa celor două grupe:

Grupa A: MOL-Pick Szeged (Ungaria), THW Kiel (Germania), HC Vardar 1961 (Macedonia de Nord), Aalborg Handbold (Danemarca), HC Meshkov Brest (Belarus), Montpellier HB (Franţa), HC PPD Zagreb (Croaţia), Elverum Handball (Norvegia)

Grupa B: Paris Saint-Germain Handball (Franţa), Barcelona (Spania, deţinătoarea trofeului), FC Porto (Portugalia), Lomza Vive Kielce (Polonia), SG Flensburg-Handewitt (Germania), Telekom Veszprem HC (Ungaria), Dinamo Bucureşti (România), HC Motor (Ucraina)

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Handbal

Ultimele articole Toate articolele