Ultima oră
VIDEO | ”Rezultatul nu cred că mulţumeşte pe cineva”. Florin Pîrvu, dezamăgit de remiza cu Dinamo VIDEO | ”Rezultatul nu cred că mulţumeşte pe cineva”. Florin Pîrvu, dezamăgit de remiza cu Dinamo
”E foarte greu. Zici că suntem blestemaţi”. Amzăr nu îşi explică situaţia de la Dinamo ”E foarte greu. Zici că suntem blestemaţi”. Amzăr nu îşi explică situaţia de la Dinamo
 EXCLUSIV | Pleşca a taxat-o imediat pe Dinamo, după egalul cu Voluntari. „E inacceptabil! Dacă retrogradează e pe mâna lor” EXCLUSIV | Pleşca a taxat-o imediat pe Dinamo, după egalul cu Voluntari. „E inacceptabil! Dacă retrogradează e pe mâna lor”
Voluntariul e tare la volei! Echipa de fete e campioană în premieră Voluntariul e tare la volei! Echipa de fete e campioană în premieră
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1! Ilfovenii pleacă cu un punct mare de pe „Arcul de Triumf” VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1! Ilfovenii pleacă cu un punct mare de pe „Arcul de Triumf”
Bogdan Andone, sancţionat drastic de Comisia de Disciplină după eliminarea de la meciul cu Dinamo Bogdan Andone, sancţionat drastic de Comisia de Disciplină după eliminarea de la meciul cu Dinamo

VIDEO | România - Australia 1-0. Execuţia magistrală venită de la George Ganea aduce victoria, în ultimul meci înaintea Jocurilor Olimpice

JO 2020 Publicat pe 8 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38215/20235075/1/rom-aus.jpg

Naţionala olimpică a învins, marţi, cu scorul de 1-0 (1-0), reprezentativa similară a Australiei, în al doilea şi ultimul meci amical din cadrul stagiului de pregătire de la Marbella (Spania). Partida a fost în direct pe Prima TV.

Unica reuşită a venit în minutul 9. George Ganea a marcat frumos, cu un lob peste portarul australian, după ce a primit o pasă lungă de circa 50 de metri de la Ciobanu.

Ambele naţionale sunt calificate la turneul olimpic de la Tokyo.

În primul meci jucat în Spania, România a fost învinsă, sâmbătă, cu 1-0, de echipa similară a Mexicului, de asemenea calificată la JO.

România face parte din Grupa B a turneului olimpic, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras.

Turneul de fotbal din cadul JO va avea loc între 21 iulie şi 7 august.

--------------------------------------------

România - Australia 1-0 (Ganea 9)

Echipele de start:

România U-23: Aioani - Raţiu, Paşcanu, Nedelcu, Boboc - M. Marin, Ciobanu, Dulca - Cîmpanu, Ganea, Măţan

Australia U23: Brewer - Cleur, Baghuelou, Ryan, O'Toole - Watts, Teague, Francois, Arzani - Najjarine, Iredale


Minutul 76: Australia are şansa de a egala, după un contraatac. Paşcanu intervine salvator.

Minutul 73: Octavian Popescu încearcă o finalizare cu exteriorul, dar trimite defectuos.

Minutul 70: La Marbella este încă destul cald, iar arbitrul la permite jucătorilor să ia o pauză de hidratare.

Minutul 60: Cîmpanu trage elegant de la peste 20 de metri, balonul se scurge puţin pe lângă stâlpul stâng al porţii.



Minutul 55: România are o şansă bună, după o acţiune supranumerică, dar austrlienii îl blochează pe Dulca înainte să şuteze.

Minutul 43: Arzani trimite din lovitură liberă de la 20 de metri puţin pe lângă poartă. Aioani era prins pe picior greşit, iar australienii probabil ar fi egalat, dacă şutul era cadrat.

Minutul 40: Ciobanu centrează cu stângul puţin prea sus pentru Cîmpanu, care trimite cu capul din interiorul careului peste buturi.

Minutul 29: Ganea scoate cu călcâiul la Cîmpanu, care se luptă cu fundaşii adverşi şi reuşeşte să scoată la Dulca, care trage din interiorul careului în forţă. Balonul este respins în corner.

Minutul 21: Marius Marin încearcă să finalizeze din voleu, dar defensivă adversă blochează.

Minutul 12: Ganea primeşte o pasă uşor în lateral, pleacă excelent, dar Brewer iese şi îl blochează pe atacantul celor de la Viitorul.

Minutul 9: GOL România! Ganea este lansat în adâncime de Ciobanu, face o preluare de mare fineţe şi finalizează cu un lob din drop peste portar.

Minutul 1: A început partida de la Marbella! Selecţionerul Mirel Rădoi asistă din tribune.

-----------------------------------------

Naţionala olimpică dispută ultimul joc de verificare din cantonamentul de la Marbella contra Australiei, marţi, de la ora 21:00, în exclusivitate pe Prima TV. În prima partidă, elevii lui Nicolae Dică a cedat contra Mexicului, scor 0-1.

”Cangurii” sunt o selecţionată interesantă, care de câţiva ani dispută meciurile oficiale în zona Asiei, datorită culoarului mai uşor de calificare către Cupa Mondiala.

Aceştia au termiant pe locul al treilea la AFC Championship U23, după ce au învins Uzbekistan în meciul pentru medaliile de bronz, după ce cu un meci înainte au fost scoşi în semifinale de Coreea de Sud, viitoarea noastră adversară din grupa de la Tokyo.

Vestea cea mai bună pentru ”tricolori” este revenirea lui Paşcanu şi Baiaram. Cei doi au acuzat probleme musculare înainte de partida cu mexicanii, dar sunt şanse foarte mari să fie din primul minut cu Australia. De altfel cei doi sunt oameni de bază şi pentru turneul final.

Dică a recunoscut că mulţi dintre jucătorii convocaţi pentru această acţiune nu vor face parte din lotul ‘tricolorilor’ pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în perioada 21 iulie - 7 august. România are adversare accesibile în grupă: Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras.

"Într-adevăr, este dificil, pentru că majoritatea jucătorilor vor veni din vacanţă pentru Jocurile Olimpice. Dar avem o perioadă de pregătire înainte, 3 săptămâni. Jucătorii cu care am venit aici, mulţi dintre ei nu fac parte din lotul pentru Olimpiadă. Sunt jucători foarte tineri la care m-am gândit pentru campania următoare, cine va fi antrenor la naţionala de tineret.

Prin această acţiune, am vrut să jucătorii să nu aibă o vacanţă foarte lungă, să-i vedem pe jucătorii noi, mai tineri, dacă pot face faţă la un nivel mai mare. Şi am vrut să vedem cum răspund la cerinţele noastre jucătorii pe care vrem să-i luăm la Jocurile Olimpice. Gândirea mea şi a lui Mirel (Rădoi) despre fotbal este aceeaşi.

Sper să obţinem o victorie în meciul cu Australia. Eu am spus şi după meciul cu Mexic că băieţii au avut o atitudine foarte bună şi sunt mulţumit de acest lucru. Însă îmi doresc să facem mai mult pe faza ofensivă, în ultimii 25 de metri, şi să câştigăm", a spus Nicolae Dică pentru FRF TV, înainte de meciul cu australienii.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2020

Ultimele articole Toate articolele