Ultima oră
”O reuşită importantă”. Elias Charalambous, elogiat în presa natală ”O reuşită importantă”. Elias Charalambous, elogiat în presa natală
Vitalie Damaşcan revine în Superliga. ”Era o clauză între noi” Vitalie Damaşcan revine în Superliga. ”Era o clauză între noi”
VIDEO | Petrolul - FC Botoşani 0-0, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Echipele de start VIDEO | Petrolul - FC Botoşani 0-0, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Echipele de start
Revenire de senzaţie la Universitatea Craiova. Ar putea intra cu Rapid Revenire de senzaţie la Universitatea Craiova. Ar putea intra cu Rapid
VIDEO | Corvinul - Şelimbăr 3-1. Hunedorenii câştigă derby-ul echipelor fără drept de promovare VIDEO | Corvinul - Şelimbăr 3-1. Hunedorenii câştigă derby-ul echipelor fără drept de promovare
Juan Martin Del Potro, dezvăluiri emoţionante despre retragerea din tenis. ”A fost decisă de corpul meu” Juan Martin Del Potro, dezvăluiri emoţionante despre retragerea din tenis. ”A fost decisă de corpul meu”

Cariere în poker, în afară de cea jucător profesionist

Special Publicat de Daian Cutu pe 29 dec 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21444939/2/featured-image-sursa-foto-canva-com.jpg

Pentru unii oameni, pokerul este mai mult decât o activitate recreaţională. Cei mai pricepuţi încep o carieră de jucător profesionist şi luptă pentru premiile puse în joc în mod constant. Alţii aleg să lucreze în industria pokerului în alte domenii.

Pokerul este o industrie ofertantă, în plină ascensiune, în care există numeroase oportunităţi. Acestea sunt potrivite atât pentru oameni care au activat în poker, dar şi pentru unii care sunt la început de drum.

Iată câteva cariere care pot fi urmate de cei pasionaţi de poker

Antrenor de poker

Această carieră este potrivită celor care stăpânesc foarte bine latura teoretică a pokerului. De cele mai multe ori, antrenorii de poker sunt foşti sau actuali jucători cu experienţă mare. Oameni care au văzut multe în poker, de la care ai ce învăţa. Ei lucrează în mod direct cu jucătorii, oferă sesiuni personalizate cu scopul de a le îmbunătăţi nivelul. Se fac analize, se dezvoltă strategii şi se stabilesc obiective. Un antrenor de poker trebuie să aibă capacitatea de a comunica eficient şi în acelaşi timp e indicat să înţeleagă şi latura psihologică a jocului.

Comentator de poker

Pokerul a trecut de două decenii la alt nivel. Interesul este atât de mare încât probele din cele mai importante turnee sunt transmise live la TV. Ba chiar în multe ţări sunt organizate şi show-uri speciale în care sunt invitate vedete ori jucători profesionişti. Inclusiv în România avem un astfel de show. Se numeşte Midnight Poker Mystery Bounty TV Show şi este unul dintre cele mai longevive show-uri TV din România. Programul ajuns la sezonul cu numărul 13 este organizat de operatorul de poker 888, un nume de referinţă din industrie la nivel mondial, licenţiat şi în ţara noastră.

Dezvoltator de Software pentru poker

Platformele de poker rulează pe un soft disponibil atât pe mobil, cât şi pe sistemele desktop. Rolul unui dezvoltator de software este de a crea şi îmbunătăţi platformele. În acelaşi timp, dezvoltă algoritmi şi funcţionalităţi de joc. Pentru a activa în domeniu ai nevoie însă de studii de specialitate şi e recomandată şi experienţa în domeniu.

Analist de date

Acest loc de muncă presupune studierea unor seturi uriaşe de informaţii în aşa fel încât să identifice modele şi tendinţe în jocul de poker. Se foloseşte de calităţile analitice pe care le are pentru a trage concluzii valoroase ce pot duce la noi strategii de joc şi îmbunătăţirea deciziilor. Pentru a avea acest loc de muncă este necesară o înţelegere a pokerului şi a probabilităţilor.

Manager de turnee de poker

Managerul de turnee de poker lucrează pentru organizatorii unor evenimente de acest gen. Se asigură că evenimentele live sunt derulate aşa cum trebuie. Coordonează o echipă întreagă ce se ocupă de aspecte logistice şi organizatorice. A face un turneu live implică o muncă ce uneori trece neobservată: de la găsirea unui spaţiu dedicat, facilitarea obţinerii discount-urilor pentru invitaţi la cazare, servicii de masaj, catering şi promovarea evenimentului. Un manager de turnee de poker trebuie să aibă astfel abilităţi de bun organizator şi comunicator. El trebuie să fie şi axat pe rezolvarea problemelor care apar.

Dealer de poker

O meserie adesea întâlnită. Dealerul este cel care se ocupă de bunul mers al jocului şi împarte cărţile, gestionează pariurile şi se asigură că regulile sunt respectate. Un dealer trebuie să cunoască la perfecţie regulile din poker, să aibă abilităţi de comunicare foarte bune, atenţie distributivă şi să reuşească să păstreze o atmosferă plăcută la masă.

Consultant pentru securitate în poker online

Platformele de poker online folosesc datele personale şi bancare ale utilizatorilor, astfel că pun mare accent pe securitate. Se folosesc cele mai înalte standarde de protecţie, în aşa fel încât datele utilizatorilor să fie în siguranţă. Astfel, se poate urma şi o carieră în acest domeniu, în aşa fel încât eventualele tentative de fraudă să fie blocate din start. Pentru a lucra în domeniu ai nevoie de experienţă în securitatea cibernetică.

Jurnalist de poker

Pokerul este un joc tot mai mediatizat, astfel că există şi site-uri specializate în ştiri despre poker. Dacă te pasionează jocul şi ai talent la scris, poţi să încerci o carieră în domeniu. Vei scrie despre strategii despre poker, cei mai în vogă jucători şi alte informaţii interesante.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele