Ultima oră
Grupele din preliminariile EURO 2023-tineret, competiţie găzduită de România şi Georgia
Grupele din preliminariile EURO 2023-tineret, competiţie găzduită de România şi Georgia
Iulian Matei s-a întors la Dinamo Iulian Matei s-a întors la Dinamo
OFICIAL | Andrei Prepeliţă şi-a pus ghetele în cui. Ce se va întâmpla cu fostul mijlocaş al naţionalei OFICIAL | Andrei Prepeliţă şi-a pus ghetele în cui. Ce se va întâmpla cu fostul mijlocaş al naţionalei
Un nou derapaj sexist al lui Gigi Becali: ”Vreau să fiu oaia lui Hristos şi nu am treabă cu femeile!” Un nou derapaj sexist al lui Gigi Becali: ”Vreau să fiu oaia lui Hristos şi nu am treabă cu femeile!”
Sepsi l-a readus de urgenţă pe Fejer Bela, pe care-l împrumutase în Ungaria
Sepsi l-a readus de urgenţă pe Fejer Bela, pe care-l împrumutase în Ungaria
FABULOS | De ce trebuia Ionuţ Luţu să-i transmită kilometrajul maşinii sale lui Sorin Cîrţu, după fiecare antrenament FABULOS | De ce trebuia Ionuţ Luţu să-i transmită kilometrajul maşinii sale lui Sorin Cîrţu, după fiecare antrenament

Cât de sigură este participarea la WTA Palermo? Jurnaliştii iberici au expus toate riscurile la care se supun sportivele care merg în Italia şi de ce numele mari s-au retras

Tenis Publicat pe 31 iul 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/19437869/1/halep-5.jpg

Marca a oferit un amplu material în ceea ce priveşte retragerea mai multor sportive de la turneul de la Palermo. Spaniolii au anunţat că deciziile au fost luate ca urmare a faptului că siguranţa nu era 100% sigură, mai ales în zonele din afara complexului sportiv.

Printre numele care s-au retras de la Palermo se numără şi Simona Halep, care a invocat pandemia de COVID-19 pentru neparticipare.

Sportivele convieţuiesc cu turişti fără măşti. Hotelul oficial al evenimentului nu e rezervat exclusiv jucătoarelor. Ele se amestecă în locaţie cu populaţia venită în vacanţă. Neavând obligaţia de a purta măşti, mulţi turişti nu o fac. Zonele comune sunt astfel riscante şi există pericolul de contagiere chiar la micul dejun. Jucătoarele sunt luate de la aeroport cu o maşină oficială, cu plexiglas care protejează locurile din spate. Li se dă o pungă cu dezinfectat şi termometru. 

Când intră în hotel li se ia sânge pentru testul PCR. Nu pot ieşi din cameră 24h, până nu primesc rezultatul negativ al testului de coronavirus. Asta după ce au făcut testul şi în ţara din care au sosit. Alarma a fost dată joi, când o sportivă de dublu a apărut cu anticorpi la test. A ieşit totuşi negativ şi poate juca”, scrie Marca.

A fost păcat că am pierdut-o pe Simona Halep. Scrisoarea pe care autorităţile sanitare locale i-au trimis-o ar fi trebuit să o convingă, dar n-a fost cazul. În orice caz, avem un tablou foarte bun şi fără ea şi vom avea un turneu istoric”, a spus Oliviero Palma, directorului turneului de la Palermo.

Simona Halep, locul 2 WTA, s-a retras de la Palermo Ladies Open, primul turneu organizat după pauza cauzată de pandemia de coronavirus. Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunţat, vineri, că toţi cetăţenii care în ultimele 14 zile au fost în România şi Bulgaria vor trebui să intre în carantină la sosirea în Italia.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Tenis

Ultimele articole Toate articolele