Ultima oră
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”
Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter” Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter”

Comunicatul celor de la Universitatea Craiova adresat lui Adrian Mititelu. Ce pretenţii are finanţatorul echipei din Liga 2

CS Universitatea Craiova Publicat de Daian Cutu pe 22 mai 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38230/19368941/1/mit.jpg

Continuă războiul declaraţiilor dintre cele două echipe ale Craiovei. Universitatea din Liga 1 a dat un comunicat în care explică care erau condiţiile lui Adrian Mititelu pentru a juca pe ”Ion Omblemenco”, cu echipa sa, care tocmai a promovat în Liga 2.

Echipa din primul eşalon plăteşte o chirie de 10.000 euro/ meci, aşa cum reiese din comunicat, în schimb Mititelu a cerut pentru echipa sa chirie de 1 euro şi scutire de plata unor taxe către administraţia locală.

„Cum a interzis Mititelu accesul a două echipe locale de liga a două să joace pe stadioane aflate în proprietate publică şi nimeni nu a luat atitudine.
Astăzi urma să ne uităm în urmă pentru a ne reaminti cum Craiova Maxima şi glorii ale fotbalului oltean au fost jignite de-a lungul timpului de către cei care vremelnic s-au crezut stăpâni peste Ştiinţa. Pentru că în ultimele zile se discută frecvent în spaţiul public despre discriminarea unei echipe proaspăt promovate la masa verde din Liga a 3-a în ceea ce priveşte accesul pe stadionul „Ion Oblemenco”, vom lăsa subiectul iniţial pentru următoarele zile.

Repetăm pentru a „n”-a oară că nu este treaba Universităţii Craiova când şi unde joacă diverse echipe, dar, totuşi, nu putem trece cu vederea modul diferit în care au fost tratate subiecte similare. Şi o să repetăm tot a „n”-a oară că Ştiinţa, pentru a juca pe „Ion Oblemenco”, nu plăteşte doar 10% din încasări, ci şi taxa de aproximativ 10.000 EUR, stabilită de Consiliul Local şi valabilă pentru orice altă echipă. Practic, Ştiinţa plăteşte mai mult decât orice altă echipă care evoluează pe „Ion Oblemenco” fie că este ea echipa naţională sau echipă de club. În plus sunt cheltuielile cu securitatea evenimentului, exploatarea stadionului în zi de meci, curăţenia etc, toate acestea însumând aproximativ 25.000-30.000 EUR/meci de Liga 1.

Şi acum să recapitulăm situaţiile similare ce au avut în centru aceleaşi personaje care ameninţau în repetate rânduri că mută echipa la Caracal, Bucureşti sau Segarcea:

I.
La sfârşitul anului 2009, oraşul Drobeta Turnu Severin termină modernizarea stadionului „Municipal”, destinat în principal folosinţei de către echipa locală FC Drobeta. Furios pe autorităţile locale, Mititelu decide să mute echipa din Craiova la Severin şi pune edililor locali mai multe condiţii. Cea mai importantă, exclusivitate în folosirea stadionului şi implicit izgonirea echipei locale din oraş, ea fiind nevoită să joace în Liga a II-a la 45 de km distanţă, în localitatea Vânju Mare. Mai mult decât atât, Mititelu, urmând să plătească 15% din încasările pe bilete şi nimic altceva. În plus, edilii oraşului, având promisiunea lui Mititelu că nu va mai pleca din Severin, aleg să-şi retragă orice sprijin acordat echipei locale, aceasta retrogradând ulterior şi ajungând aproape de dispariţie în acele timpuri. Cât a stat Mititelu la Severin, FC Drobeta a disputat un singur meci pe „Municipal”, cel de deschidere şi asta doar pentru că Dinamo a declinat invitaţia de a juca în acel meci. Mititelu a folosit meciul de deschidere inclusiv pentru a promova agresiv un eveniment electoral, el fiind huiduit la scenă deschisă.
II.
22.05.2010 Gaz Metan CFR Craiova, echipă a Băniei şi proaspăt promovată în Liga a II-a, face demersurile necesare pentru a juca pe stadionul „Ion Oblemenco” în condiţiile în care echipa lui Mititelu din acea vreme refuzase să mai joace în Craiova şi se mutase la Severin. Chiar şi în aceste condiţii, i se refuză accesul proaspetei divizionare secunde (şi singura echipă din oraş la acea vreme), Mititelu declarând ulterior că dacă Gaz Metan CFR Craiova va juca pe „Ion Oblemenco” în oraş va fi război civil.
III.
15.07.2010 – deşi mutase la Severin echipa pe care o deţinea spunând că „oraşul Craiova nu merită să aibă echipa de fotbal”, văzând că primăria din Severin nu vrea să-i dea suplimentar bani pentru a-şi întreţine echipa, Mititelu cere primăriei Craiova satisfacerea următoarelor condiţii pentru a se întoarce la Craiova:
– contract pe termen nelimitat
– exclusivitate în folosinţă stadionului proprietate publică
– chiria de 1 EUR/lună
– plata tuturor taxelor de către primăria Craiova
– plata tuturor utilităţilor de către primăria Craiova

Mai cere suma de 3 milioane de EUR pe care să o primească într-o perioadă de 3 ani, sumă din care a primit până în acest moment 500.000 EUR, pe care nici măcar nu a decontat-o, nemaivorbind de restituit, asta în condiţiile în care nu plătise niciun ban în perioada 2005-2009, adică până în momentul în care a mutat echipa la Severin.

Pentru a încheia definitiv cu acest subiect, mâine vom demonstra că Mititelu nu doar că nu-şi doreşte să joace pe „Ion Oblemenco” dar el nu-şi doreşte să joace în Craiova. Pentru că el urăşte acest oraş şi singurul lucru pe care-l vrea este să se martirizeze.

Ce patronează Mititelu acum? O echipă înfiinţată în anul 2017, o echipa fără imn, o echipă fără stemă, o echipa fără nume şi o echipă care nu-şi doreşte să joace în Craiova. Ce legătură mai are această echipă cu instituţia de învăţământ sau cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova? Dacă asta se vrea Ştiinţa daţi-ne voie să alegem alt drum.”

Echipa din Liga 1 a anunţat că va continua seria dezvăluirilor despre relaţia delicată cu Adrian Mititelu, care nu a renunţat la ideea de a juca pe ”Ion Oblemenco” din sezonul viitor.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri