Ultima oră
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV

Cu ei se bate Petrescu. Portretul lui Floriana, echipa cu doar două duble europene câştigate

Champions League Publicat pe 9 aug 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/19445889/1/dan-petrescu.jpg


FC Floriana, din Malta, este prima adversară care iese în calea CFR-ului în drumul spre grupele Ligii Campionilor, iar deplasarea din Malta, de pe 18 sau 19 august, se anunţă cât se poate de uşoară. Cea mai titrată echipă din Malta, Floriana joacă pe un stadion de 3.000 de locuri, are un lot de şase ori mai slab cotat decât al lui Dan Petrescu şi a trecut doar de două ori în istorie de un tur preliminar în Europa.
 
Fondată în 1894, Floriana are o istorie de 126 de ani, una în care a adunat 26 de titluri, 20 de Cupe ale Maltei şi două Supercupe. Este cea mai titrată echipă din punct de vedere al numărului de tiluri câştigate, la egalitate cu Silema Wanderers, iar ultimul trofeu l-a obţinut după îngheţarea primei ligi din Malta.

Două duble europene câştigate în întreaga istorie

FC Floriana joacă pe un stadion, Arena Independenţei, de doar 3.000 de locuri, iar în 1962 a devenit primul club maltez care joacă în Europa. Nu a făcut-o, însă, cu prea mare succes, iar vârfurile au fost dublele manşe cu Inter Milano, FC Porto sau Borussia Dortmund. Marile performanţe, dacă pot fi numtie aşa, au venit în sezoanele 1994 şi 2000, când maltezii au trecut un tur preliminar în Liga Campionilor, respectiv Cupa Intertoto.
 
Din punct de vedere al lotului, comparaţia dintre CFR şi Floriana nici nu există: maltezii au un lot de doar 3,9 milioane de euro, faţă de cele 25,15 milioane de euro ale ardelenilor. Cel mai bine cotat adversar este Kristian Keq, mijlocaş ofensiv de 24 de ani cu o valoare de piaţă de 300.000 de euro.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri