Ultima oră
Universitatea Craiova, interesată de fundaşul francez Antoine Conte. La începutul anului a fost condamndat la închisoare cu suspendare pentru violenţă în formă agravată Universitatea Craiova, interesată de fundaşul francez Antoine Conte. La începutul anului a fost condamndat la închisoare cu suspendare pentru violenţă în formă agravată
Marea Britanie va primi suporteri străini doar la finala EURO 2020! Limita impusă Marea Britanie va primi suporteri străini doar la finala EURO 2020! Limita impusă
LIVE BLOG EURO 2020, ziua 13 | Grupa E: Suedia - Polonia şi Slovacia - Spania, de la ora 19:00. Echipele de start 
LIVE BLOG EURO 2020, ziua 13 | Grupa E: Suedia - Polonia şi Slovacia - Spania, de la ora 19:00. Echipele de start
Patricia Ţig, eliminată în optimile de finală ale turneului pe iarbă de la Bad Homburg Patricia Ţig, eliminată în optimile de finală ale turneului pe iarbă de la Bad Homburg
VIDEO | Academica Clinceni - Chindia Târgovişte 1-0, în primul amical al verii pentru ambele echipe. Ilie Poenaru: "Putem spera la primele locuri" VIDEO | Academica Clinceni - Chindia Târgovişte 1-0, în primul amical al verii pentru ambele echipe. Ilie Poenaru: "Putem spera la primele locuri"
Alegerea surprinzătoare a lui Miodrag Belodedici dintre CSA Steaua şi FCSB: ”Unii au râs!” Alegerea surprinzătoare a lui Miodrag Belodedici dintre CSA Steaua şi FCSB: ”Unii au râs!”

EXCLUSIV | 15 cluburi din Liga 1 se opun iniţiativei FRF privind regula U21. Justin Ştefan: "Nu suntem campionat de tineret! Cluburile trebuie să lucreze în primul rând pentru ele, nu pentru echipa naţională"

Liga I Publicat de Andrei Ionascu pe 29 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20147385/1/157335846-186439182911784-1311651341708949170-n.jpg

Comitetul Executiv al FRF se întruneşte astăzi, de la ora 12:00, pentru a discuta modificarea regulii U21 în Liga 1. 15 cluburi din campionat se opun propunerii de a folosi doi jucători tineri la startul unui meci. La emisiunea ‘Look Sport LIVE’ de la Look Sport+, secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a declarat că UTA este singurul club care este de acord cu propunerea Federaţiei.

Planul FRF este ca, din sezonul următor al Ligii 1, să intervină obligativitatea ca al doilea jucător U21 să rămână pe teren cel puţin 45 de minute. În continuare, un jucător Under 21 trebuie să fie integralist.

LPF a trimis un document către FRF care stipulează clar că 15 cluburi din Liga 1 se opun schimbării regulii U21. Aceşti semnatari ameninţă cu măsuri împotriva Federaţiei în instanţă.

"Sunt 15 din 16 cluburi dornice să se menţină regula U21, în sensul de a exista obligativitatea de a introduce pe teren timp de 90 de minute un singur jucător din această categorie de vârstă. Am transmis ieri documentele către Comitetul Executiv al FRF, astăzi se va discuta. Sper ca Federaţia Română de Fotbal să ţină cont de poziţia mai mult decât majoritară a cluburilor. Singura echipă care e de acord cu propunerea FRF e UTA, ei au altă politică privind aceşti fotbalişti tineri. E dreptul lor să-şi asume orice poziţie doresc.

Cred că e o chestiune fără precedent, ca la o anumită propunere a FRF să fie 15 cluburi care se opun răspicat, prin semnarea unui tabel. Cred că e vorba despre lipsa unui dialog între FRF şi LPF. Nimeni de la Federaţie n-a venit să ne întrebe ce părere avem despre această propunere, nici n-a fost transmisă această propunere, nu ştim ce se va discuta. Noi ne ocupăm de cluburi.

Doi fotbalişti Under 21 e deja prea mult, se dezechilibrează tot ce înseamnă partea de fotbal profesionist. Nu suntem campionat de tineret! A spus cineva foarte bine: <Dacă ne obligaţi să jucăm cu doi fotbalişti U21, atunci şi echipa naţională de seniori a României să joace cu doi jucători U21, obligatoriu în teren>.

Cluburile trebuie să lucreze în primul rând pentru ele, nu pentru echipa naţională. Am văzut poveşti de genul că o să avem rezultate şi o să ne bucurăm de ele. Am mai spus-o, Under 21 este o perioadă de trecere, nu se bate nimeni să câştige Campionatul European U21, este doar un moment intermediar înainte ca jucătorul să ajungă la echipa mare. Istoria fotbalului nu reţine nimeni cine a câştigat Campionatul European la Under 21", a spus Justin Ştefan, la emisiunea 'Look Sport LIVE' de la Look Sport+.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Liga I

Ultimele articole Toate articolele