Ultima oră
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”
Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter” Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter”

EXCLUSIV | FC Botoşani, profit mare din "afacerea" Moruţan. Dezvăluirile omului care l-a învins pe Hagi, Dinamo şi FCSB în lupta pentru mijlocaş

Superliga Publicat pe 24 aug 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20371544/1/mo.jpg
 
Cornel Şfaiţer, omul care l-a descoperit pe Olimpiu Moruţan în 2016, a fost prezent la emisiunea Look Sport LIVE şi a vorbit pe larg despre mijlocaşul ofensiv pe care Gigi Becali a reuşit să-l vândă la Galatasaray. Actualul manager al lui Sepsi a dezvăluit afacerea foarte profitabilă făcută de Valeriu Iftime, dar şi povestea pe larg a aducerii lui Moruţan la FC Botoşani.
 
Galatasaray va plăti 4,2 milioane de euro "pe loc", iar alte 1,5 milioane de euro vor intra în conturile FCSB-ului în momentul în care turcii vor intra în grupele Europa League. Un total de 5,7 milioane de euro care-l încâtă pe omul de afaceri din Pipera, dar şi pe Valeriu Iftime. După ce l-a vândut pe Moruţan la FCSB pentru un milion de euro, apoi a mai încasat 400.000 de euro pentru zece procente dintr-un viitor transfer, patronul moldovenilor a rămas cu alte nouă procente dintr-o revânzare. O afacere care-i aduce, în total, un profit de 1.8 milioane de euro:
 
"FC Botoşani a rămas şi cu procente. A primit un milion fără TVA, apoi 20% la primul transfer, apoi s-au cumpărat alte zece procente cu 400.000 de euro, s-a ajuns la 1,4 milioane de euro. Acum au rămas nouă procente pe care le mai are FC Botoşani. Un profit considerabil!", a declarat Cornel Şfaiţer, fost preşedinte la FC Botoşani, actual conducător la Sepsi, la Look Sport LIVE.

Hagi, FCSB şi Dinamo l-au vrut pe Moruţan!

Artizan al transferului lui Moruţan la FC Botoşani, în 2016, Şfaiţer a dezvăluit că atât Gică Hagi, cât şi FCSB şi Dinamo s-au arătat foarte interesate de mijlocaşul care, la acea vreme, juca pentru Universitatea Cluj. Dar Şfaiţer s-a folosit de toată priceperea dobândită în fotbal şi nu a lăsat să-i scape un talent pe care, de la început l-a considerat un "bun naţional":
 
"Pe Olimpiu l-am văzut în aprilie 2016 la un joc cu Satu Mare. M-am interesat cine-l gestionează, cine-l impresariază. A fost problema cu insolvenţa la U Cluj. La Olimpiu am văzut ceva special. Era foarte căutat de Academia Hagi, de Dinamo. Ţin minte foarte bine, Dănuţ Lupu se ocupa atunci. FCSB. Avea multe echipe care-l doreau, echipe din Liga 1, din Bucureşti şi nu numai. Am avut şansa să-l pot aduce la Botoşani, am luat legătura. A fost important că Leo Grozavu în cunoştea, îl ştia de la opt ani. Nu credea că-l putem aduce. Îi ştia calităţile. L-a pregătit, nu a fost uşor, pentru că era un jucător tânăr, de mare perspectivă, iar Leo a ştiut când să-l arunce în luptă, la un meci cu Pandurii.
 
Apoi a devenit un jucător important pentru FC Botoşani. Leo i-a pus în valoare calităţile. Trebuia şlefuit, trebuia să-l pună la punct din punct de vedere fizic. Văzându-i calităţile, mereu am spus că-l văd un bun naţional. L-am văzut un jucător care va face pasul spre loturile naţionale. Dacă va munci, la cum l-am văzut pe Olimpiu din punct de vedere fizic, îi văd un viitor frumos. A ajuns la un club mare, cu un antrenor cu multă experienţă, căruia îi plac jucătorii tehnici.
 
Am mai vorbit cu el, pentru că am încercat să-l ajut. Am fost primul om care a stat aproape de el. Era un copil, părinţii erau plecaţi în străinătate. Când l-am adus, era la bunica lui, pe lângă Cluj. Era un jucător de valoare foarte căutat în acea vară", a povestit Şfaiţer.
 
 
 
 
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele