Ultima oră
E gata! Cine va arbitra derby-ul FCSB – Farul. Echipa lui Becali poate câştiga titlul

E gata! Cine va arbitra derby-ul FCSB – Farul. Echipa lui Becali poate câştiga titlul
Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"

Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"
Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu
E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!” E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!”
Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech
Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!” Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!”

EXCLUSIV | Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, fără spectatori? Mihai Covaliu: "Nu se ia în calcul anularea JO"

Sporturi Publicat de Andrei Ionascu pe 23 oct 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/19562392/3/mihai-covaliu-look-sport.jpg

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei de coronavirus, au fost programate între 23 iulie şi 8 august 2021. În exclusivitate la Look Sport +, preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a oferit ultimele informaţii despre organizarea acestei competiţii.

Jocurile Olimpice, programate iniţial în perioada 24 iulie - 9 august 2020, în capitala Japoniei, au fost amânate pentru prima data în istorie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Autorităţile nu au luat o decizie finală în privinţa organizării competiţiei în 2021, după programul anunţat. Sunt analizate variante privind testarea sportivilor şi cazarea acestora, precum şi un regulament strict privind interacţiunea sportivilor.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/19562392/2/tok.jpg

La ora actuală, Japonia mai are aproximativ 5.000 de cazuri active de infectare cu noul coronavirus. 1.685 de persoane au murit.

"Este o posibilitate ca Jocurile Olimpice să se dispute fără spectatori. Sunt mai multe scenarii care se discută. Sunt în permanentă legătură cu CIO, primim informaţii zilnic. Noul premier din Japonia şi-a manifestat susţinerea totală pentru organizarea Jocurilor Olimpice. La fel, primarul din Tokyo.

Se ia în calcul testarea sportivilor cu o anumită perioadă înainte să ajungă la Tokyo. Când ajung acolo, ce se întâmplă, din nou sunt mai multe scenarii, unde se cazează, unde se pregătesc. Nu s-a luat în calcul renunţarea la această ediţie a Jocurilor Olimpice.

Suntem încrezători, sportivii de-abia aşteaptă să meargă la JO, să valideze aceşti patru ani în care s-au pregătit. Anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo ar însemna foarte multe pierderi, în primul rând la nivel sportiv. După aceea, sunt sume imense care s-au cheltuit acolo pentru infrastructură.

Va fi reanalizată situaţia în privinţa numărului oficialilor care vor putea să participe la Jocurile Olimpice. O anulare a Jocurilor Olimpice ar însemna o pierdere pentru sportivi şi pentru toţi cei care au lucrat pentru pregătire. Nu vreau să mă gândesc că nu mergem la Tokyo anul viitor", a spus Mihai Covaliu la emisiunea 'Look Sport Live' de la Look Sport+.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele