Ultima oră
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!”  | VIDEO EXCLUSIV
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!” | VIDEO EXCLUSIV
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
 VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc" VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc"
Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva" Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva"
Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare
Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

EXCLUSIV | Poziţia deţinătorului de drepturi după trecerea la 16 echipe în Casa Liga 1: contractul rămâne în picioare, cu banii plătiţi în avans. Vor exista însă penalizări pentru meciurile nejucate

Superliga Publicat pe 6 aug 2020
mail-share icon Email

Casa Liga 1 va avea 16 echipe din sezonul 2020/2021, după decizia luată în cadrul Comitetului Executiv al FRF, iar dirertorul general al eAD.ro - deţinătorul drepturilor TV pentru Liga 1, Orlando Nicoară, a comentat decizia în direct la Fotbal Look, într-o ediţie specială a emisiunii.

Poziţia eAd.ro e una clară: nu va renegocia contractul existent şi va plăti şi pentru sezoanele următoare suma stabilită: 28 de milioane de euro. Totuşi, Orlando Nicoară anunţă că vor exista penalizări pentru meciurile care nu s-au disputat în acest sezon şi cere clarificări pentru sezonul următor.

"Am cerut LPF să găsească o modalitate corectă, echilibrată, prin care să se desemneze echipele care retrogradează. Nu avem putere să decidem pentru LPF, cu atât mai puţin FRF. Suntem de acord cu 16 echipe, dacă nu se găseşte o altă soluţie.

Pentru acest sezon care tocmai s-a terminat, evident că atunci când nu livrezi 7 meciuri din totalul de 268, va exista o penalizare. Ne-am exprimat punctul de vedere în adresa transmisă către LPF.

Suntem flexibili pentru a discuta problema acestei sume. Le-am comunicat faptul că vom păstra contractul şi nu-l vom renegocia pentru sezoanele următoare.

Vom plăti aceşti 28 de milioane de euro plus TVA, la care se adaugă costuri de producţie.Practic, investiţia totală depăşeşte 30 de milioane de euro net. Dar, da, va exista o penalizare pentru meciurile care nu s-au desfăşurat.

Pe noi nu ne interesează să ştim clar ce se întâmplă când un jucător se infectează şi un meci nu se mai poate desfaşura şi să ştim clar ce se întâmplă cu meciurile care nu mai pot fi programate, pentru că aşa cum am spus, calendarul va fi extrem de strâns şi date disponibile pentru reprogramări nu vor mai exista.

Vom plăti în continuare în avans, dar din cauza situaţiei actuale, nu vom mai plăti sume aşa mari în avans. În primăvara asta am avut 6 milioane de euro în avans şi ne-am trezit că nu se poate juca.

Pentru orice meci care nu se va desfăşura, noi cerem costul meciului, plus costul producţiei, pentru că echipa de producţie trebuie să se deplaseze la faţa locului, plus o penalizare pentru televiziunile partenere. Fără aceste clarificări, noi nu vom putea plăti nimic pentru sezonul care urmează.

Am îmbrăţişat varianta cu 16 echipe, pentru că se dă miză play-outului. Prima echipa din play-out va juca cu ultima echipa cu log eligibil de Europa din play-off un baraj. La nivel de retrogradare nu am intrat în detalii", a declarat Orlando Nicoară, director general eAd.ro, în direct la Fotbal Look.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele