Ultima oră
VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”

EXCLUSIV | Radu Banciu, despre incidentul de la PSG - Başakşehir: "Colţescu nu riscă nimic! UEFA trebuia să dicteze 3-0 la masa verde pentru PSG şi doi ani excludere pentru turci"

Champions League Publicat pe 9 dec 2020
mail-share icon Email



Radu Banciu a comentat în timpul emisiunii Fotbal All Inclusive de pe Look Sport+ incidentele care au dus la suspendarea partidei PSG - Başakşehir din Champions League, precizând că exprimarea folosită de Sebastian Colţescu sau de Octavian Şofre (cum indică ultimele informaţii) nu poate fi considerată rasistă şi că brigada din România nu ar trebui să fie pedepsită în niciun fel.

Mai mult, Banciu consideră că jucătorii lui Başakşehir nu au nicio justificare pentru refuzul de a mai juca, iar UEFA ar fi trebuit să dicteze o victorie la masa verde pentru PSG şi excluderea formaţiei din Turcia din cupele europene.

"Acuzaţie de rasism nu poate fi formulată împotriva lui Coţlescu pentru că "ală negru" nu e acelaşi lucru cu "negrul ăla"... Această exemplificare pretează un pic la stângăcie, e adevărat că a avut ghinion şi ar fi putut să evite această exprimare", spune Radu Banciu.

"Am consultat un avocat francez şi conform legislaţiei franceze, ceea ce au spus Sebastian Colţescu sau Octavian Şovre nu reprezintă un act de rasism pe teritorul Franţei. Pentru că a identifica o persoană după culoarea pielii nu e considerat act de rasism în Franţa. Nu riscă deci nici măcar o amendă, iar singura sancţiune poate veni de la UEFA.

UEFA şi-a dat cu stângul în dreptul aseară încălcând în mai multe rânduri propriul regulament. Faptul că cei de la Başakşehir nu au vrut să continue meciul este o infracţiune care trebuia pedepsită cu victorie 3-0 la masa verde pentru PSG şi doi ani de excludere din cupele europene pentru echipa turcă.

În al doilea rând... vedem aici cartonaşul roşu arătat de Haţegan, care a fost anulat astăzi de UEFA. O situaţie ridicolă deoarece el nu are nicio legătură cu presupusele cuvinte rasiste ale brigăzii din România ci pentru insultele criminale pe care Achille Webo le-a proferat înainte ca acest incident să se producă
", a declarat Radu Banciu.

Vezi mai jos comentariul integral al lui Radu Banciu din cadrul emisiunii Fotbal All Inclusive.

Fotbal All Inclusive cu Radu Banciu e LIVE pe Look Sport+ şi online, de luni până vineri, de la 17:00.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri