Ultima oră
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV

EXCLUSIV | Scandalul Burleanu - Ştefan escaladează. Secretarul general al LPF, atac direct: ”Declaraţiile lui pot fi catalogate drept cel mult ridicole”

Superliga Publicat pe 26 feb 2021
mail-share icon Email

Cearta dintre cele două entităţi care trebuie să conducă fotbalul românesc, Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal, continuă. Deşi cele două ar trebui, teoretic, să fie în sprijinul binelui comun, conducătorii ies cu declaraţii cât mai pompoase la TV şi îşi aruncă multe cuvinte grele, din dorinţa de a demonstra că una din părţi are dreptate. Fără realizări concrete, FRF şi LPF au început să se certe pe mai multe subiecte, iar un episod s-a consumat vineri dimineaţă.

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a fost extrem de dur, din nou, la adresa preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, nemulţumit fiind de anumite declaraţii ale acestuia, dar şi de modul în care conduce de când a preluat şefia de la Mircea Sandu.

Justin Ştefan a vorbit, printre picături, şi despre sistemul VAR, cum a fost achiziţionat şi cât mai trebuie să mai scoată din buzunare echipele din Casa Liga 1, pentru baremul celor care se vor ocupa de acesta din camera tehnică, la fiecare meci.

Din păcate, declaraţiile lui Răzvan Burleanu pot fi catalogate drept cel mult ridicole. Atât timp cât el e conducătorul fotbalului românesc, trebuie să încerce să rezolve problemele, nu să facă declaraţii ridicole. Trăim vremuri ale democraţiei, iar dacă există suspiciuni cu privire la arbitraj trebuie să se facă ceva. Cred că după 7 ani de mandat, trebuie să ştie că CCA deleagă arbitri, observatori.

E cât se poate de simplă treaba cu VAR-ul. Acum, cluburile din Liga 1 plătesc 1.2 milioane de euro, pentru prestaţiile arbitrilor din Liga 1 şi observatori. Prestaţiile sunt însă, din păcate, destul de slabe, după cum ştim. Acest VAR implică FIFA, FRF şi LFP. În momentul de faţă, LPF a făcut disponibilă tehnologia, dar FRF n-a început pregătirea arbitrilor. Urmează să vedem. Cu toate acestea, pentru VAR, cluburile din Liga 1 vor plăti sistemul de operare, dar şi pe cei care se ocupă de VAR. Adică alte câteva sute de mii de euro.

Mi-ar fi plăcut ca Răzvan Burleanu să ne invite acolo, la FRF, dacă nu îi convine cum a decurs situaţia la LPF. Aşa trebuie să facă un şef de federaţie. Dacă vrea să facem deliciul ieşirilor televizate, vă asigur de acest lucru, că aşa se va întâmpla.

Am propus următoarea variantă, ca cei doi lideri de la FRF şi LPF să conducă proiectul. Noi ne vom adresa FIFA să ne medieze conflictul şi să spună ce trebuie să facă fiecare parte. Mi-ar plăcea ca după declaraţiile de aseară să se trezească mai bine domnul Burleanu. Să ne cheme la FRF şi să ne închidem acolo până ajungem la o decizie definitivă. Să stăm două, trei zile, ne închidem acolo, dar să ajungem la un acord.

Mi se pare că suntem într-o ţară în care toţi suntem proşti şi doar Răzvan Burleanu e deştept. Pe el îl deranjează că am ajuns la un acord cu partenerul media, pentru suportarea cheltuielilor. Păi să găsească şi el.

Am văzut o declaraţie incredibilă. Că până în 2014 erau greşeli intenţionate ale arbitrilor, iar că acum nu ar mai fi. Dar sunt în lotul arbitrilor şi acum oameni de la momentul respectiv. Să spună evenimentele, nume, prenume de până atunci.

Sper ca Burleanu să fie un conducător adevărat şi să vorbim despre VAR, dincolo de disputa noastră. De acum încolo, o să fiu şi mai aprig la adresa lui Răzvan Burleanu, pentru că perioada în care el a condus FRF a fost un eşec total”, a declarat Justin Ştefan la Look Sport Live, în direct pe Look Sport+.

Matinalul Look Sport LIVE este în direct pe Look Sport+ şi online, în fiecare dimineaţă, de la 10:15. De luni până vineri, Eduard Zelgin îţi aduce cele mai fresh informaţii din lumea sportului.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele