Ultima oră
Prima echipă retrogradată oficial în Serie B, după 3-0 cu Frosinone Prima echipă retrogradată oficial în Serie B, după 3-0 cu Frosinone
VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia, în direct pe Prima Sport 1. A început partida! VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia, în direct pe Prima Sport 1. A început partida!
John Textor, patronul grupărilor Olympique Lyon şi Botafogo, suspendat 45 de zile în Brazilia. Care este motivul John Textor, patronul grupărilor Olympique Lyon şi Botafogo, suspendat 45 de zile în Brazilia. Care este motivul
Naţionala României se reuneşte duminică, pentru dubla cu Cehia din faza play-off CM2025 Naţionala României se reuneşte duminică, pentru dubla cu Cehia din faza play-off CM2025
VIDEO | FCSB - Farul, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby cu titlul pe masă. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Farul, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby cu titlul pe masă. Echipele probabile!
El va fi înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool! Cormoranii s-au înţeles cu antrenorul El va fi înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool! Cormoranii s-au înţeles cu antrenorul

Federaţia Română de Rugby, parteneriat pentru prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor din şcoli

Rugby Publicat pe 8 feb 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38220/21486852/1/99b4a3b2-9bee-423b-ba73-12745221fb69.jpg

Instituţia Prefectului Municipiul Bucureşti a semnat, joi, un parteneriat strategic cu Federaţia Română de Rugby pentru a conştientiza şi preveni consumul de droguri în rândul tinerilor din şcolile din Capitală.

Rareş Hopincă, prefectul Municipiului Buureşti a afirmat că prin acest parteneriat se unesc eforturile pentru a lupta împotriva drogurilor.

"Nu doar semnăm un parteneriat, ci este şi un proiect cu foarte mult sens. Ne unim eforturile pentru a lupta împotriva drogurilor, We TACKLE the DRUGS, placăm drogurile împreună.

Mulţumesc foarte mult pentru implicare lotului naţional de rugby, Federaţiei Române de Rugby şi sunt absolut convins că împreună vor avea impactul dorit în rândurile tinerilor pentru că e necesar să le amintim că sportul este cel mai bun refugiu. Atâta timp cât un copil se apucă de sport, stă departe de un anturaj rău, stă departe de toate provocările unei lumi mai nesigure", a declarat Hopincă.

Prefectul Capitalei şi preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache şi-au exprimat dorinţa ca această colaborare gândită pe termen lung să stea la baza formării unei comunităţi mai sigure şi mai sănătoase pentru tinerii din Bucureşti.

"Astăzi placăm drogurile. Cred că este ceva normal, poate un pic inedit pentru ceea ce înseamnă acest proiect comun. Este un proiect frumos, Prefectură - Federaţia Română de Rugby pentru că trebuie să ne implicăm în această luptă contra drogurilor, iar eu cred că mişcarea, sportul, valorile pe care le promovăm cu siguranţă vor aduce copii mai curaţi, mai bine informaţi şi copii care să stea departe de această problemă care înseamnă drogurile”, a afirmat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

"Tackle the Drugs", Spune NU drogurilor a debutat cu o acţiune la Colegiul Naţional Bilingv "George Coşbuc", unde "Stejarii" au fost pentru o oră profesori de sport pentru elevii unităţii de învăţământ, arată prefectura într-un comunicat.

Sportivii le-au povestit copiilor despre importanţa de a face mişcare, de a face un sport într-un mediu organizat, de a opta pentru un stil de viaţă cât mai sănătos şi mai ales să stea departe de droguri.

De asemenea, în cadrul unor ateliere organizate în sala de sport, "Stejarii" i-au iniţiat pe copii în tainele rugbylui, au făcut jocuri distractive cu balonul oval, schimb de pase, sau placaje.

”Naţionala de rugby a României se află în pregătire pentru Campionatul European. Sâmbătă, 10 februarie, ora 14:30, Stejarii vor juca împotriva Belgiei, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf.

În baza parteneriatului încheiat astăzi, elevii care învaţă în şcolile şi liceele din Capitală sunt invitaţi să participe gratuit la meciul de rugby. Cei care doresc să facă acest lucru trebuie să se înscrie la adresa de mail frr@rugbyromania.ro, până mâine la ora 12.30”, mai anunţă Prefectura Capitalei.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Rugby

Ultimele articole Toate articolele