Ultima oră
Bayer Leverkusen rămâne neînvinsă în acest sezon şi face încă un pas spre trofeul Europa League. Marseille - Atalanta s-a terminat indecis Bayer Leverkusen rămâne neînvinsă în acest sezon şi face încă un pas spre trofeul Europa League. Marseille - Atalanta s-a terminat indecis
Olympiakos produce o mare surpriză în semifinalele Conference League. Fiorentina s-a impus în celălalt meci Olympiakos produce o mare surpriză în semifinalele Conference League. Fiorentina s-a impus în celălalt meci
VIDEO | Chelsea - Tottenham 2-0. Radu Drăguşin, rezervă în ”Battle of the Bridge” VIDEO | Chelsea - Tottenham 2-0. Radu Drăguşin, rezervă în ”Battle of the Bridge”
VIDEO | Tânărul Jiri Lehecka profită de abandonul lui Daniil Medvedev şi merge în semifinale la Madrid VIDEO | Tânărul Jiri Lehecka profită de abandonul lui Daniil Medvedev şi merge în semifinale la Madrid
Se conturează o campanie de transferuri stelară la CFR Cluj! Suma uriaşă pe care patronul ”o pune la bătaie” Se conturează o campanie de transferuri stelară la CFR Cluj! Suma uriaşă pe care patronul ”o pune la bătaie”
Unul din cei mai vechi străini din Superliga şi-a anunţat plecarea Unul din cei mai vechi străini din Superliga şi-a anunţat plecarea

Fostul atlet Mahiedine Mekhissi îşi prezintă scuzele după ce l-a comparat pe Netanyahu cu Hitler

Atletism Publicat pe 1 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/21367991/1/mekhissi.jpg

Mahiedine Mekhissi şi-a făcut ”mea culpa” miercuri, la o zi după mesajul său foarte criticat din social media. Fostul atlet al echipei Franţei l-a comparat pe Benjamin Netanyahu, premierul israelian, cu Adolf Hitler, fondatorul nazismului. Acesta a provocat un val de indignare în plin conflict israeliano-palestinian.

"Adolf Hitler este un copil pe lângă Netanyahu", a scris fostul campion european la 3.000 de metri obstacole (care şi-a încheiat cariera la începutul anului), referindu-se la tabăra din Jabalia, bombardată de armata israeliană cu câteva ore mai devreme. Acest lucru a provocat un val de indignare, Arnaud Robinet, primarul oraşului Reims (oraşul natal al lui Mekhissi), exprimându-şi "ruşinea" faţă de Mekhissi.

"Nu vreau să banalizez ceea ce a putut să comită Hitler, departe de asta, pentru că a fost un monstru", a explicat vicecampionul olimpic din 2008 şi 2012. "Comparaţia a fost că Hitler a comis un genocid, aşa cum face Netanyahu, în timp ce puterile mondiale pot opri oroarea".

"Israelul a lansat un război pentru a nimici Hamas, dar astăzi sunt civili care sunt nimiciţi", a continuat el. "Şi asta este ceea ce mă face să reacţionez. Comparaţia mea a fost stângace şi greşită şi îmi cer scuze pentru asta, am reacţionat cu emoţie".

mail-share icon Email
viewscnt

Atletism

Ultimele articole Toate articolele