Ultima oră
Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu
E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!” E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!”
Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech
Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!” Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!”
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare
VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers

"Kiricocho!" Ce i-a strigat Haaland lui Bono după ce i-a dat al doilea gol! După, jucătorii Sevillei l-au alergat pe teren

Champions League Publicat pe 10 mar 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20057948/1/haaland-mare.jpg

Partida Borussia Dortmund - Sevilla, scor 2-2, din optimile Ligii Campionilor, a avut parte de un moment mai rar văzut pe stadioane la acest nivel.

Erling Haaland a făcut 2-0 după o lovitură de la 11 metri repetată, cu ocazia căreia atacantul norvegian şi portarul Sevillei Yassine Bounou "Bono" s-au şicanat reciproc.

După ce a marcat, Haaland s-a îndreptat spre Bono şi i-a strigat ceva, moment în care jucătorii Sevillei au început să-l alerge pe teren. Norvegianul a văzut cartonaşul galben, dar la final a refuzat să comenteze incidentul.

"Nu vreau să spun. Nu ştiu ce înseamnă, dar exact asta mi-a spus şi el după ce l-am ratat pe primul. Poate e vorba de karma în lumea asta.", a declarat Haaland.

Totuşi, misterul a fost dezlegat după ce jurnaliştii spanioli au urmărit înregistrarea partidei şi au ridicat volumul microfoanelor de fond. Astfel, au concluzionat că Bono a fost cel care a strigat spre Haaland atât înainte de prima execuţie (parată), cât şi la repetare.  "Kiricocho!", a strigat Bono de mai multe ori, iar ulterior Haaland i-a răspuns cu aceeaşi monedă.


Ce înseamnă însă Kiricocho?

Kiricocho este o expresie originară din Argentina, considerată a fi un "blestem" aducător de ghinion. Legenda a pornit tot din lumea fotbalului, cu un fan al echipei Estudiantes de la Plata, pe nume Kiricocho, în prim-plan. În 1982, Estudiantes a devenit campioană în Argentina, iar înainte de meciuri Kiricoho era adus în zona vestiarelor pentru a-i atinge pe adversari. Estudiantes a pierdut un singur meci în acel sezon, cu Boca Juniors.

"Blestemul" a mai fost folosit în lumea fotbalului şi cu alte ocazii, fiind o expresie utilizată de mulţi fotbalişti argentinieni sau spanioli pentru a le aduce ghinion adversarilor la executarea unui penalty. Au folosit-o o şi Paulo Dybala, la un meci Argentina - Chile sau Ángel Correa la o partidă Atletico Madrid - Lokomotiv Moscova, din Champions League.

mail-share icon Email
viewscnt