Ultima oră
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1! Ilfovenii pleacă cu un punct mare de pe „Arcul de Triumf” VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1! Ilfovenii pleacă cu un punct mare de pe „Arcul de Triumf”
Bogdan Andone, sancţionat drastic de Comisia de Disciplină după eliminarea de la meciul cu Dinamo Bogdan Andone, sancţionat drastic de Comisia de Disciplină după eliminarea de la meciul cu Dinamo
ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră
Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie
VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede” VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede”
Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam

Krisţina Ţimanouskaia, sportiva belarusă refugiată în Polonia şi-a vândut o medalie la licitaţie în scop caritabil

Atletism Publicat de Daian Cutu pe 27 aug 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/20375304/1/tim.png

Krisţina Ţimanouskaia şi-a vândut una dintre medalii pe site-ul Ebay pentru suma de 21.000 de dolari. Sportiva belarusă a fost nevoită să se refugieze în Polonia, în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, după ce a criticat public federaţia de la Minsk.

Fundaţia belarusă pentru solidaritate sportivă (BSSF) a anunţat că medalia obţinută de atletă la Jocurile Europene din 2019 a fost vândută pentru 21.000 de dolari (17.800 de euro) unui cumpărător din SUA.


Ea a spus că este "foarte fericită" că s-a strâns o asemenea sumă pentru BSSF, o organizaţie înfiinţată de fostul înotătoare Aliaksandra Herasimenia, pentru a ajuta sportivii ameninţaţi de puterea de la Minsk.

Ameninţată cu repatrierea cu forţa în Belarus, după ce a criticat instanţele sportive din ţara sa, în urma unui diferend, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, tânăra atletă, în vârstă de 24 de ani, a plecat din Japonia în Polonia, ţară care i-a acordat o viză umanitară.

De teama de a nu ajunge la închisoare, în cazul în care s-ar fi întors în Belarus, Krisţina Ţimanuskaia a obţinut ajutorul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi o protecţie a poliţiei în timp ce s-a aflat pe Aeroportul Tokyo-Haneda. Ea s-a refugat, apoi, timp de două nopţi, la Ambasada Poloniei din capitala Japoniei, iar acum este în Polonia.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Atletism

Ultimele articole Toate articolele