Ultima oră
Becali îl vrea şi a primit un salariu dublu: ”I-a făcut o ofertă concretă” Becali îl vrea şi a primit un salariu dublu: ”I-a făcut o ofertă concretă”
”O reuşită importantă”. Elias Charalambous, elogiat în presa natală ”O reuşită importantă”. Elias Charalambous, elogiat în presa natală
Vitalie Damaşcan revine în Superliga. ”Era o clauză între noi” Vitalie Damaşcan revine în Superliga. ”Era o clauză între noi”
VIDEO | Petrolul - FC Botoşani 1-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Irobiso egalează rapid VIDEO | Petrolul - FC Botoşani 1-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Irobiso egalează rapid
Revenire de senzaţie la Universitatea Craiova. Ar putea intra cu Rapid Revenire de senzaţie la Universitatea Craiova. Ar putea intra cu Rapid
VIDEO | Corvinul - Şelimbăr 3-1. Hunedorenii câştigă derby-ul echipelor fără drept de promovare VIDEO | Corvinul - Şelimbăr 3-1. Hunedorenii câştigă derby-ul echipelor fără drept de promovare

Macron spune că 2024, marcat de Jocurile Olimpice, va fi anul mândriei şi al speranţei franceze

Special Publicat de Daian Cutu pe 1 ian 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21447822/1/macron.jpg

Preşedintele Emmanuel Macron a promis în alocuţiunea de Anul Nou că 2024 va fi anul mândriei şi al speranţei franceze, fiind marcat de Jocurile Olimpice de vară găzduite de Paris şi de redeschiderea catedralei Notre-Dame după incendiul devastator din 2019, relatează Reuters.

"Doar o dată într-un secol se găzduiesc Jocurile Olimpice şi Paralimpice, doar o dată într-un mileniu se reconstruieşte o catedrală", a spus Macron. "2024, un an al determinării, al alegerilor, al recuperării, al mândriei. De fapt, un an al speranţei", a spus el într-o alocuţiune televizată.

Franţa va continua să se "reînarmeze" în ceea ce priveşte chestiunile de securitate, dar şi să stimuleze educaţia publică şi coeziunea socială, a anunţat Macron.

El a încercat să le ridice moralul francezilor după un an marcat de războaie şi crize în străinătate, precum şi de proteste legate de o reformă nepopulară a pensiilor şi de violenţe de stradă în urma uciderii de către poliţie a unui adolescent la un control în trafic, la Paris.

Emmanuel Macron a vorbit, de asemenea, despre "alegerile decisive" care, în opinia sa, vor fi făcute la alegerile europene din iunie: "Va trebui să alegem o Europă mai puternică şi mai suverană, în lumina moştenirii lăsate de Jacques Delors", care a murit miercuri, a spus Macron.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele