Ultima oră
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1, în direct la Prima Sport 1! Două goluri în două minute pe „Arcul de Triumf” VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1, în direct la Prima Sport 1! Două goluri în două minute pe „Arcul de Triumf”
Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie
VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede” VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede”
Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?
Veste cumplită primită de Daniel Niculae, după ce a fost pus sub urmărire penală: „Pedeapsa este îndreptată spre maximum!” Veste cumplită primită de Daniel Niculae, după ce a fost pus sub urmărire penală: „Pedeapsa este îndreptată spre maximum!”

Manita de la Conte, Lukaku şi Martinez! VIDEO | Inter spulberă Şahtior, 5-0, şi va juca finala Europa League contra Sevillei

Europa League Publicat pe 17 aug 2020
mail-share icon Email
Inter a învins Şahtior, 5-0 la Dusseldorf, live pe Look Plus şi Look 4K şi s-a calificat în finala Europa League 2019/2020. Lautaro Martinez şi Lukaku, ambii cu o dublă şi D'Ambrosio, în minutul 64, au semnat reuşitele care-l duc pe Conte la duelul cu Sevilla, de vineri, de la ora 22:00.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/19453527/7/w2.png

Stilul Conte: Lautaro a lovit la prima şansă a lui Inter!

3-5-2-ul marcă înregistrată al lui Antonio Conte a reuşit să transforme, pe start de meci, chiar şi Şahtior, o echipă ofensivă prin definiţie, într-o trupă prudentă, care nu s-a mai aruncat asupra prăzii. A fost echilibru până în minutul 19, când Pyatov a mai pus o cărămidă la renumele de gafeur, a pasat direct la adversar, Inter a desfăcut imediat jocul, D"Ambrosio a centrat ca la carte şi Lautaro Martinez a deschis scorul cu capul. Ajuns în zona de confort a mijlocaşului defensiv de pe banca milanezilor, meciul a urmat, apoi, cursul scris în carte de Conte. A încercat Junior Moraes (minutul 30), dar şutul i-a fost blocat de De Vrij, apoi Barella (minutul 34) a trimis un şut puternic, respins de Pyatov. 1-0 la pauză, scor sinonim cu zona de confort a echipei din Serie A.

Stilul Conte, partea a doua: gol din fază fixă sinonim cu calificarea

Cu brazilienii lui Şahtior întorşi pe teren cu 45 de minute la dispoziţie pentru a forţa egalarea, tot Inter a rămas la butoanele meciului. A ratat Lautaro Martinez, în minutul 48, dar o fază fixă, atât de preţuite de Antonio Conte, în minutul 64, a încheiat orice fel de calcule: centrare Brozovic, cap D'Ambrosio, gol şi assist pentru omul din banda dreaptă. Linişte pentru Conte, agitaţie pentru Castro, căci nici perechile de glezne fine ale sud-americanilor nu pot desface aşa uşor mecanismul defensiv pus la cale perfect de fostul antrenor de la Chelsea. Lukaku a avut 3-0 scris pe gheată, în minutul 72, dar şutul său tare, pe jos, a fost prins de Pyatov, care a mai redat 20 de minute de speranţă brazilienilor din faţă. Unele spulberate definitiv în minutul 75 de latul la colţul lung al lui Lautaro, de la marginea careului de 16 metri. 3-0, zarurile erau aruncate! Le-a mai rostogolit de două ori Lukaku, în minutele 77 şi 84, cu al zecelea meci consecutiv cu gol în Europa League. 


Inter - Şahtior 5-0 (Lautaro Martinez 19, 74, D'Ambrosio 64, Lukaku 77, 84), live pe Look Plus şi Look 4K de la ora 22:00. Echipele de start:

  • Inter: Handanovic - Godin, De Vrij, Bastoni - D'Ambrosio (Moses 81), Barella, Brozovic, Gagliardino, Ashley Young (Biraghi 65) - Lukaku, Lautaro Martinez (Eriksen 81)
  • Rezerve: Padelli - Valero, Candreva, Esposito, Pirola, Alexis Sanchez, Ranocchia, Sensi, Skriniar
  •  
  • Şahtior: Pyatov - Dodo, Kryvţov, Khocholava, Mativenko - Marcos Antonio, Stepanenko - Marlos (Konoplyanka 75), Alan Patrick (Solomon 59), Taison - Junior Moraes
  • Rezerve: Trubin - Bolbat, Bondar, Tete, Cipriano, Maycon, Dentinho, Fernando,  Kovalenko, Pikhalyonok

Minutul 84: GOL INTER! Lukaku trece pe lângă Khocholava precum Usain Bolt pe lângă adversarii de la suta de metri, apoi şutează printre picioarele lui Pyatov şi definitivează seara de coşmar a ucrainenilor.


Minutul 78: GOL INTER! O nouă eroare la mijlocul terenului duce mingea la Lautaro, care se comportă ca un playmaker de clasă şi-l lasă pe Lukaku singur cu portarul. Prea uşor pentru belgian, care marchează în al zecelea meci consecutiv în Europa League!


Minutul 74: GOL INTER! O bâlbâială a mijlocului lui Şahtior îl pune pe Lautaro Martinez în poziţie perfectă, iar argentinianul nu face decât să plaseze mingea elegant, la colţul lung, pe lângă Pyatov. 3-0, un sfert de oră din meci, zarurile sunt aruncate!


Minutul 64: GOL INTER! Brozovic bate un corner de pe partea dreaptă, D'Ambrosio apare la a doua bară, în spatle lui Lukaku, se înalţă imperial şi Pyatov rămâne din nou spectator.


Minutul 48: Lautaro, aproape de 2-0. Argentinianul fură o minge de la apărarea lui Şahtior, încearcă lobul de la 30 de metri, dar Pyatov are un reflex frumos şi respinge în corner.


Minutul 34: Barella îl testează pe Pyatov, dar veteranul Doneţkului e mai atent de data aceasta şi respinge.


Minutul 30: Junior Moraes apare bine în careu, dar şutul său e deviat în corner.


Minutul 19: GOL INTER! Pyatov donează o minge italienilor, aceştia deschid rapid jocul în banda dreaptă, D"Ambrosio centreaă ca la manual, iar Lautaro Martinez deschide scorul cu capul!


22:00 Start joc la Dusseldorf, cu polonezul Marciniak la centru şi un meci care promite spectacol şi dramatism.


21:00 Au apărut echipele de start. Nicio surpriză în cele două formaţii.


Sevilla a obţinut calificarea în finală după ce a trecut de Manchester United, scor 2-1, iar luni seară vom afla a doua finalistă, într-o confruntare care se anunţă echilibrată.

Inter, fără Alexis Sanchez - Şahtior, cu cea mai bună echipă

Inter Milano pare favorită la prima vedere, însă prestaţiile lui Şahtior din acest sezon îi pun în gardă pe oamenii lui Antonio Conte.

Atât Inter, cât şi Şahtior au început sezonul în Champions League şi au ajuns în fazele eliminatorii ale Europa League după ce au terminat pe locul 3 în grupele în care fuseseră repartizate.

Inter a fost în Grupa F şi a încheiat după Barcelona şi Dortmund, în timp ce Şahtior s-a clasat după Manchester City şi Atalanta în Grupa C.

În Europa League, ambele formaţii au ajuns în semifinale fără mari emoţii, obţinând victorii pe linie.

În sferturi, Inter a trecut de Leverkusen, scor 2-1, în timp ce Şahtior a eliminat-o pe Basel, scor 4-1.

Inter are o absenţă de marcă în meciul din această seară: chilianul Alexis Sanchez s-a accidentat în meciul cu Leverkusen şi nu va putea fi folosit.

De cealaltă parte, Şahtior nu are probleme de lot, iar Luís Castro va putea alinia cea mai bună formulă.

Inter vs Şahtior, echipele probabile

  • Inter: Handanovič - Godín, De Vrij, Bastoni - D’Ambrosio, Barella, Brozović, Gagliardini, Young - Lautaro Martínez, Lukaku;
  • Şahtior: Pyatov - Dodô, Kryvtsov, Bondar, Matviyenko - Marcos Antônio, Stepanenko - Marlos, Alan Patrick, Taison - Júnior Moraes;
mail-share icon Email
viewscnt

Europa League

Ultimele articole Toate articolele