Ultima oră
VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”

Observator la meciul care a ajutat România, Prunea are o altă perspectivă asupra calificării la EURO: "Echipele mari nu sunt interesate. Îi doare la bască!"

Echipa nationala Publicat pe 20 nov 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/19623770/1/vlcsnap-2019-06-12-16h59m51s38.png
 
Florin Prunea (52 de ani) a privit din tribune, ca observator UEFA, Bosnia - Belgia 3-2, meci care i-a permis naţionalei lui Adrian Mutu să se califice cu un egal (1-1 cu Danemarca) la Campionatul European din 2021, şi are o altă optică asupra importanţei competiţiei pe care Slovenia şi Ungaria o vor găzdui mai întâi în martie, apoi la începutul lui iunie 2021.
 
Fostul goalkeeper al Generaţiei de Aur spune că naţionalele importante nu dau doi bani pe EURO, mai ales că ediţia din 2021 e programată în plin sezon intern şi oferă exemplul elocvent al Belgiei. Chiar dacă aveau şanse să se califice, belgienii nu au tras deloc în Bosnia, unde s-au prezentat fără jucătorii importanţi: "Nu am avut emoţii şi mă aşteptam să ne calificăm. Pentru mine nu a fost o surpriză, pentru că la belgieni este antrenor de portari Filip de Wilde, pe care îl ştiu foarte bine. A fost portar la Sporting Lisabona şi portarul echipei naţionale de seniori a Belgiei. Am vorbit cu el înainte de joc şi îmi spunea că nu îi interesează calificarea, de aceea ultimele două meciuri, atât cu Republica Moldova, cât şi cu Bosnia, au venit fără jucătorii titulari.
 
O să vă spun şi de ce. Campionatul European de tineret se va desfăşura în luna martie şi se suprapune cu întrecerile interne. O să vedeţi că şi noi vom avea probleme destul de mari. În martie, nu ştiu cine dă drumul la jucători la echipa naţională. Ei au venit fără titulari, au dat patru fotbalişti titulari la echipa mare a Belgiei, nu i-a interesat în mod special jocul. La ei, în martie e perioada de campionat şi aţi văzut că şi la ultimele Campionate Europene, echipele mari precum Franţa şi Anglia au venit cu rezervele! Îi doare la bască! Campionatul Belgiei este mai imporant. Mizele sunt mult mai mari acolo. Noi asta trebuie să înţelegem. Pentru România este o calificare importantă, dar pentru cei mari, nu", a declarat Prunea, în Fanatik.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri