Ultima oră
Prima echipă retrogradată oficial în Serie B, după 3-0 cu Frosinone Prima echipă retrogradată oficial în Serie B, după 3-0 cu Frosinone
VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia, în direct pe Prima Sport 1. A început partida! VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia, în direct pe Prima Sport 1. A început partida!
John Textor, patronul grupărilor Olympique Lyon şi Botafogo, suspendat 45 de zile în Brazilia. Care este motivul John Textor, patronul grupărilor Olympique Lyon şi Botafogo, suspendat 45 de zile în Brazilia. Care este motivul
Naţionala României se reuneşte duminică, pentru dubla cu Cehia din faza play-off CM2025 Naţionala României se reuneşte duminică, pentru dubla cu Cehia din faza play-off CM2025
VIDEO | FCSB - Farul, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby cu titlul pe masă. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Farul, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby cu titlul pe masă. Echipele probabile!
El va fi înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool! Cormoranii s-au înţeles cu antrenorul El va fi înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool! Cormoranii s-au înţeles cu antrenorul

Povestea vinului rose, o licoare divină care se regăseşte la evenimente speciale

Special Publicat de Daian Cutu pe 26 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21536405/1/povestea-vinului-rose-o-licoare-divina-care-se-regaseste-la-evenimente-speciale-1.jpg

Poză de Askar Abayev pe Pexels.com

Producţia de vin rose este copleşitoare la nivel mondial, iar vânzările record susţin pe deplin acest lucru. Unii specialişti spun că vinul rose l-a depăşit pe cel alb în materie de consum, iar ţări precum Spania, Franţa sau Italia se regăsesc pe harta statelor unde licoarea aceasta este un deliciu în fiecare zi. 

Însă dacă vrei să ştii un pic din povestea vinului rose, rândurile următoare ar putea să îţi ofere răspunsuri pentru multe întrebări.

De unde provine vinul rose şi de ce este atât de apreciat?

  • De la greci vine rose-ul

Potrivit scrierilor lăsate moştenire, vinul rose pare să îşi tragă seva din Grecia antică, locul unde producţia acestei licori se făcea cu ajutorul strugurilor albi şi roşii. Totul începea prin anii 600 i. Hr. când grecii deja fabricau vinul rose în cantităţi uriaşe. Se presupunea că în acea vreme, vinul roşu era consumat de oameni cu un rang social inferior, în timp ce bogătaşii din acea perioadă savurau vinul rose. 

Producţia se regăseşte şi în Evul Mediu, unde vinul rose era cunoscut sub denumirea de Claret şi se regăsea pe pieţele din Anglia şi Franţa acelor vremuri. Cu un gust fructat deosebit şi o culoare specială, vinul rose a crescut constant în producţie, regăsindu-se astfel pe marile pieţe internaţionale şi oricând pe masa celor cu preferinţe alese. Un vin rose de pe Altex.ro ar putea să îţi transforme seara într-un eveniment special, aşa că, nu dai greş dacă verifici această categorie de băuturi deosebite.

  • Combinaţia perfectă pentru un rose

Nu există un anumit soi de struguri din care să se fabrice vinul rose, iar reţeta nu este secretă. Mixul dintre strugurii albi şi cei roşii a dus la realizarea unei băuturi senzaţionale, aşa cum este vinul rose.

Partea frumoasă este că acest tip de vin are arome fructate, iar culoarea roz sau roşu deschis este oferită de timpul scurt de fermentare a strugurilor. În funcţie de zona de cultură, anumite vinuri rose sunt mai dulci, în timp ce altele sunt mai seci la gust. Însă reţeta a fost mereu îmbunătăţită, astfel că, pe piaţă există sute sau poate mii de feluri de vinuri rose, toate organizate după structură, gust, aciditate şi alte asemenea aspecte.

  • Vinul rose şi aromele sale speciale

Povestea vinului rose nu se limitează la modul şi locul în care a fost descoperit. Această licoare are o varietate bogată de arome, iar marii producători au mizat pe savoarea căpşunilor, a petalelor de trandafiri sau a rubarbei. Să nu te mire dacă deschizi o sticlă de vin rose şi te îmbie o aromă de coajă de lămâie, pentru că există şi asemenea feluri de băuturi, fabricate de foarte mulţi ani şi cu o istorie bogată în spate.

  • Combinaţia de vin alb şi roşu pentru un rose perfect

Tot istoria vinului rose scoate în evidenţă diferite moduri de producţie. În timp ce unii fabricanţi respectau metoda clasică de stoarcere a strugurilor albi şi roşii în acelaşi timp, alţii au adoptat o altă metodă. De exemplu, se poate combina vinul alb cu cel roşu, ţinând cont de cantitate pentru a obţine culoarea roz dorită. Totul se petrece într-o cuvă specială, unde ingredientul principal este vinul în două tonuri: alb şi roşu. Una dintre reţete presupune că este suficient un procent de 5% pentru ca vinul alb să se transforme în roze.


Aşadar, acum că ştii câte ceva despre vinul rose, nu îţi mai rămâne decât să cumperi o sticlă şi să serveşti un pahar sau două la tine acasă. Iar dacă eşti invitat la un eveniment special, să încerci negreşit un rose delicios în timp ce socializezi.

Articol susţinut de altex.ro

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele