Ultima oră
VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”

Propunere inedită a suporterilor CSA Steaua prin care echipa ar putea juca în prima ligă: „Doar aici există o lege aberantă”

Liga II Publicat pe 26 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38110/21536735/2/chindia-targoviste-csa-steaua-bucuresti-liga-2-casa-pariurilor-8-08-2023.jpg

CSA Steaua se află la al treilea sezon consecutiv în Liga 2, în primele două stagiuni terminând sezonul chiar pe loc de promovare sau de baraj, însă nu a avut drept de acces în Superliga din cauza formei de organizare pe care o are. 

În actuala ediţie a ligii secunde, Steaua nu a prins nici măcar play-off-ul, terminând pe locul 8. Chiar dacă ar fi terminat şi acest sezon pe un loc de promovare, tot nu ar fi avut drept, deoarece oficialii clubului nu au făcut un demers în acest sens.

Suporterii clubului din Ghencea au început să îşi piardă răbdarea cu conducerea echipei şi au postat un mesaj ironic pe reţelele de socializare.

Asociaţia Steliştilor 47: „Înscriem echipa în campionatul unei ţări vecine”

Asociaţia Steliştilor 47 reprezintă cea mai importantă asociaţilor a fanilor roş-albaştri şi a postat un text ironic sub formă de protest faţă de conducere prin care îşi arată dezamăgirea pentru că nu se depun eforturi în probleme dreputului de promovare.

AS 47 a dat exemplu modelul clubului turc Fenerbahce care au propus să mute echipa într-un alt campionat din cauza unor incidente. Suporterii Stelei iau în calcul această variantă având în vedere că ligile naţionale din ţările străine nu impun restricţii echipelor care sunt finanţaţi din bani publici.

„Mai mulţi fani au propus ca Steaua să se înscrie în campionatul uneia dintre ţările vecine. Lucrul acesta este posibil, la fel cum şi Fenerbahce ia în calcul să se înscrie în alt campionat după ultimele incidente. Conform raportului UEFA, despre care presa a ezitat să prezinte informaţii, în ţările vecine avem următoarea situaţie: 49% dintre echipele analizate nu sunt deţinute privat, iar în 14 ligi se regăsesc cluburi deţinute de instituţii publice. Astfel, un sfert din diviziile de top ale Europei au cel puţin un club deţinut de o instituţie publică, lucru neschimbat faţă de anul trecut. În ţările vecine avem:
  • Bulgaria: 31% nu sunt deţinute privat
  • Ungaria: 33% nu sunt deţinute privat
  • Ucraina: 7% nu sunt deţinute privat (dar contextul nu este cel mai favorabil)
  • Serbia: 93% nu sunt deţinute privat
Ar trebui să luăm în calcul această variantă? Nu de alta, dar analiza tuturor posibilităţilor şi luarea lor în calcul durează de 7 ani de zile, iar conducerea clubului nu pare să poată organiza nici măcar o conferinţă de presă prin care să-şi exprime intenţiile. Singurele comunicate sau luări de poziţie au loc doar atunci când presa se leagă strict de imaginea personală a unuia dintre angajaţi, pentru orice alt motiv, motivând că au nevoie de aprobări şi rapoarte (MApN neagă aceste lucruri).
 
Deşi în România 62% dintre cluburi nu sunt deţinute privat, spre deosebire de vecinii noştri, doar aici există o lege aberantă care pare să fie făcută să blocheze doar clubul Steaua. Conform "Articolului 31, (1) Cluburile sportive, organizate ca societăţi comerciale sportive pe acţiuni, sunt cluburi sportive profesioniste. Acestea au drept obiect de activitate participarea la competiţii sportive profesioniste, promovarea şi dezvoltarea activităţilor sportive, precum şi alte activităţi legate sau derivate din obiectul lor social." , se arată în comunicatul celor de la AS 47.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Liga II

Ultimele articole Toate articolele