Ultima oră
Victorie uriaşă pentru Răzvan Lucescu în Grecia! PAOK Salonic mai speră la titlu Victorie uriaşă pentru Răzvan Lucescu în Grecia! PAOK Salonic mai speră la titlu
Corona Braşov a câştigat al treilea meci al finalei Diviziei A la volei Corona Braşov a câştigat al treilea meci al finalei Diviziei A la volei
”O să lupt până la sfârşit, până la ultima picătură de sânge, jur în faţa suporterilor”. Tony nu redresează situaţia la Iaşi ”O să lupt până la sfârşit, până la ultima picătură de sânge, jur în faţa suporterilor”. Tony nu redresează situaţia la Iaşi
VIDEO | CFR Cluj - Sepsi 1-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Covăsnenii au doi jucători eliminaţi încă din prima repriză VIDEO | CFR Cluj - Sepsi 1-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Covăsnenii au doi jucători eliminaţi încă din prima repriză
Alibec, Drăguş şi Sorescu au înscris în Qatar, respectiv în Turcia, dar echipele lor au pierdut Alibec, Drăguş şi Sorescu au înscris în Qatar, respectiv în Turcia, dar echipele lor au pierdut
Andrei Raţiu, integralist în eşecul clar al celor de la Rayo Vallecano cu Villarreal Andrei Raţiu, integralist în eşecul clar al celor de la Rayo Vallecano cu Villarreal

Rodin Cars anunţă că nu i s-a acceptat solicitarea de a participa în Formula 1 cu o echipă cu un pilot femeie

Formula 1 Publicat de Daian Cutu pe 28 sep 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/21330018/1/rod.jpg

Constructorul neo-zeelandez Rodin Cars a anunţat, joi, că solicitarea sa de a participa în Formula 1 cu a 11-a echipă din circuit, care să aibă o femeie pilot, a fost respinsă şi că se aşteaptă ca Andretti Global să fie singura echipă nouă acceptată, relatează Reuters.

Fondatorul australian al Rodin, David Dicker, a declarat într-un comunicat că firma a propus să construiască maşinile în Noua Zeelandă, o mişcare care ar fi făcut-o singurul producător din emisfera sudică.

De asemenea, s-a angajat să rezerve un loc pentru o femeie pilot.

Britanica Jamie Chadwick, triplă câştigătoare a W Series, care în prezent este formată numai din femei, a făcut probe pentru Rodin şi, dacă ar fi fost cazul, ar fi fost disponibilă pentru acest rol.

Formula 1 nu a mai avut o femeie pilot de curse din 1976, iar Chadwick, care a concurat în seria IndyCar Indy NXT, cu sediul în SUA, nu are o super-licenţă.

Rodin Cars a participat la recentul proces FIA care vizează intrarea în prestigiosul Campionat Mondial de Formula 1", a declarat Dicker. "Din păcate, candidatura noastră nu a fost acceptată. Informaţiile recente sugerează, aşa cum am anticipat încă de la începutul acestui proces, că singurul candidat câştigător va fi Andretti Global."

Dicker a declarat că Rodin a avut, de asemenea, "oportunitatea unor discuţii pentru o colaborare cu Ferrari pentru maşina Rodin F1", iar compania a fost " dotată din punct de vedere financiar pentru a finanţa integral programul de Formula 1 din averea personală a fondatorului nostru".

Rodin este acţionarul majoritar la Carlin, un operator consacrat al seriei feeder, care are echipe în Formula 4, Formula 3 şi Formula 2.

Andretti Global este condusă de fostul pilot american de Formula 1 Michael Andretti, fiul campionului mondial din 1978, Mario Andretti, şi intenţionează să intre în Formula 1 în parteneriat cu marca Cadillac a General Motors şi cu cel puţin un pilot american.

FIA a demarat în februarie un proces oficial de înscriere, încercând să identifice una sau mai multe echipe noi interesate să se alăture circuitului din 2025, 2026 sau 2027. Forul încă nu a confirmat care dintre aplicanţi au fost acceptaţi, dacă au fost acceptaţi.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele