Ultima oră
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | ”Rezultatul nu cred că mulţumeşte pe cineva”. Florin Pîrvu, dezamăgit de remiza cu Dinamo VIDEO | ”Rezultatul nu cred că mulţumeşte pe cineva”. Florin Pîrvu, dezamăgit de remiza cu Dinamo
”E foarte greu. Zici că suntem blestemaţi”. Amzăr nu îşi explică situaţia de la Dinamo ”E foarte greu. Zici că suntem blestemaţi”. Amzăr nu îşi explică situaţia de la Dinamo
 EXCLUSIV | Pleşca a taxat-o imediat pe Dinamo, după egalul cu Voluntari. „E inacceptabil! Dacă retrogradează e pe mâna lor” EXCLUSIV | Pleşca a taxat-o imediat pe Dinamo, după egalul cu Voluntari. „E inacceptabil! Dacă retrogradează e pe mâna lor”

SPECIAL | Bănel Nicoliţă, omul care nu uită de unde a plecat: "Nu e o ruşine să recunoşti ceea ce eşti!" Modul în care a decis să "dea înapoi fotbalului"

Emisiuni Publicat pe 18 sep 2020
mail-share icon Email

Bănel Nicoliţă a devenit un simbol al omului plecat de jos care reuşeşte în viaţă în ciuda tuturor obstacolelor, iar la mijlocul anilor 2000 se bucura de un val imens de simpatie.

Plecat din Făurei, un orăşel cu 3500 de locuitori, Bănel Nicoliţă a ajuns să joace pentru România la Campionatul European şi să reprezinte FCSB la cel mai înalt nivel în cupele europene.

Acum, ajuns la 35 de ani, Bănel Nicoliţă e implicat total în activitatea echipei de fotbal a oraşului său natal şi spune că nu regretă în nicio clipă decizia, deşi ar mai fi putut juca la nivel înalt.

"Tot timpul m-am mândrit şi mă mândresc în continuare că am fost singurul în ultimii ani care a scos capul în lume, fiind rrom. Mulţi s-au apucat de fotbal după ce m-au văzut. Mulţi au înţeles că pot reuşi şi ei dacă a reuşit Bănel... Şi asta m-a ambiţionat şi mai mult. Nu e o ruşine să recunoşti ceea ce eşti. Ăsta sunt, mă mândresc şi trebuie să fac ceva.

Au fost lucruri care m-au deranjat, le-am ţinut doar pentru mine. Am ştiut doar eu, dar le-am trecut cu brio. Atunci când am ajuns sus, le-am arătat cine sunt",
spune fostul jucător al FCSB.

Bănel nu a uitat de unde a plecat şi s-a întors în Făurei pentru a ajuta echipa locală.

"Nu doar să ajut, să le dau şi lor o şansă, să le deschid un drum, să îi ajut să devină fotbalişti. E oraşul în care m-am născut şi eu. Ştim cu toţii că nu e un business... Dar dragostea de fotbal e prea mare şi nu o poţi controla. Am băgat peste 300.000 de euro, dar fotbalul mi-a dat... Sunt un brand, un jucător iubit şi cunoscut.

Acum sunt antrenor, jucător, acţionar, doctor, bucătar... câteodată car şi mingile... le fac pe toate"
, a declarat Bănel Nicoliţă pentru Look Sport.

Nicoliţă recunoaşte că nu a luat cea mai bună decizie din punct de vedere financiar, dar totuşi nu regretă drumul pe care se află deja de aproape patru ani.

"Hai să vă spun sincer... Sunt un prost, recunosc... sunt un prost că m-am lăsat devreme, dar m-am ambiţionat când am auzit anumiţi oameni că zic că ei şi-au făcut echipă, că sunt buni. Mi s-a pus ceaţă. Eram în Cipru şi am spus stop! Cu un an în urmă am lăsat echipa cu 15 puncte avans şi au pierdut promovarea. Şi m-am enervat. Am spus stop-joc şi am zis că nu mai joc şi revin să mă implic 100%. Băgasem deja 100.000 de euro.

Acum 6 luni de zile am avut ofertă din Liga 1. Nu vă spun echipa, dar erau 4.000 de euro pe lună. Eu am zis că am investit foarte mult în echipa asta. Nu e vorba de bani, că i-am pierdut şi nu îi mai iau înapoi, dar e vorba de timpul meu. Eu de 4 ani de zile fac zi de zi drumul Bucureşti - Făurei, patru ore numai pe drum. Plus antrenamentul, pe care eu trebuie să-l pregătesc, eu să văd dacă au apă jucătorii, dacă au motorină, dacă le lipseşte ceva. Eu trebuie să fiu omul mereu limpede la minte
", a mai spus Bănel Nicoliţă într-un reportaj special Look Sport LIVE.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Emisiuni

Ultimele articole Toate articolele