Ultima oră
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”
Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter” Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter”

VIDEO | Radu Banciu, "tiradă" de şapte minute la adresa lui PSG: "Pochettino are faţă de imbecil. Messi e muci, nu ştie să facă nimic pe teren!"

Emisiuni Publicat pe 16 sep 2021
mail-share icon Email
 
Egalul lui Paris Saint-Germain, 1-1 pe terenul lui Brugge în prima etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor 2021/2022, l-a făcut pe Radu Banciu să-i atace pe Pochettino, Messi şi Neymar. Într-un discurs în stilul caracteristic, întins pe durata a şapte minute, realizatorul emisiunii Fotbal All Inclusive a explicat de ce meciul cu Lyon poate duce la demiterea antrenorului argentinian, dar şi de ce, în opinia sa, Leo Messi nu va reuşi să se impună în Ligue 1.

"Pochettino e cel mai slab antrenor. Ce faţă de imbecil!"

"Ieri se vedea că Brugge avea o clasă peste PSG, au jucat cu o determinare fenomenală. Un PSG de coate goale, de Lorient, de Le Mans în Cupă. Imediat, dar imediat cum nu a mai fost un arbitru francez nu au mai câştigat. Tripla lor fantastică a jucat împreună 50 de minute, pentru că Mbappe s-a accidentat. Să te ţii acum absenţe! Duminică au meci în campionat cu Lyon, orice rezultat e extraordinar. Dacă-i bat cu 6-0 pe Lyon, e un şucăr cât casa la Lyon. Dar şi invers. Atenţie, Lyon a câştigat anul trecut la Paris, e o echipă enormă când prinde cheag. Nu are un lider, nu-l mai are pe Depay, pentru că Aouar a stat mult în spatele altora şi s-a tocit. Dacă prinde Aouar un meci tare, le dă cu terenul în cap. Doar arbitrul îi poate descălţa pe Lyon. Dar va fi un meci enorm! Dacă bate Lyon duminică, Pochettino e out. E cel mai slab antrenor. Ce faţă de imbecil! L-am văzut aseară...Bă, deci nimic! Comentariile au fost delicioase, m-am trezit la ora 06:00 să citesc L'Equipe. Doar titluri din astea, tipic franţuzeşti. Au vorbit doar despre ăştia trei, au făcut doar sondaje dacă va câştiga PSG Liga Campionilor. Acum toate întrebările sunt în stilul francez: <<Pot juca cei trei împreună?>>, <<Dacă-i băgăm nu descompletează echipa?>>. Şi ce dacă descompletează echipa? Dă-le dracului de goluri. Putea să dea Brugge şapte şi voi să daţi opt", a spus Banciu, în ediţia de joi a emisiunii Fotbal All Inclusive.

"Messi nu are nimic. Eşti muci, mă!"

Apoi, Banciu a încercat de ce tripleta Messi-Neymar-Mbappe e incompatibilă cu rigorile fotbalului din Franţa, acolo unde echipele nu-şi permită să facă faza defensivă fără doi dintre jucători. Ritmul de joc şi forţa adversarilor sunt alte argumente aduse de Banciu în sprijinul ideii că Messi nu va reuşi să se ridice şi în Ligue 1 la nivelul arătat de-a lungul deceniilor la Barcelona:
 
"Se discuta că Neymar şi Messi nu fac faza defensivă. Mbappe e o clasă peste ei, a făcut şi faza golului. Dar Neymar şi Messi sunt statici, nu au foarte bun randament când scapă unu la unu cu portarul. La fel şi Mbappe, e lamentabil la situaţii de unu vs. unu. Dar nici Neymar şi Messi nu sunt cu mult mai buni. Neymar, de exemplu, din zece faţă în faţă cu portarul dă trei, Mbappe dă una, iar Messi e pe la şase sau şapte. În orice caz, în afară de bara de bara pe care a ţintuit-o bine...Nu are viteză! Când te uiţi la el, cum dracului a câştigat şase Baloane de Aur? Sigur, în afara de tehnica aia pe cutia de telefon. Dacă i-ai dat o minge în faţă şi intră un Pape Gueye (n. red - mijlocaşul defensiv al lui Marseille) la tine, ai rămas fără ambele picioare.

Tu nu ştii să faci nimic pe teren, nu ai nimic. La noi, în Ligue 1, nu e aşa, nu merge cu mingicăreală în careu. Aici trebuie să ai forţă fizică. Fiecare echipă din Ligue 1 are doi-trei pălăi care, dacă ţi-au dat la gioale, nu te mai ridici. Vezi cazul lui Neymar, care stă numai pe jos. Orice echipă, orice Angers, orice Guingamp, orice Amiens au doi-trei din ăştia de nu ai auzit de ei, paznici la supermarket, îţi rup picioarele oricine ai fi tu! Cristiano, dacă ar fi venit, măcar are puţină viteză, câtă i-o mai fi rămas la 36 de ani. Dar ăsta nu are nimic şi nu înţeleg cum s-ar descurca. Sigur, dacă ai o lovitură liberă acasă, cu Clermont, o dai în vinclu de la 17 metri. Dar ce faci în timpul meciului? Viteza în Ligue 1 e de trei ori mai mare decât în Spania, forţa fizică, tranziţia, cum spun comentatorii ăştia proşti, sunt enorme. Toţi jucătorii care au venit au spus că se joacă într-un ritm, e un impact fizic extraordinar. Ce să faci tu, la 34 de ani? Eşti muci, mă! Perspectivele nu sunt roz în momentul de faţă, chiar dacă cei trei nu au debutat împreună în campionat, să nu uităm că Messi l-a înlocuit pe Neymar la Reims. 
 
Se va pune problema că, în momentul în care Lyon recuperează mingea, ai cu doi jucători mai puţini în jumătatea ta? Când Lyon va avea posesia, asta va fi drama lui PSG. În orice caz, am văzut aseară că Manchester City, în etapa a doua a grupelor Ligii, are ac de cojocul acestei echipe imaginare", a mai spus jurnalistul.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Emisiuni

Ultimele articole Toate articolele