Ultima oră
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”
Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter” Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter”

VIDEO | 'U' Cluj – Poli Timişoara 3-0. Ardelenii au oferit un recital în derby-ul primei etape din Liga 2

Liga II Publicat pe 3 aug 2021
mail-share icon Email

Universitatea Cluj a arătat un fotbal solid în prima etapă din Liga 2. Formaţia lui Erik Lincar a învins cu 3-0 Poli Timişoara, echipă cu ambiţii de promovare, care abordează sezonul cu un tehnician nou pe bancă.

În uralele fanilor, reveniţi în tribunele de pe Cluj Arena, după aproape doi ani, Valentin Alexandru a deschis scorul în minutul 10. Mai apoi a urmat un adevărat asediu al celor de la ”U”, concretizat prin încă două reuşite, semnate de puştiul Albert Hoffman şi lusitanul Sergio Ribeiro, unul din puţinii jucători din sezonul trecut care a fost titularizat în disputa de marţi după-masa.

Repriza secundă s-a jucat într-un ritm econom, clujenii nu au mai forţat, impulsionaţi şi de faptul că Poli nu a creat mare pericol ofensiv.

După acest rezultat, Universitatea Cluj este lider, la golaveraj, iar Viitorul Şelimbăr, Concordia Chiajna şi Petrolul o urmeză în clasament.

Miercuri, de la ora 20.30, este programt ultimul meci al etapei, CSA Steaua Bucureşti - Csikszereda, în direct pe Look Sport+.


'U' Cluj - ASU Politehnica Timişoara 3-0 (Alexandru 10', Hoffman 32', Ribeiro 33')

  • 'U' Cluj: Micle – Gîţ, D. Ispas, Gugu (cpt.), Mitrea – Dican, Balgiu – Blejdea, Ribeiro, Hofman – Val. Alexandru
  • Poli Timişoara: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Bocşan, Pamfile – Ignea – D. Radu, R. Rus, Zaluschi, Bîrnoi – Axente

Rezervele:

'U' Cluj: Gorcea – Vomir, Taub, Moraru, Haită, Novac, N. Pîrvulescu, Ţurcan, Voinea; Antrenor: Erik Lincar.

Poli Timişoara: Devenish – A. Doru, Oanea, Moţiu, Minteuan, D. Benzar, Oct. Ursu, S. Costea; Antrenor: Dorin Toma


Minutul 62: Pamfile primeşte în poziţie uşor de offside, nesemnalizată, dar nu reuşeşte să finalizeze.

Minutul 50: Poli Timişoara, foarte aproape de primul gol. Micle se întinde şi respinge cu greu, un balon trimis de Şofran din afara careului, care a fost uşor deviat.

Minutul 45+1: Hoffman este aproape de ”dublă”, dar portarul lui Poli salvează situaţia.

Minutul 33: GOL ”U” Cluj! Greşeală ireală la 40 de metri de poarta bănăţenilor. Rus pasează la un adversar, Ribeiro pătrunde şi trage din 16 metri. Portarul a fost surprins de fază şi a ieşit mult prea în faţă.

Minutul 32: GOL ”U” Cluj! Blejdea scoate la tânărul Hoffman, care înscrie cu o execuţie ce s-a dus lângă bară, portarul Păduraru fiind învins.

Minutul 22: Dican trimite cu capul puţin peste transversală, din câţiva metri.

Minutul 19: Şansă uriaşă ratată de clujeni. Hofman preia un balon respins de adversari şi scoate la Gîţ. Fundaşul trimite însă din plasa laterală.

Minutul 10: GOL ”U” Cluj”! Valentin Alexandru, atacantul venit în această vară de la Dunărea Călăraşi deschide scorul, după ce reia din câţiva metri, dintr-o aglomeraţie de jucători.

Minutul 5: Ribeiro încearcă o finalizare din marginea careului, dar nu nimereşte cadrul porţii.

Minutul 1: A început partida de pe Cluj Arena!


Nu există sezon în care „U” Cluj şi Poli Timişoara, la fel ca o altă echipă de tradiţie din fotbalul românesc, Petrolul, să nu-şi anunţe intenţiile de a promova în Liga 1. Inevitabil, însă, la final de sezon, un blestem pare că ţintuieşte aceste echipe ca şi cum le-ar condamna la purgatoriul ligii secunde. 

Clujenii nu vor să ia însă în calcule ideea că nici la finele acestui sezon nu vor promova. 
 
„Primul joc e complicat pentru toată lumea. Pot spune că echipele care porneau ca favorite au cam câştigat meciurile din prima etapă, de aceea şi noi suntem obligaţi să învingem. Avem un sistem mai ciudat, de aceea sunt importante punctele din fiecare joc.
 
E clar că nu jucăm la meci egal, ne dorim să fim în fruntea clasamentului. Echipa a reuşit să se omogenizeze, deşi e o echipă nouă, dar consider că prin tinereţea lor pot face faţă cu brio nivelului Ligii a 2-a şi chiar să viseze spre prima ligă”, a declarat Erik Lincar.
 
Derby-ul studenţesc „U” Cluj – Poli Timişoara se joacp marţi, de la 18.00, şi se vede în direct pe Look Sport+
mail-share icon Email
viewscnt

Liga II

Ultimele articole Toate articolele