Ultima oră
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”
Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter” Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter”

VIDEO | UTA - Gaz Metan 1-3: Cardoso şi Deaconu continuă ce au început în Gruia şi se apropie de play-off!

Superliga Publicat de Andrei Ionascu pe 9 nov 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19580584/6/gm.jpg

Ajutată de golurile lui Dumitru Cardoso (23 şi 81) şi Ronaldo Deaconu (32), marcatori şi etapa trecută contra CFR-ului, Gaz Metan Mediaş a obţinut a doua victorie consecutivă, 3-1 la Arad cu UTA, succes care întrerupe o serie de cinci meciuri fără eşec a Bătrânei Doamne şi care ajută trupa lui Jorge Costa să se apropie de locurile de play-off.

Două goluri de autor şi o gafă deschid jocul!

Echipe care aspiră în linişte la prinderea unui loc de play-off, UTA şi Gaz Metan au început temător, pragmatic, iar prima jumătate a reprizei a fost dominată de lupta dură de la mijlocul terenului. Dar ceea ce părea un duel tactic dus la extrem s-a transformat rapid într-un meci spectaculos, cu Cardoso (23) deschizând scorul din două încercări. La nouă minute distanţă, Deaconu a ieşit din nou în evidenţă cu un şut marcă înregistrată, cu stângul din lovitură liberă, care l-a lăsat fără replică pe Iacob. Într-o perioadă în care Gazul domina, Buzbuchi (37) a avut proasta inspiraţie de a scăpa în poartă un şut moale al lui Vlad Morar, iar gazdele au reintrat în joc. 

UTA cu ocaziile, Gazul cu punctele

Apoi s-a revenit la starea iniţială, cu un mic plus ofensiv al arădenilor, iar lovitura putea veni de la Ursu (65), dacă fotbalistul introdus la pauză nu-şi bătea joc de o pasă foarte bună a lui Rusu. A rata şi fostul rapidist Ioniţă, apoi Buzbuchi (73) a scos de lângă bară lovitura liberă bine bătută de Morar, pentru ca Benga (78) să nimerească bara. Scăpată ca prin urechile acului, Gazul a dat fuga pe contraatac, iar o pasă a lui Chamed în spatele lui Bustea a fost suficientă pentru ca Dumitru Cardoso (81) să facă dubla şi să încheie socotelile. Imediat, Morar a ratat şansa de a face 2-3, Chamed (84) a avut un gol anulat corect pentru ofsaid, iar Buzbuchi şi-a spălat definitiv păcatele cu intervenţia decisivă la ocazia lui Ursu, din prelungiri.
 
Până la urmă, Gazul a bătut la Arad cu 3-1 şi a ajuns la 13 puncte în zece etape, suficient pentru a se înscrie pe lista echipelor cu pretenţii la play-off, una deschisă de Sepsi, Academica şi Viitorul, cu câte 16 puncte, şi continuată de UTA, Chindia, FC Voluntari şi FC Botoşani.

UTA Arad - Gaz Metan Mediaş 1-3 (Vlad Morar 37 / Cardoso 23, 81, Deaconu 33), live pe LookSport

  • UTA: F. Iacob - Bustea (Tomozei 87), Erico da Silva, Benga, Rrumbullaku - Oroian (Ursu 46), Neluţ Roşu, Albu, D. Rusu - C. Rus (Al. Ioniţă I), Vlad Morar (Buhăcianu 87)
  • Rezerve: Balauru - Miculecu, Klapan, F. Ilie, Isac
  •  
  • Gaz Metan: Buzbchi - Butean, Larie, Yuri, Trif - Alceus, Francisco junior - Horşia (Chamed 71), Deaconu (Ciocan 71), P. Costea (Ze Manuel 22, Valente 88) - Cardoso (Baco 88)
  • Rezerve: Pleşca - Romeo, Pambou, Sambu

Minutu 81: GOL GAZ METAN! Lansat excelent de Chamed în spatele lui Bustea, Cardoso evită ofsaidul, se informează bine, apoi îl execută fără emoţii pe Iacob!


Minutul 78: BARĂ UTA! Benga se desprinde bine din marcaj, vrea să recentreze cu capul la bara a doua, dar mingea cade pe transversală.


Minutul 73: Altă ocazie a Bătrânei Doamne. Morar bate bine o lovitură liberă de la distanţă, dar Buzbuchi se întinde bine şi respinge.


Minutul 65: Ocazie mare a gazdelor! Rusu profită de un carambol şi rămâne cu mingea într-o poziţie periculoasă, pasează la Ursu, dar acesta finalizează dezamăgitor.


Minutul 37: GOL UTA! Vlad Morar trage cu şpiţul de la marginea careului, apoi Buzbuchi comite o gafă uriaşă şi scapă mingea în propria poartă. Meci relansat la Arad!


Minutul 32: GOL GAZ METAN! Oaspeţii beneficiază de o lovitură liberă periculoasă, de la 18 metri, Deaconu bate tare, pe colţul portarului, iar Iacob nu mai poate interveni. Al patrulea gol al sezonului pentru Ronaldo Deaconu, dar şi al doilea consecutiv, după cel din Gruia.


Minutul 23: GOL GAZ METAN MEDIAŞ! Scăpat singur cu portarul, Cardoso trage în Iacob, dar are noroc, mingea rămâne la el, îl driblează pe Benga şi o trimite în poarta goală.


Minutul 22: Prima jumătate a reprizei aduce multe faulturi şi întreruperi şi o luptă crâncenă la mijlocul terenului, dar nu şi ocazii. Jorge Costa îl scoate pe tânărul Costea şi mizează pe Ze Manuel.


20:30: Start joc la Arad, cu arbitrul Andrei Moroiţă trimis să arbitreze doar al doilea său meci în Casa Liga 1.


În cazul unei victorii, UTA va urca pe locul patru în Liga 1. Echipa antrenată de către Laszlo Balint are o singură înfrângere în acest sezon, performanţă cu care se mai poate lăuda doar CFR Cluj.

Gaz Metan Mediaş a strâns mai multe puncte în deplasare decât acasă în actuala stagiune a Ligii 1. Antrenorul portughez Jorge Costa a spus că victoria cu CFR Cluj, scor 2-1, poate reprezenta un restart pentru echipa lui.

UTA şi Gaz Metan s-au mai întâlnit de patru ori în principala competiţie internă, de trei ori s-au impus arădenii, iar un joc s-a terminat la egalitate. Primul meci a avut loc pe 7 decembrie 1947, CSM Mediaş - ITA Arad 2-5. 

16 dintre cei 30 de jucători utilizaţi de gruparea medieşeană în sezonul curent sunt străini, în timp ce UTA a folosit doar 3 străini.

Echipe probabile

UTA:  Iacob - Bustea, Benga, Albu, Roumpoulakou - Ursu, Roşu, Isac, Rusu - Rus, Morar

Gaz Metan: Buzbuchi - Romeo, Larie, Baco, Velisar - Jefferson, Alceus - Ciocan, Deaconu, Ze Manuel - Cardoso

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele