Ultima oră
ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1, în direct la Prima Sport 1! Două goluri în două minute pe „Arcul de Triumf” VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1, în direct la Prima Sport 1! Două goluri în două minute pe „Arcul de Triumf”
Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie
VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede” VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede”
Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?

5 concluzii după startul sezonului în Serie A

Serie A Publicat pe 28 nov 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38112/19632652/1/imagine.jpg

(P) Startul sezonului din Serie A este cu siguranţă mult mai echilibrat decât s-ar fi aşteptat mulţi specialişti.

Sassuolo continuă forma bună arătată în sezonul precedent, iar Roberto De Zerbi se confirmă ca un antrenor ce în curând poate face pasul către o echipă de tradiţie din Italia.

AS Roma are şi ea un start de sezon neaşteptat de bun, dar cu siguranţă protagonista de până acum este AC Milan. Şi de aici începem şi cele 5 concluzii după startul sezonului în Serie A:

AC Milan se poate bate la titlu

Cu un Zlatan Ibrahimovic aflat într-o formă incredibilă, gruparea rossoneră poate spera nu doar la un loc în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, ci chiar la Scudetto.

Pe lângă suedezul care la 39 de ani îşi domină categoric adversarii mult mai tineri, trupa lui Stefano Pioli are şi alte atuuri: Turcul Hakan Calhanoglu dirijează impresionant echipa de la mijloc, ivorianul Franck Kessie nu lasă nimic să treacă de el, iar Ante Rebic apare în joc la momentul potrivit.

În plus, ultimul titlu câştigat de AC Milan a fost în sezonul 2010/2011, când liderul echipei era acelaşi Zlatan Ibrahimovic.

Juventus rămâne favorită

Chiar dacă Milan a impresionat în acest debut de sezon, iar lupta pentru trofeu este mult mai echilibrată decât în sezoanele trecute, Juventus este în continuare văzută cu prima şansă la câştigarea unui nou titlu, care ar fi al 10-lea consecutiv!

Nou venitul Alvaro Moratta, dar mai ales Cristiano Ronaldo pot oricând decide soarta unui meci şi pot compensa astfel lipsa de experienţă de pe banca tehnică.

Formaţia pregătită de Andrea Pirlo este favorită la NetBet pariuri, având cota 2.75 să câştige Serie A, fiind urmată de Inter, cu 3.50, în timp ce AC Miilan a primit cota 5.00.

Inter scârţâie

Ocupanta locului 2 în sezonul trecut şi finalistă în Europa League, Inter l-a convins pe Antonio Conte să rămână la echipă, dar rezultatele din acest start de sezon au fost sub aşteptări.

Nu doar rezultatele, ci şi jocul "nerazzurrilor" a lăsat de dorit, echipa depinzând parcă în totalitate de forma lui Romelu Lukaku.

Adus ca un star după o tranzacţie considerată o mare afacere, mijlocaşul danez Christian Eriksen nu şi-a găsit locul în echipa lui Antonio Conte, iar plecarea sa în iarnă este dată ca sigură.

În schimb, mijlocaşul chilian Arturo Vidal, transferat la insistenţele tehnicianului în vârstă de 51 de ani, a fost folosit meci de meci, dar randamentul său a fost mult sub ceea a arătat în urmă cu câţiva ani la marea rivală Juventus, sub comanda aceluiaşi Conte.

Sassuolo joacă încântător

Povestea frumoasă a lui Sassuolo continuă şi în acest sezon, iar fostul jucător al lui CFR Cluj, ajuns între timp antrenor, Robert De Zerbi, atrage tot mai multe laude pentru modul în care reuşeşte să-şi motiveze jucătorii.

"În România mi-am schimbat perspectiva, pentru că erau jucători din toată lumea, cu o perspectivă fotbalistică complet diferită de a noastră, atât în metodologia de antrenament, cât şi în tactică. Acolo m-am gândit că antrenoratul ar putea fi drumul meu", a spus Roberto De Zerbi într-un interviu acordat recent

Cu un Domenico Berrardi renăscut şi un Francesco Caputo aflat la cea de-a doua tinereţe, formaţia din regiunea Emillia-Romagna se afla în faţa unui sezon foarte promiţător.

Fiorentina nu se regăseşte

Formaţia viola era privită de mulţi, înainte de startul sezonului, ca o posibila surpriză placută a campionatului şi la un loc care să asigure prezenţa în cupele europene în sezonul următor.

Fiorentina pare însă că resimte mai decât credea plecarea lui Federico Chiesa, cedat în ultima zi a perioadei de transferuri la Juventus.

Deşi a schimbat o mulţime de jucători, aducând nume importante, precum Jose Callejon sau Giacomo Bonaventura, Fiorentina are un început de sezon dezamăgitor, iar patronul Rocco Commisso l-a înlocuit deja pe tehnicianul Giuseppe Iachini cu fostul selecţioner al Italiei, Cesare Prandelli.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Serie A

Ultimele articole Toate articolele