Ultima oră
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!”  | VIDEO EXCLUSIV
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!” | VIDEO EXCLUSIV
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
 VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc" VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc"
Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva" Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva"
Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare
Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

BREAKING NEWS | Schimbări radicale în Liga 1: patru echipe pot retrograda şi vom avea două baraje pentru Europa League

Superliga Publicat pe 6 aug 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19443226/1/burleanu.jpg

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a oferit detalii despre modul în care se transformă Casa Liga 1 începând cu sezonul următor, dincolo de trecerea la un sistem cu 16 echipe.

Din Liga 1 vor retorgrada direct două echipe (locurile 15 şi 16), iar alte două vor disputa un baraj de menţinere/promovare. Locurile 13 şi 14 vor merge la baraj cu locurile 3 şi 4 din Liga 2.

În plus, vor exista două meciuri de baraj pentru Europa League. Unul între primele două clasate din play-out, într-o singură manşă, iar câştigătoarea va disputa o "finală" pentru Europa League cu formaţia din play-off clasată pe ultimul loc eligibil pentru această competiţie.

"Asistăm la o schimbare de sistem retrogradare-promovare. Vom aplica sistemul doi plus doi. Vom avea două echipe din Liga 1 care retrogradează direct şi două la baraj. Iar din Liga 2 două care promovează direct şi două care vor disputa baraj.

A doua schimbare e ca toate echipele din play-out să aibă şi o miză sportivă.

Locul 7 şi locul 8, adică primele două locuri din play-out vor disputa un baraj într-o singură manşă, pe terenul echipei mai bine clasate. Apoi, câştigătoarea va disputa un baraj cu echipa clasată pe ultimul loc de Europa League, pentru calificare.

Astfel protejăm integritatea competiţiei.

Ne dorim ca la 22 august să poată fi reluată Liga 1", a declarat Răzvan Burleanu într-o conferinţă de presă.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele