Ultima oră
Ultimele trei calificate în grupele Ligii Campionilor se decid ACUM pe LOOK SPORT şi LOOK PLUS. Stanciu, titular în Midtjylland - Slavia Praga Ultimele trei calificate în grupele Ligii Campionilor se decid ACUM pe LOOK SPORT şi LOOK PLUS. Stanciu, titular în Midtjylland - Slavia Praga
Atletico Madrid, primele puncte pierdute în La Liga. Luis Suarez a fost titularizat în premieră Atletico Madrid, primele puncte pierdute în La Liga. Luis Suarez a fost titularizat în premieră
Inter cu Ionuţ Radu rezervă a făcut show cu Benevento. Lukaku, omul meciului Inter cu Ionuţ Radu rezervă a făcut show cu Benevento. Lukaku, omul meciului
Edi Iordănescu şi-a dat acordul şi s-a întors în Casa Liga 1! Edi Iordănescu şi-a dat acordul şi s-a întors în Casa Liga 1!
Anamaria Prodan, un nume tot mai mare în impresariat. Cine este noul antrenor cu care a semnat Anamaria Prodan, un nume tot mai mare în impresariat. Cine este noul antrenor cu care a semnat
Dan Petrescu, declaraţie în stilul caracteristic, înainte de meciul cu KuPS. ”Jucătorii noştri trebuie să facă un meci perfect şi chiar să se autodepăşească” Dan Petrescu, declaraţie în stilul caracteristic, înainte de meciul cu KuPS. ”Jucătorii noştri trebuie să facă un meci perfect şi chiar să se autodepăşească”

BREAKING NEWS | Schimbări radicale în Liga 1: patru echipe pot retrograda şi vom avea două baraje pentru Europa League

Liga I Publicat pe 6 aug 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19443226/1/burleanu.jpg

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a oferit detalii despre modul în care se transformă Casa Liga 1 începând cu sezonul următor, dincolo de trecerea la un sistem cu 16 echipe.

Din Liga 1 vor retorgrada direct două echipe (locurile 15 şi 16), iar alte două vor disputa un baraj de menţinere/promovare. Locurile 13 şi 14 vor merge la baraj cu locurile 3 şi 4 din Liga 2.

În plus, vor exista două meciuri de baraj pentru Europa League. Unul între primele două clasate din play-out, într-o singură manşă, iar câştigătoarea va disputa o "finală" pentru Europa League cu formaţia din play-off clasată pe ultimul loc eligibil pentru această competiţie.

"Asistăm la o schimbare de sistem retrogradare-promovare. Vom aplica sistemul doi plus doi. Vom avea două echipe din Liga 1 care retrogradează direct şi două la baraj. Iar din Liga 2 două care promovează direct şi două care vor disputa baraj.

A doua schimbare e ca toate echipele din play-out să aibă şi o miză sportivă.

Locul 7 şi locul 8, adică primele două locuri din play-out vor disputa un baraj într-o singură manşă, pe terenul echipei mai bine clasate. Apoi, câştigătoarea va disputa un baraj cu echipa clasată pe ultimul loc de Europa League, pentru calificare.

Astfel protejăm integritatea competiţiei.

Ne dorim ca la 22 august să poată fi reluată Liga 1", a declarat Răzvan Burleanu într-o conferinţă de presă.

mail-share icon Email
viewscnt

Liga I

Ultimele articole Toate articolele