Ultima oră
VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”

Daniel Georgievski îi avertizează pe ‘tricolori’: “E cea mai bună generaţie din istoria ţării noastre. Victoria cu Germania n-a fost o întâmplare”

Echipa nationala Publicat de Andrei Ionascu pe 8 sep 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20387959/1/steaua-bucuresti-petrolul-ploiesti-3-0-supercupa-romaniei-10-07-2013.jpg

Fundaşul macedonean Daniel Georgievski (33 de ani), fost jucător la FCSB, este convins că Macedonia de Nord este favorită în confruntarea cu România din această seară, la Skopje, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022. Georgievski consideră că este cea mai bună generaţie a Macedoniei de Nord, iar experienţa acumulată la EURO 2020 a ajutat foarte mult.

Macedonia de Nord se află la un punct în spatele ‘tricolorilor’, pe locul patru în Grupa J. În partida tur, pe Arena Naţională, România s-a impus cu 3-2.

La casele de pariuri, Macedonia de Nord este uşor favorită, având în vedere absenţele din echipa României. Din cauza accidentărilor şi a cazurilor de coronavirus, Mirel Rădoi are la dispoziţie doar 20 de jucători.

Macedonia de Nord a învins România doar într-un meci amical, în 2010 (1-0). În rest, au fost numai victorii ale ‘tricolorilor’.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20387959/2/tricouri.jpg

"Cred că terenul e un dezanvantaj pentru ambele echipe, deoarece Macedonia şi România au jucători tehnici. E mare păcat, pentru că jucăm acasă şi puteam profita de asta. E o generaţie foarte bună, poate cea mai bună din istoria ţării noastre, iar calificarea la Campionatul European demonstrează asta. Acest mix între jucătorii cu experienţă şi cei tineri şi faptul că acum avem fotbalişti care joacă la echipe precum Napoli, Schalke, Dinamo Zagreb sau Hajduk Split contează foarte mult. Clar Angelovski a adus o nouă filosofie de joc la naţionala Macedoniei de Nord şi el e cel care a construit actuala echipă.

Macedonia cred că este favorită, iar experienţa de la EURO 2020 e foarte importantă. În meciul tur, de la Bucureşti, puteam fără probleme să câştigăm sau să obţinem un rezultat de egalitate măcar. De asta am reuşit să câştigăm şi în faţa Germaniei. Eu nu cred că a fost o întâmplare, chiar dacă a fost o mare surpriză. Nu am făcut greşeli mari şi a fost un meci foarte bun, chiar dacă germanii nu au jucat cu cea mai bună echipă. Le-a dat foarte multă încredere acea victorie. A fost ceva extraordinar pentru Macedonia.

Cred că România trece din nou printr-un schimb de generaţii, cu jucători tineri care vin pe turnantă şi cu jucători experimentaţi cu care am jucat. Va fi un meci foarte interesant. Nu ştiu ce trebuie să facă România ca să câştige la Skopje. Eu sper că o să pierdeţi! (n.r. râde). Va fi un meci extrem de greu şi echilibrat", a spus Georgievski pentru Fanatik.

Daniel Georgievski, liber de contract în acest moment, a strâns 22 de meciuri pentru naţionala Macedoniei de Nord. A jucat la FCSB între 2012 şi 2014, câştigând două titluri şi o Supercupă.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri