Ultima oră
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV

Duckadam, atac dur la selecţionerul Rădoi. "Ne iei de fraieri! Vârful ăsta te înnebuneşte, aerul ăla rarefiat"

Echipa nationala Publicat de Andrei Ionascu pe 20 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20253968/1/radoi-duckadam.jpg

Echipa naţională a României are patru eşecuri consecutive în 2021, iar selecţionerul Mirel Rădoi este ţinta criticilor, în special pentru tactica prea ofensivă. Fostul portar Helmuth Duckadam a lansat un atac dur asupra lui Rădoi, acuzat că este arogant şi nu învaţă din greşeli.

În 2021, România a pierdut cu Germania (0-1), Armenia (2-3), Georgia (1-2) şi Anglia (0-1).

Ultima dată când ‘tricolorii’ au suferit patru eşecuri la rând a fost în 1984. Mirel Rădoi (40 de ani) a declarat că nu este dispus să abdice de la principiile jocului ofensiv, chiar dacă riscă să fie demis de la echipa naţională.

România riscă să rateze şi calificarea la Campionatul Mondial din Qatar 2022, după ce a ratat prezenţa la EURO 2020, turneu găzduit şi de Bucureşti.

"Eu am mizat pe Mirel Rădoi şi l-am susţinut mereu la echipa naţională. Dar ieşirea de la finalul meciului cu Anglia mi-a lăsat un gust amar. Acea aroganţă... ‘dacă nu vă convine, e treaba voastră, vine altul’. A zis ‘dacă îi întrebaţi pe Iordănescu, pe Piţurcă, nu vă răspundeau, dar eu vă răspund’. Nu mi s-a părut în regulă. E şi încăpăţânare. Cu schimbul de generaţii suntem de acord, dar după 1, 2, 5 meciuri, hai să vedem 7-8 jucători de bază. În momentul în care schimbi 7-8 jucători de la meci la meci, n-o să avem niciodată o echipă naţională omogenă, să vedem un viitor. Rădoi se încăpăţânează cu acest lucru şi zice ‘aşa vreau eu’. Nu se poate aşa! Nu ştiu de unde vine această schimbare. L-am cunoscut şi în perioada în care a fost antrenor la Steaua (n.a. - FCSB), era altfel. Poate şi vârful ăsta te înnebuneşte, aerul ăla rarefiat, când eşti pe sus.

Rădoi trebuie să înţeleagă un lucru: jucătorilor şi antrenorilor le place când îi lauzi, dar când echipa nu joacă şi nu merge bine, nu e logic să criticăm? Să spunem ce n-ai făcut bine? La meciul cu Anglia, de ce l-ai schimbat pe Sorescu? A fost o întrebare la conferinţa de presă şi a răspuns cu nişte aberaţii. Ne iei puţin şi de fraieri! Să spună că n-a fost inspirat la schimbări, nu să spună că l-a schimbat pe Sorescu fiindcă era obosit. Ce, avea meci în Champions League şi trebuia să fie odihnit?

Trebuia să fie schimbat selecţionerul după ratarea calificării la EURO. Am spus-o la acel moment, nu sunt viteaz după război. Prima lui greşeală, din punctul meu de vedere, e că n-a continuat cu echipa de tineret. Jucam Campionatul European, Olimpiada, duceam la capăt ce am început, era un lucru frumos, o generaţie frumoasă. Apoi, dacă aveam loc la echipa naţională, bine. Dacă nu, luam o echipă de club. Obiectivul a fost clar: calificarea la Campionatul European, se juca şi la Bucureşti. Nu ne-am calificat, trebuia să zică <Asta e, plec>. La noi sunt puţine cazuri când antrenorii îşi dau demisia", a spus Helmuth Duckadam la Realitatea Plus.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri