Ultima oră
Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu
E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!” E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!”
Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech
Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!” Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!”
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare
VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers

EXCLUSIV VIDEO | Adi Popa, păcălit de două ori de Gigi Becali la interval de câţiva ani: "Am rămas pe bancă la meciul care trebuia să-mi dubleze salariul"

Superliga Publicat pe 27 mai 2021
mail-share icon Email


Membru important al generaţiei cu care Laurenţiu Reghecampf a obţinut cele mai importante performanţe europene din istoria recentă a celor de la FCSB, Adi Popa (32 de ani) a dezvăluit, la Look Sport LIVE, cum a fost păcălit de două ori de către Gigi Becali, omul care i-a refuzat şi un transfer la Ajax Amsterdam, în 2013. Dacă vara trecută nu i-a înregistrat un al doilea contract, pe încă un an, la începutul primei experienţe la FCSB mijlocaşul ofensiv a ratat dublarea salariului pentru...un meci!

Vara trecută, între Gigi Becali şi Adi Popa s-a iscat un conflict public, după ce finanţatorul FCSB i-a reziliat contractul la startul pandemiei.
 
"Când am revenit la FCSB, acum două veri, m-am gândit că voi veni şi voi juca. Semnasem pe doi ani: un an împrumut + încă un an. A venit pandemia, al doilea contract nu a mai fost înregistrat. M-am trezit că, după patru luni acasă, a trebuit să-mi caut echipă. Când am plecat de la Reading, am renunţat la o sumă importantă de bani ca să revin la FCSB. Cred că cel mai mare salariu de la FCSB nu acoperă acea sumă la care eu am renunţat. Am revenit când erau pe ultimul loc, nu era lapte şi miere. Am semnat un an de împrumut, pentru ca Reading să-mi plătească o mică parte din salariu, apoi a mai fost un contract pentru sezonul acesta. S-a înregistrat un contract, iar al doilea nu a mai fost înregistrat", a declarat Adi Popa, joi dimineaţă, la Look Sport LIVE.
  • Trei titluri de campion, două Cupe ale României şi o Supercupă a câştigat Adi Popa la FCSB. Cumpărat de la Chiajna, în 2012, a fost vândut la Reading, în 2017, şi a revenit în roşu şi albastru pentru sezonul 2019/2020.

Cum îl păcălise Becali pe Adi Popa şi în trecut: "Mai aveam nevoie de un meci!"

Păţania de vara trecută nu a fost singura pe care Adi Popa a avut-o cu finanţatorul celor de la FCSB. În prima perioadă a lui Laurenţiu Reghecampf la FCSB, "Motoreta" avea unul dintre cele mai mici salarii din echipă, 5.000 de euro lunar, dar se baza pe promisiunea că leafa i se va dubla dacă va atinge un număr de meciuri. Folosit cosntant titular, a rămas pe banca de rezerve fix la partida în urma căreia, odată bifată, ar fi ajuns la un salariu de 10.000 de euro, apropiat de standardele celorlalţi titulari:
 
"Nu sunt nerecunoscător, dar nu ştiu câte persoane ar renunţa la 200.000 de euro ca să vină la acest club. Ca să nu mai spun că, cu câţiva ani înainte să plec la Reading, am fost la un meci pentru a mi se de dubla contractul. Aveam unul dintre cele mai mici salarii, 5.000 de euro, media era de peste 10.000 de euro. Deşi jucasem aproape toate meciurile, mai aveam nevoie de unul pentru a mi se dubla contractul. La acel meci, cu Viitorul, am stat pe bancă şi am ratat clauza şi am rămas pe acelaşi contract! Asta a fost, am învăţat din greşeli", şi-a amintit mijlocaşul ofensiv al Academicii Clinceni, în dialogul pe care l-a purtat cu Eduard Zelgin.

Adi Popa, atac la Becali şi MM Stoica: "Ascund mizeria sub preş!"

Adi Popa nu i-a iertat pe Gigi Becali şi pe Mihai Stoica, după declaraţiile făcute de aceştia la adresa lui şi a lui Raul Rusescu, în urma remizei dintre FCSB şi Academica Clinceni, scor 2-2, în returul play-off-ului:
 
”Dacă o luăm cronologic, prima dată i-am încurcat pe Craiova. Şi cu FCSB noi am jucat, ne-am făcut treaba. Dacă ar fi câştigat acel meci, ar fi trecut pe primul loc. Au avut 1-0, au avut meciul în mână. Nu este vina noastră că suntem profesionişti şi ne facem treaba. Nu mi s-a părut normal ca persoane din conducere să arunce în noroi în fotbalişti care au făcut istorie. Nu dau nume, se ştiu. Dar nu este normal să arunci cu noroi ca să îţi ascunzi mizeria sub preş.
 
Îmi pare rău că nu ne-au bătut pentru că îmi doream să ia campionatul. Dar ce să fac? Nu pot să îmi iau mingea şi să îmi dau autogol. Aşa am reuşit în carieră, respectându-mi meseria”, e discursul lui "Popică".
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele