Ultima oră
John Textor, patronul grupărilor Olympique Lyon şi Botafogo, suspendat 45 de zile în Brazilia. Care este motivul John Textor, patronul grupărilor Olympique Lyon şi Botafogo, suspendat 45 de zile în Brazilia. Care este motivul
Naţionala României se reuneşte duminică, pentru dubla cu Cehia din faza play-off CM2025 Naţionala României se reuneşte duminică, pentru dubla cu Cehia din faza play-off CM2025
VIDEO | FCSB - Farul, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby cu titlul pe masă. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Farul, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby cu titlul pe masă. Echipele probabile!
El va fi înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool! Cormoranii s-au înţeles cu antrenorul El va fi înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool! Cormoranii s-au înţeles cu antrenorul
VIDEO | FCU Craiova - "U" Cluj, astăzi, de la ora 17:30, în direct la Prima Sport 1! Două echipe cu obiective diferite VIDEO | FCU Craiova - "U" Cluj, astăzi, de la ora 17:30, în direct la Prima Sport 1! Două echipe cu obiective diferite
VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia, sâmbătă, de la 11:30, în direct pe Prima Sport 1. Speranţe la promovarea directă pentru echipa din Miercurea Ciuc VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia, sâmbătă, de la 11:30, în direct pe Prima Sport 1. Speranţe la promovarea directă pentru echipa din Miercurea Ciuc

Întoarcere în timp | Ce scria presa engleză şi ce spunea Adrian Mutu, în 2003, după transferul la Chelsea

Fotbal Internațional Publicat de Tudor Moisa pe 12 ian 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21458980/1/profimedia-0072654183.jpg

Transferul lui Radu Drăguşin la Tottenham este cel mai scump al unui român din istorie. Suma fixă achitată de londonezi este de 25 de milioane de euro, cu 2.5 milioane de euro mai mult decât precedentul record care îi aparţinea lui Adrian Mutu.

S-a vorbit foarte mult de transferul lui Drăguşin în mediul online. Foarte multe publicaţii au speculat viitoarea destinaţie, iar presa din întreaga lume a dedicat cel puţin o ştire mutării.

Nu la fel stăteau lucrurile în 2003, atunci când Mutu ajungea la Chelsea în schimbul sumei de 22.5 milioane de euro. Internetul era încă la început, iar reţelele sociale ca Facebook sau Twitter erau inexistente. Articolele despre transferul lui Adrian Mutu în presa română online sunt inexistente sau aproape inexistente.

Mai uşor a fost de găsit un articol scris de BBC pe 12 august 2003, exact ziua în care Mutu devenea cel mai scump fotbalist român.

Prima Sport vă propune o întoarcere în timp şi vă oferă articolul tradus şi poze cu originalul în limba engleză.

Mutu şi-a finalizat mutarea la Chelsea

Adrian Mutu şi-a finalizat mutarea de la Parma la Chelsea, românul aşteptând doar după permisul de muncă.

Jucătorul în vârstă de 24 de ani a trecut vizita medicală marţi, completând formalităţile mutării sale de £15.8m.

Mutu a semnat un contract pe cinci ani şi Chelsea are încredere că permisul de muncă va fi aprobat în curând.

Preşedintele executiv Trevor Birch a pronosticat că atacantul ar putea să joace cu Liverpool în primul meci al sezonului.

Birch a spus pentru site-ul oficial al clubului: "Un permis de muncă pentru un jucător cu pedigree-ul său nu ar trebui să dureze foarte mult şi nu aş fi surprins dacă va putea să joace cu Liverpool duminică."

Mutu este cea mai nouă achiziţie din revoluţia lui Roman Abramovich la Chelsea şi transferul duce suma cheltuită de Abramovich la aproape £75m.

Mutu a dezvăluit că s-a convins după ce a vorbit cu prietenul său, fostul fundaş al "albaştrilor", Dan Petrescu. 

Playmaker-ul român de 24 de ani a spus mai devreme: "Dan a vorbit despre Chelsea într-o manieră pozitivă şi nu am putut refuza oferta pe care mi-au făcut-o.

Am rugat clubul să o ia în considerare şi trebuie să le mulţumesc oficialilor.

După ce practic m-au lansat, acum mi-au dat posibilitatea de a merge în Anglia. 

Din punct de vedere uman nu a fost o deicizie uşoară. Dar acum este gata, aşa că hai să ne gândim la Chelsea."

Jucătorul de 24 de ani este considerat unul din cei mai galonaţi din fotbalul italian.

Şi-a început cariera la Argeş Piteşti înainte să ajungă la giganţii României, Dinamo Bucureşti.

A fost adus în Italia de Inter, iar după s-a mutat la Verona înainte să ajungă la Parma în august anul trecut.

Antrenorul Parmei, Cesare Prandelli a spus:  "A fost cel mai bun jucător din Italia anul trecut şi are toate calităţile de a deveni un jucător extraordinar în Premiership.

Are un picior stâng de excepţie şi la 24 de ani poate deveni unul din jucătorii de top."

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21458980/5/mutu1.png

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21458980/4/mutu2bun.png

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri