Ultima oră
VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”

Ladislau Boloni, într-un top select alături de antrenori de clasă. Realizarea românului, lăudată de italieni

Fotbal Internațional Publicat pe 29 mar 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/19318515/1/boloni.jpg

Ladislau Boloni (67 de ani) a fost inclus de Gazzetta dello Sport într-un top select, al antrenorilor care i-au descoperit pe cei mai buni jucători ai lumii. Antrenorul român l-a promovat, pe vremea în care era la Sporting Lisabona, pe Cristiano Ronaldo (35 de ani).

Pe listă se mai regăsesc antrenorii Frank Rijkaard ( l-a promovat pe Leo Messi la FC Barcelona), Vagner Mancini (Neymar; Santos), Claude Puel (Eden Hazard; Lille), Leonardo Jardim  (Kylian Mbappe; AS Monaco), Vujadin Boskov (Francesco Totti; AS Roma), Stjepan Deverici (Luka Modrici; Zrinjski Mostar), Martin Lasarte (Antoine Griezmann; Real Sociedad).

E suficient să ne gândim la un caz limită. Domnul Lászlo Bölöni, antrenorul român de la Antwerp. Nu a avut o carieră chiar splendidă, cu un an ca selecţioner şi apoi cu diferite experienţe în jurul lumii. Dar, într-un caz, e cert că a fost la locul potrivit la momentul potrivit.

În sezonul 2002-2003, aflat pe banca lui Sporting, Bölöni a trimis pe teren la un meci de Champions League cu Inter un băiat despre care se spuneau lucruri frumoase. Un anumit Cristiano Ronaldo. Iar restul e poveste", notează Gazzetta dello Sport, despre Ladislau Boloni.

Boloni l-a chemat pe Ronaldo, la echipa mare a lui Sporting, la doar 16 ani. L-a debutat la 17 ani, iar ulterior portughezul a fost remarcat de scouterii lui Manchester United.


 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri