Ultima oră
VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”

Lewandowski a câştigat Gheata de Aur. Ar trebui să câştige şi Balonul de Aur? (P)

Bayern Munchen Publicat pe 28 sep 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38296/20409932/1/img-1-looksport-ro.jpg

Robert Lewandowski, super atacantul polonez al lui Bayern Munchen a câştigat Gheata de Aur, unul dintre cele mai prestigioase trofee anuale în fotbal. Acest trofeu se acordă marcatorului din Europa cu cele mai multe reuşite într-un sezon în campionatul intern.

Jucătorul lui Bayern Munchen a înscris în sezonul trecut 41 de goluri în Bundesliga, un avans de peste 10 goluri faţă de următorul din clasament - Lionel Messi, 30 de goluri. Această reuşită a lui Lewandowski ne duce la întrebarea: nu ar trebui să câştige şi Balonul de Aur?

Cel mai bun marcator din Europa

Gheata de Aur este într-o oarecare măsură o competiţie între cei mai buni fotbalişti din lume, cu Messi şi Ronaldo candidaţi în fiecare an pentru cel mai bun marcator din Europa.

În schimb Balonul de Aur se acordă fotbalistului cu cele mai bune performanţe în anul acordării, dar atacanţii domină şi acest trofeu datorită impactului pe care îl pot avea asupra unei partide. De aceea, Gheata de Aur este un indicator bun pentru jucătorii cu şanse bune şi la Balonul de Aur.

Anul trecut, chiar şi într-un sezon în care a petrecut o lună în recuperare datorită unei accidentări, Lewandowski a pierdut la limită Gheata de Aur în faţa lui Ciro Immobile, atacantul lui Lazio care a beneficiat de asemenea de un număr neobişnuit (14!) de lovituri de la 11 metri. Chiar şi în aceste condiţii, atacantul polonez tot a reuşit să bată recordul lui Gerd Muller de 40 de goluri într-un sezon.

Top 10 marcatori în Europa în 2020-21:

1. Robert Lewandowski / Bayern Munchen - 41 de goluri

2. Lionel Messi / Barcelona (sezonul trecut) - 30 de goluri

3. Cristiano Ronaldo / Juventus (sezonul trecut) - 29 de goluri

4. Andre Silva / Frankfurt (sezonul trecut) - 28 de goluri

5. Kylian Mbappe / PSG - 27 de goluri

6. Erling Haaland / Borussia Dortmund - 27 de goluri

7. Luis Suarez / Atletico Madrid - 26 de goluri

8. Romelu Lukaku / Inter Milano (sezonul trecut) - 24 de goluri

9. Gerard Moreno / Villarreal - 23 de goluri

10. Harry Kane / Tottenham - 23 de goluri

Notă: Am afişat echipa pentru care au fost marcate golurile în sezonul trecut, nu echipa la care evoluează jucătorul în acest sezon.

Lewandowski şi Balonul de Aur: 4 argumente pro şi contra

Atacantul polonez a fost un candidat serios pentru Balonul de Aur de ani buni, probabil unul dintre puţinii cu şanse adevărate să întrerupă monopolul Messi - Ronaldo asupra prestigiosului trofeu.

Contra: performanţe dezamăgitoare cu naţionala Poloniei

Un factor care poate fi decisiv pentru câştigarea Balonului de Aur, mai ales într-un an cu un turneu important, poate fi performanţa cu echipa naţională. Probabil nimeni nu se aştepta la ceva deosebit din partea Poloniei, mai ales calificarea dintr-o grupă dificilă cu Suedia şi Spania, dar putem spune că polonezii au dezamăgit în cele din urmă, terminând pe ultimul loc în grupă cu doar 1 punct (deci fără victorie), în urma Slovaciei, o echipă cotată mai slab. 

Pro: cel mai bun marcator din Europa

Atacantul lui Bayern Munchen este de mulţi ani cel mai bun număr 9 clasic din Europa, iar după cum am arătat mai sus, a dominat şi sezonul trecut la acest capitol. Cele mai bune case de pariuri online vor avea întotdeauna cote mici (în comparaţie cu alţi atacanţi) pentru Lewandowski să înscrie.

Contra: Bundesliga nu este o ligă echilibrată

În ultimii ani, Bundesliga a devenit una dintre cele mai bune campionate din Europa, şi chiar dacă nu este cea mai dificilă ligă din lume (Premier League), nivelul este apropiat de cel al celor mai bune ligi europene. Problema este că Bayern Munchen domină Bundesliga cu uşurinţă, şi majoritatea jucătorilor buni ai adversarilor ajung să se transfere fie la gruparea bavareză, fie în altă ţară.

“Nu trebuie să-mi dovedesc valoarea în altă ligă", a spus Lewandowski după ce a câştigat Gheata de Aur. „Pot concura cu cei mai buni din alte campionate în Liga Campionilor”, a completat atacantul polonez.

Pro: Lewandowski a fost mai bun decât ceilalţi candidaţi

În cele din urmă, cel mai simplu argument este forma arătată de atacantul lui Bayern în comparaţie cu ceilalţi competitori.

Messi, probabil în prezent unul dintre favoriţi pentru câştigarea Balonului de Aur a avut un start dezamăgitor la PSG, în timp ce Ronaldo, chiar dacă a început în forţă sezonul cu Manchester United, nu a câştigat nimic cu Juventus în sezonul trecut, practic cealaltă jumătate de an care va fi luată în considerare.

Jorginho a câştigat cele mai importante trofee ale anului cu echipa de club (UEFA Champions League) şi cu naţionala Italiei (Euro 2020), dar nu este cel mai bun mijlocaş nici măcar în echipele în care evoluează, e greu să-l considerăm cel mai bun jucător din lume.

Lewandowski nu doar că a fost probabil cel mai bun jucător din lume în acest an, dar ar fi fost câştigătorul clar al trofeului şi în 2020, când Balonul de Aur a fost amânat din cauza pandemiei.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Bayern Munchen

Ultimele articole Toate articolele