Ultima oră
VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia 0-1. Liderul Ligii 2 reuşeşte o nouă victorie VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia 0-1. Liderul Ligii 2 reuşeşte o nouă victorie
David Puicea, locul 8, în finala juniorilor la sărituri David Puicea, locul 8, în finala juniorilor la sărituri
VIDEO | Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Marsilia, pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 VIDEO | Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Marsilia, pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024
Cristi Balaj, ironii la adresa unui arbitru din Superliga. „Bine că e la VAR, nu în teren” Cristi Balaj, ironii la adresa unui arbitru din Superliga. „Bine că e la VAR, nu în teren”
"Când m-am apucat de fotbal nu mă gândeam că am să ajung atât de sus". La exact 18 ani de la semifinala cu Middlesbrough, Nicolae Dică a rememorat dubla istorică | EXCLUSIV "Când m-am apucat de fotbal nu mă gândeam că am să ajung atât de sus". La exact 18 ani de la semifinala cu Middlesbrough, Nicolae Dică a rememorat dubla istorică | EXCLUSIV
Prima echipă retrogradată oficial în Serie B, după 3-0 cu Frosinone Prima echipă retrogradată oficial în Serie B, după 3-0 cu Frosinone

Manny Pacquiao la Jocurile Olimpice? Decizia luată de Comitetul Internaţional Olimpic

Box Publicat de Tudor Moisa pe 18 feb 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38221/21496654/1/manny-pacquiao-fb.jpg

Cererea legendei boxului filipinez Manny Pacquiao pentru a participa la Jocurile de la Paris din această vară (26 iulie-11 august) a fost respinsă de Comitetul Internaţional Olimpic, a anunţat, duminică, şeful comitetului de la Manila, citat de AFP.

În toamna anului trecut, Manila a făcut o "cerere specială" către CIO pentru a-i permite lui Pacquiao (45 de ani), care a cucerit numeroase titluri mondiale la şase categorii de greutate diferite, să revină în activitate şi să participe la Jocurile Olimpice, în ciuda unei reguli care stabileşte la 40 de ani limita de vârstă pentru boxerii olimpici.

Dar duminică, preşedintele Comitetului Olimpic Filipinez, Abraham Tolentino, a declarat pentru AFP că cererea a fost respinsă, organismul de conducere al Jocurilor preferând să se ţină de "regulile" sale.

Comitetul filipinez spera să îi permită lui Pacquiao accesul la un "loc de universalitate". Acestea sunt acordate sportivilor din ţările care au dificultăţi în a obţine locuri la Jocurile Olimpice prin canalele normale de calificare.

CIO a declarat că există nouă locuri de universalitate pentru box la Paris, cinci pentru femei şi patru pentru bărbaţi.

"Ar fi putut asigura un podium sau ar fi putut fi prima medalie de aur a ţării" la boxul olimpic, a spus Tolentino, dar a adăugat că a trebuit "să respecte regulile stabilite de CIO".

Pacquiao s-a retras din boxul profesionist în 2021, într-o încercare nereuşită de a deveni preşedinte al Filipinelor. În octombrie anul trecut, campionul, care nu a participat niciodată la Jocurile Olimpice, a declarat pentru AFP că nu este "prea bătrân" pentru a se confrunta cu pugilişti mai tineri, spunând că se simte ca şi cum ar avea "30 sau 28 de ani".

mail-share icon Email
viewscnt

Box

Ultimele articole Toate articolele