Ultima oră
Steaua Bucureşti, înfrângere cu CN Sabadell şi ratează semifinalele LEN Euro Cup Steaua Bucureşti, înfrângere cu CN Sabadell şi ratează semifinalele LEN Euro Cup
Gigi Becali şi-a pierdut răbdarea cu jucătorul de la FCSB şi s-a decis! „Să vedem dacă ne putem baza pe el” Gigi Becali şi-a pierdut răbdarea cu jucătorul de la FCSB şi s-a decis! „Să vedem dacă ne putem baza pe el”
Antrenorul, favorit să o preia pe AC Milan. Alegerea interesantă a clubului din Serie A Antrenorul, favorit să o preia pe AC Milan. Alegerea interesantă a clubului din Serie A
OUT de la Rapid, până la finalul sezonului! Anunţul făcut de formaţia din Giuleşti OUT de la Rapid, până la finalul sezonului! Anunţul făcut de formaţia din Giuleşti
Decizia luată de CIO dacă niciun palestinian nu se califică la Jocurile Olimpice Decizia luată de CIO dacă niciun palestinian nu se califică la Jocurile Olimpice
Joan Chelimo Melly a stabilit un nou record al României, în proba de 10 kilometri Joan Chelimo Melly a stabilit un nou record al României, în proba de 10 kilometri

Poveste senzaţională cu Sir Alex Ferguson în prim plan! Fostul mare antrenor a prezis cu exactitate deznodământul unei finale

Manchester United Publicat de Tudor Moisa pe 18 feb 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38268/21496516/1/fer.jpg

Sir Alex Ferguson este fără echivoc unul din cei mai mari antrenori din istorie. În cei 27 de ani pe care i-a petrecut la Manchester United, fostul tehnician a câştigat, printre altele, nu mai puţin de 13 titluri în Premier League şi 2 trofee Champions League.

Steve Bruce este o altă personalitate din fotbal care a avut succes pe Old Trafford. Acesta a fost fundaş la Manchester United, între 1987 şi 1996, perioadă în care şi-a trecut în palmares 12 trofee. Pe reţeaua de socializare X a devenit viral un videoclip cu Bruce care a explicat geniul lui Alex Ferguson.

Fostul fundaş a povestit cu lux de amănunte ce a prezis Ferguson că se va întâmpla în finala din FA Cup, din 1994. Atunci, Manchester United a învins-o pe Chelsea, scor 4-0.

"Jucam cu Chelsea în finala cupei. Toată săptămâna de dinaintea partidei, Sir Alex spunea: 'Dacă înscriem primii împotriva lui Chelsea, câştigăm cu patru sau cinci (n.r. la zero)'. E finala FA Cup, nu ai cum să câştigi la patru sau cinci goluri, nu foarte des în orice caz.

Asta s-a întâmplat luni, marţi, miercuri, toată săptămâna după antrenament spunea: 'Ţineţi minte, dacă înscriem primii câştigăm cu patru sau cinci goluri'. Îmi amintesc că după un antrenament l-am întrebat: 'Boss, pot să te întreb, de unde ai scos asta?'. Atunci a început:

'Pentru că Glenn Hoddle e rezervă. Nu mai are aceleaşi picioare, în special pe Wembley şi se va băga pe teren, sacrificând defensiva (n.r. Glenn Hoddle era şi antrenor la Chelsea). Va veni în mijlocul terenului şi nu mai poate alerga, vom inunda mijlocul şi vom trece prin ei ca cuţitul în unt şi vom câştiga la patru sau cinci goluri'.

Ce credeţi că s-a întâmplat? Minutul 62, deschidem scorul. Glenn Hoddle se introduce pe teren. Pe când ajungem în minutul 75 deja e 4-0. Atunci m-am întrebat dacă omul ăsta e un geniu" a povestit  Steve Bruce.

Manchester United a câştigat acea finală, scor 4-0, graţie reuşitelor lui Cantona (61, 67), Hughes (69) şi McClair (90+3).

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt