Ultima oră
VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”

Poziţie fermă venită de la Istanbul Başakşehir: ”Rasismul trebuie să înceteze!”

Champions League Publicat pe 9 dec 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/19645122/1/67354.jpg

Fotbalistul brazilian al echipei Istanbul BB, Giuliano, a declarat, miercuri, că el şi colegii săi, dar şi membrii staffului tehnic, au fost şocaţi de felul în care l-a identificat Sebastian Şovre pe Pierre Webo la meciul din urmă cu o zi, informează L’Equipe.

Giuliano era pe banca de rezerve în momentul incidentului.

“Din nefericire am trăit ieri seară un episod trist cu al patrulea arbitru. El a fost ofensator la adresa unul membru al staffului nostru tehnic, l-a arătat cu degetul spunând ‘negro’. A fost foarte clar, mulţi oameni l-au auzit, inclusiv antrenorul nostru. Am fost cu toţii şocaţi. Ca echipă, am decis să protestăm, pentru că este inacceptabil. Rasismul trebuie să înceteze. Este momentul ca oamenii să înţeleagă că nu există culoare, nu există sex, suntem toţi la fel. Sperăm ca prin reacţia noastră să atragem atenţia oamenilor pentru ca ei să înţeleagă că s-a terminat cu rasismul. Trebuie să trăim într-o lume liberă. Sunt mulţumit că am adoptat o pozitie care, după părerea mea, a fost cea mai corectă. Procedând astfel, vom vedea dacă vom reuşi să reducem aceste evenimente”, a spus brazilianul.

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, marţi, în minutul 16, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din stafful echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din stafful echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul "negru" indicându-i centralului Haţegan acea persoană.

Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Liga Campionilor, în urma scandalului de rasism în care este implicat Sebastian Colţescu. UEFA a stabilit că partida se va relua astăzi, de la ora 19.55, cu alţi arbitri (Danny Makkelie – Mario Diks, Marcin Boniek – Bartosz Frankowski).

Brigada română delegată la acest meci era formată din centralul Ovidiu Haţegan, asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe şi rezerva Sebastian Colţescu.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri