Ultima oră
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”
Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter” Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter”

România s-a raliat Codului Mondial Anti-Doping 2021. Au fost operate o serie de modificări legislative

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe 18 oct 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/20434556/1/doping.jpg

Senatul a adoptat proiectul de lege al Guvernului privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, lege absolut esenţială pentru ca sportivii români să poată continua să participe la competiţii internaţionale majore.

Constituit ca o urgenţă legislativă, proiectul a fost construit în echipă, de specialiştii Secretariatului General al Guvernului (SGG) şi cei ai Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD), instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului prin Secretariatul General al Guvernului. Urgenţa a impus-o obligativitatea ce îi revenea României de a prelua modificările aduse de WADA Codului Mondial Anti-Doping. Doar negocierile şi angajamentele clare asumate de conducerile SGG şi ANAD au dus la amânarea declarării stării de neconformitate a României şi acceptarea unei scurte prelungiri a perioadei de adaptare legislativă în ţară.

Astfel, misiunea ANAD, alături de SGG, a fost îndeplinită fără a afecta mişcarea sportivă în ansamblu. ”Sportivii au dreptul fundamental de a practica un sport curat, fără dopaj, iar instituţiile implicate în activitatea sportivă trebuie să le protejeze sănătatea şi să promoveze corectitudinea şi egalitatea. Pentru toate acestea este necesară aplicarea unor programe anti-doping eficiente, gândite la nivel internaţional de Agenţia Mondială Anti-Doping, dar coordonate şi armonizate la nivel naţional de ANAD, pentru depistarea, descurajarea şi prevenirea dopajului în sport. Legea adoptată astăzi este piatra de temelie pentru implementarea tuturor celor de mai sus şi vreau să întăresc informaţia că ANAD este conformă”, declară preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Cristian Balaj.

Statele membre ale Consiliului Europei au convenit, sub egida Convenţiei Anti-Doping a Consiliului Europei, să se pună bazele unei legislaţii unitare referitoare la prevenirea şi combaterea dopajului în sport. ”Cu eforturi concentrate, România a recuperat în ultimele luni paşii pe care trebuia să îi facă în sensul uniformizării legislative cu privire la prevenirea şi combaterea dopajului în sport. Am lucrat excelent cu ANAD şi, astfel, echipa guvernamentală a contribuit la alinierea României la regulile internaţionale anti-doping”
, susţine Ecaterina Manolache, consilierul secretarului general al Guvernului, Tiberiu Horaţiu Gorun.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele