Ultima oră
Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu
E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!” E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!”
Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech
Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!” Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!”
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare
VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers

VIDEO | Corina Ungureanu, despre abuzurile din gimnastică: "Nimeni, nicio gimnastă nu a ajuns pe podium la Jocurile Olimpice fără sacrificii!"

Gimnastica Publicat pe 13 iul 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38218/19419928/1/corina-unguureanu.jpg

Prezentă în studioul Look Sport LIVE, Corina Ungureanu a vorbit şi despre documentarul Netflix "Scandal în gimnastica americană" (Athlete A), ce are în prim-plan abuzurile la care au fost supuse sportivele din SUA şi nu numai.

Corina Ungureanu spune că e inacceptabil că medicul Larry Nassar a putut rămâne în funcţie atât de mult timp şi recuşoaşte că abuzurile sexuale la care le-a supus pe gimnaste sunt de neconceput, însă are o părere diferită în legătură cu abuzurile verbale prezentate în documentar.

"Au început aceste dezvăluiri despre doctorul Nassar, care acum are două condamnări pe viaţă. [...] Nu voi înţelege niciodată cum acest om a putut sta acolo atât.

Nimeni, nicio gimnastă din ce vedem acolo sus, pe podium, la JO, nu a ajuns acolo fără sacrificii sau fără ca vreun antrenor să ridice tonul la ea. Sigur, linia între abuz şi ce e normal e foarte fină. Te face şi pe tine să te întrebi ca antrenor că şi tu ai mai ţipat la un elev...

La ce a făcut doctorul nu avem ce să spunem... aia e problema! Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat acolo, dar nu pot să-mi imaginez cum s-a putut întâmpla această treabă atât de mulţi ani!

Noi avem un grad ridicat de naivitate la 16-17 ani, din specificul sportului. Eu comunic... Le-am învăţat pe fetele mele să-mi spună tot ce se întâmplă.

Mă uit şi nu-mi vine să cred cum lucrurile acestea s-au întâmplat acolo. Noi, românii, n-am făcut niciodată un secret din faptul că munceam foarte mult. Se spune în film că româncele niciodată nu zâmbeau. Noi veneam acolo să câştigăm, nu să facem show. Eram antrenate să venim pe locul 1.

Nimeni nu a obligat o gimnastă în România să facă gimnastică. Nu era obligatoriu. Dacă stăteam la lot stăteam pentru că ne doream.


Există adevăr în aceste poveşti. Au fost şi la noi antrenori care s-au pliat pe acest sistem luat de la ruşi. Nu suntem însă victime. Noi am fost pe podium, noi am muncit. Nu s-au urcat antrenorii pe podium. Să se înţeleagă că aceste lucruri se întâmplă...
", a declarat Corina Ungureanu la Look Sport LIVE.


Despre cartea Mariei Olaru: 'Preţul aurului. Sinceritate incomodă'


Corina Ungureanu a vorbit şi despre dezvăluirile făcute de Maria Olaru în cartea sa, când a prezentat câteva episoade ce i-au avut în prim plan pe Octavian Bellu şi Mariana Bitang.

"Eu am fost poate cea mai vocală vis-a-vis de această carte, care pe mine m-a şocat. Eu am stat chiar în cameră cu Maria Olaru. Ea a fost o persoană dificilă, cu care eu personal am avut o relaţie mai altfel, dar nu mi-a dat prin cap vreodată că poate arunca cu aşa cuvinte grele. Eu nu spun că totul e o minciună acolo. Dar nu ştiu dacă îţi poţi aduce aminte cuvânt cu cuvânt aceste cuvinte.

Da, erau ameninţări: te dau afară, nu-ţi convine, pleacă... ameninţări...

I-am citit cartea pe sărite, a spus undeva că am fost şi eu îl lot pe acolo. Asta ne-a durut. Că ea a fost lider şi noi pe acolo. Nu e adevărat. Dar e diferit ce a povestit ea faţă de ce s-a întâmplat
", a spus Corina Ungureanu.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Gimnastica

Ultimele articole Toate articolele