Ultima oră
VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”

VIDEO | Norvegia - România 33-22. Starurile ”Ţării Fiordurilor” şi-au arătat clasa fără să se forţeze şi ne-au învins la scor

Handbal Publicat de Daian Cutu pe 7 dec 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38126/20495312/1/rom-nor.jpg

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, în ultimul meci din grupa preliminară C a Campionatului Mondial din Spania, de campioana europeană Norvegia, scor 33-22 (17-11). Tricolorele încheie pe locul 2 în clasamentul final al grupei C şi merg mai departe cu doar 2 puncte.

Principalele marcatoare pentru România au fost Laslo - 6 goluri şi Pintea - 5 goluri.  

Cu o evoluţie excelentă în primele 15 minute, ”tricolorele” au fost încurajate şi aplaudate toată partida de sute de români stabiliţi în Castellon, care au creat o atmosferă electrizantă.

În urma rezultatului, Norvegia încheie lider, cu 6 puncte, urmată în clasament de România 4, Kazakhstan 2 punte şi Iran, niciun punct.

În grupele principale se califică astfel Norvegia, România şi Kazakhstan, care vor continua competiţia cu câte 4, 2, respectiv niciun punct, după confruntările directe. În grupa principală II, tricolorele se vor duela cu Olanda, Suedia şi Puerto Rico.

Rezultatele României în grupa C sunt următoarele: 39-11 cu Iran, 38-17 cu Kazakhstan şi 22-33 cu Norvegia.

Meciurile din grupele principale vor avea loc între 9 şi 13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.

România - Norvegia 33-22, în direct pe Look Sport 3

Minutul 60: Fluier final! Nordicele înscriu la ultimul atac şi ne înving clar, cu 33-22. Mergem în faza următoare, unde vom juca cu Olanda, Suedia şi Puerto Rico, cu primele două vom avea partide extrem de dificile, în timp ce cu nord-americancele ar trebui să fie un meci la care să facem golaveraj.

Omul meciului a fost ales Kathrine Lunde, portarul nordicelor, ce a salvat 15 mingi.

Minutul 57: Acţiune frumoasă a fetelor noastre finalizată de Ostase. Norvegia are însă un avantaj mare, 30-21.

Minutul 52: Dincă înscrie cu boltă de pe extremă, Norvegia conduce cu 28-18.

Minutul 52: Momente slabe pentru naţionala noastră. Mork ne penalizează şi înscrie din propria jumătate de teren.

Minutul 43: Dincă fructifică un contraatac din poziţie de 1 vs 1. Sunt momente de joc excelente pentru adversare, care au 10 goluri avans, 25-15.

Minutul 37: Laslo înscrie de la 7 metri, golul al treilea din actul secunde al ”tricolorelor”. Norvegia s-a distanţat pe tabelă şi are 22-14.

Minutul 32: Primul gol al României în actul secunde este înscris de Dincă, de pe extremă. Norvegia are 19-12.

Minutul 30: Pauză! Tănăsie ratează singură cu portarul Lunde, care ajunge la 9 intervenţii. Adversarele ne penalizează în ultimele secunde şi intră la pauză cu avantaj clar, 17-11.

Minutul 24: Harabagiu scoarte foarte bine pentru Moisă, care înscrie de pe extremă primul său gol în meci. Norvegia are 10-8.

Minutul 20: Brattset înscrie artistic de pe pivot şi produce eliminarea Crinei Pintea. Norvegia se duce la cea mai mare diferenţă de până acum, după o perioadă mare fără gol. Este 9-6.

Minutul 18: Norvegia preia conducerea, dar Crina Pintea reduce din diferenţă. Este 7-6 pentru nordice.

Minutul 14: Rotaru înscrie cu noroc, mingea se duce din bară în poartă în uralele fanilor noştri. Conducem cu 5-4. Norvegia are 10 minute de când nu ne-a dat gol!

Minutul 13: Bazaliu înscrie superb de la 10 metri şi restabileşte egalitatea. Este 4-4! În poartă Dumanska face minuni şi le crează probleme mari nordicelor.

Minutul 10: Dumanska dă replica şi salvează şi ea un 7 metri executat de starul Mork.

Minutul 9: Crina Pintea ratează şansa de a egala. La 41 de ani, Kathrine Lunde scoate cu un reflex fabulos.

Minutul 5: Alina Ilie evită să facă paşi şi scapă din marcajul adversarilor. Interul dreapta reduce din diferenţă. Norvegia conduce cu 4-3.

Minutul 1: Începem perfect partida! Harabagiu înscrie la primul atac şi deschidem scorul.

Minutul 1: A început partida! Suporterii români sunt din nou prezenţi în sală.

-------------------------------

Team-ul nordic este un colosal al handbalului feminin, campioanele europene vor să răzbune locul 4 obţinut la ultimul turneu final. Misiunea noastră se anunţă mult mai dificilă, în contextul în care jucăm la această competiţie fără Cristina Neagu, care a ales să ia o pauză de la naţională.

În schimb, lotul adversarelor este împânzit de staruri ale disciplinei, iar selecţionerul se poate bucura de rezerve de mare valoare pe fiecare post. Dintre jucătoarele cheie le putem numi pe Camila Herrem, Nora Mork, Kari Brattset Dale şi nu în ultimul rând legendarul portar Kathrine Lunde, care la 41 de ani face minuni între buturi.

”Nu e presiune, e un meci de handbal cu campioana europeană, aşa că e o bucurie. Este un meci care trebuie să creeze foarte multă bucurie, foarte multă ambiţie. E unul din meciurile foarte frumoase de jucat. Împotriva Norvegiei trebuie să fim 60 de minute la un potenţial maxim. Cred că până acum am avut o prestaţie corectă, iar de acum ne îndreptăm către partea de mijloc a turneului.

Ne-am bucurat foarte tare să avem susţinerea românilor la primele două meciuri, aşa că aşteptăm ca la meciul împotriva Norvegiei să fie şi mai numeoşi, să ne bucurăm de scandările tricolore din sală. E o adevărată plăcere să joci cu fani în spate, lucru care ne lipseşte în ţară. Aşteptăm să ne bucurăm şi să-i bucurăm şi pe ei”,
a spus selecţionerul Adi Vasile, cu privire la partida cu nordicele.

  • Norvegia a câştigat 13 din ultimele 15 meciuri cu România
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Handbal

Ultimele articole Toate articolele