Ultima oră
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | ”Rezultatul nu cred că mulţumeşte pe cineva”. Florin Pîrvu, dezamăgit de remiza cu Dinamo VIDEO | ”Rezultatul nu cred că mulţumeşte pe cineva”. Florin Pîrvu, dezamăgit de remiza cu Dinamo
”E foarte greu. Zici că suntem blestemaţi”. Amzăr nu îşi explică situaţia de la Dinamo ”E foarte greu. Zici că suntem blestemaţi”. Amzăr nu îşi explică situaţia de la Dinamo
 EXCLUSIV | Pleşca a taxat-o imediat pe Dinamo, după egalul cu Voluntari. „E inacceptabil! Dacă retrogradează e pe mâna lor” EXCLUSIV | Pleşca a taxat-o imediat pe Dinamo, după egalul cu Voluntari. „E inacceptabil! Dacă retrogradează e pe mâna lor”
Voluntariul e tare la volei! Echipa de fete e campioană în premieră Voluntariul e tare la volei! Echipa de fete e campioană în premieră

EXCLUSIV | Entuziasmul din jurul lui Ianis Stoica, domolit: "Arsenal e prea departe, nici nu o vezi de la Bucureşti!"

FCSB Publicat pe 16 dec 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20508795/1/ianis.jpg


Declarat omul meciului FCSB - Rapid 3-1, partidă în care a scos un penalty şi a marcat un gol, Ianis Stoica (19 ani) a reintrat în lumina reflectoarelor şi, odată cu el, au revenit şi discuţiile despre un potenţial transfer. Chestionat la Fotbal Look pe seama acestui subiect, Daniel Stanciu a avut o opinie clară: fiul lui Pompiliu Stoica e departe de nivelul care să-i permită să viseze la o mutare la Arsenal sau la un alt club important din fotbalul european.
 
Autor a şapte goluri în sezonul 2021/2022 (cinci în Casa Liga 1 şi două în Cupa României), Ianis Stoica a devenit următorul mare produs de export al lui Gigi Becali, care visează, deja, la multe milioane de euro în schimbul său. Pentru oamenii de fotbal, însă, realitatea e uşor diferită, iar Daniel Stanciu are altă perspectivă asupra entuziasmului creat în jurul tânărului atacant:
 
"Câţi jucători s-au dus în prima ligă din Anglia? Calităţile lui sunt incontestabile, nu are rost să discutăm. Dar să faci un pas spre o echipă importantă...Arsenal e prea departe, nici nu o vezi de la Bucureşti. Zvonurile cresc cota, dar s-ar putea să-i facă şi rău jucătorului. Ianis, înainte de toate, trebuie să devină titular, să aibă evoluţii proaste, dar terminate bine, meci de meci. E adevărat, fraţii Becali au reuşit transferuri senzaţionale, înainte şi acum. Problema e că trebuie să şi confirmi. Până să intri în atenţia unui club puternic, trebuie să ai evoluţii meci de meci foarte bune, să ai constanţă", a spus Stanciu, miercuri seară, la Fotbal Look.

"Robinetul s-a închis pentru vreo zece ani!"

Atacant cu calităţi incontestabile, Stoica se va lovi, crede Stanciu, de imaginea destul de ştearsă lăsată de ultimii fotbalişti români transferaţi într-un campionat de top. Cum Dennis Man şi Valentin Mihăilă sunt departe de a confirma sumele mari de transfer plătite de Parma în 2021, Stanciu e de părere că Serie A va rămâne un tărâm interzis jucătorilor români în următoarea perioadă:
 
"Cu siguranţă nu va mai fi Italia, s-a închis robinetul pentru vreo zece ani. În condiţiile în care tu, Parma, faci eforturi mari...Man şi Mihăilă erau de perspectivă, dar nu să-i aştepţi cinci ani să devii titular. Oamenii nu te plătesc în străinătate să fii accidentat. Până la urmă, se mai distruge un colectiv din ăsta de scouting, că în ultimii ani cam aşa a fost. Ei semnau, garantau că jucătorul român e bun şi merită banii, iar după două luni rămâneau fără serviciu", a fost opinia sinceră a fostului ziarist.

Pompiliu Stoica nu se gândeşte la transferul fiului său

Prezent în tribunele Arenei Naţionale la derby-ul FCSB - Rapid, fostul fundaş a văzut cum fiul său a decis derby-ul prin penalty-ul obţinut şi golul marcat în prelungiri, iar la finalul partidei a vorbit despre prezentul şi viitorul tânărului atacant.
 
Ca orice părinte, Pompiliu Stoica a trăit cu mari emoţii finalul de meci şi s-a bucurat mai mult decât oricine pentru evenimentele din final. Are încredere în calităţile şi seriozitatea fiului său şi spune că, pentru moment, Ianis Stoica nu se gândeşte la un transfer, ci doar la munca pe care trebuie să o depună la FCSB:
 
"Intens, bineînţeles. Am avut multe emoţii, dar mă bucur că s-a terminat cu bine. Eu zic că da (n. red - întrebat dacă fiul său are un viitor frumos). Eu zic că va prinde încredere, se va maturiza, dar trebuie să avem încredere în el. El nu visează niciodată! Poate visează fotbal, nu altceva. E un copil bun, talentat şi de perspectivă. Eu, deocamdată, îmi doresc să joace cât mai mult timp la FCSB, să dea goluri, apoi ne gândim mai departe. El a visat, întotdeauna, să joace şi să dea goluri. Ca părinte i-am spus să fie serios la antrenamente, să respecte ce spune antrenorul şi să vină şi cu ceva în plus, că are destul. Sunt mândru şi fericit!", a declarat tatăl lui Ianis Stoica, la zona mixtă, la finalul derby-ului de pe Arena Naţională.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Alte știri

Ultimele articole Toate articolele