Ultima oră
VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers
VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin

EXCLUSIV | Jucătorii naţionalei, puşi la colţ de Ionel Ganea. Ori se schimbă, ori pleacă: ”Să îşi propună ţeluri măreţe”

Echipa nationala Publicat pe 7 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20234412/1/rps4814.jpg

Ionel Ganea, unul dintre cei mai importanţi atacanţi din toate timpurile pentru naţionala României, a făcut o analiză a momentului prin care trec tricolorii, odată cu ultimele meciuri amicale şi, implicit, a ultimului în special, a celui cu Anglia, cedat de selecţionata lui Mirel Rădoi cu 0-1. ”Ganezul” a declarat în emisiunea Look Sport Live că e nevoie, în primul rând, ca jucătorii să îşi propună ţeluri măreţe pentru a da o altă traiectorie punctului negativ către care ne îndreptăm.

Ionel Ganea a lăsat impresia că nu vede prea multă determinare din partea jucătorilor şi e şi mai nefericit pentru eşecul cu Anglia, pentru că România nu pierduse niciodată contra ei, în deplasare. Ganea şi-a amintit de golul pe care el l-a marcat în 2000, la EURO, chiar împotriva Angliei.  

Pentru noi era un record dacă nu pierdeam contra Angliei. Ce să facem acum? Am marcat şi eu la EURO contra Angliei, dar câteodată sunt trist pentru că de atâţia ani nu am mai câştigat la un turneu final şi mi se pare cam mult.

Părerea mea sinceră e că jucătorii trebuie să îşi propună obiective măreţe la naţională. Nu doar noi, foştii jucători, presa, oamenii din fotbal. Şi jucătorii trebuie să îşi propună ţeluri măreţe, pentru a face performanţă.

Părerea mea e că trebuie să ne rezumăm la meciuri oficiale, nu la cele amicale. Avem şanse la Campionatul Mondial, dacă nu, aducem pe altcineva. Facem echipă tânără, pierdem doi ani, dar ştim de unde plecăm”, a declarat Ionel Ganea în emisiunea Look Sport Live, de pe Look Sport+.

Anglia a învins România pentru prima dată în ultimii 51 de ani, scor 1-0 (1-0), într-un meci amical disputat, duminică, la Middlesbrough. Cu excepţia lui Stanciu şi a lui Nedelcearu, jucătorii celor două echipe au îngenuncheat înaintea startului meciului, în semn de solidaritate cu mişcarea Black Lives Matter.

O parte dintre spectatorii prezenţi pe stadionul din Middlesbrough au huiduit acest moment. Spre nemulţumirea unei părţi a fanilor englezi, jucătorii antrenaţi de Gareth Southgate îngenunchează de un an înaintea fiecărui meci pe care-l dispută.

A marcat: Rashford '68 (p).

  • 1-0, min. 68: Debutant în echipa naţională, Tiberiu Căpuşă (jucător al echipei Viitorul care a evoluat sezonul trecut împrumutat la Chindia) l-a faultat pe Grealish în careu, la un minut după ce a intrat pe teren. Rashford a transformat lovitura de la 11 metri;
  • În minutul 77, Chiricheş l-a faultat în careu pe Calvert-Lewin şi arbitrul a dictat din nou penalti. Niţă a apărat şutul lui Henderson de la 11 metri.
  • În minutul 40, un spectator cu bustul gol a pătruns pe teren şi a fost destul de repede prins şi evacuat de forţele de ordine.

Anterior, Anglia a învins ultima oară România la Cupa Mondială din Mexic, din 1970, cu scorul de 1-0. Englezii au câştigat, duminică, pentru prima dată pe teren propriu împotriva României. Palmaresul întâlnirilor România - Anglia este egal, trei victorii, şase egaluri, trei înfrângeri.

  • Echipa României: Niţă – Sorescu (T. Căpuţă '66), Chiricheş, Nedelcearu (A. Rus '84), Camora – Cicâldău (Budescu '80), P. Marin, Stanciu – Păun (Băluţă '80), Alibec (I. Hagi '66), A. Ivan. Selecţioner: Mirel Rădoi.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri