Ultima oră
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV

Ministrul Eduard Novak îşi reafirmă susţinerea pentru schioarea Ania Caill: ”Am solicitat o explicaţie Federaţiei de Schi Biathlon, care a optat pentru o sportivă mai tânără”

Sporturi Publicat pe 18 ian 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/20559203/1/eduard-novak.jpg

Ministrul Sportului, Eduard Novak, afirmă, marţi, într-o postare pe Facebook, că a susţinut-o şi o va susţine de fiecare dată pe schioarea Ania Caill. El afirmă că a solicitat o explicaţie Federaţiei de Schi Biatlon, care a optat pentru a trimite la Beijing o sportivă mai tânără, Maria Constantin, "ale cărei rezultate internaţionale demonstrează potenţial pentru înalta performanţă".

Potrivit lui Novak, ministerul nu intervine în deciziile federaţiilor, însă a subliniat că "fiecare răspunde pentru rezultatele pe care aceste decizii le produc".

"Pe Ania Caill am susţinut-o şi anul trecut şi o voi susţine de fiecare dată, cum am făcut, de altfel, cu toţi sportivii. Pentru a clarifica situaţia legată de absenţa ei din lotul care ne va reprezenta la Jocurile Olimpice de iarnă de luna viitoare, am solicitat o explicaţie Federaţiei Române de Schi Biathlon.

Conform informaţiilor primite, federaţia a optat pentru a trimite la Beijing o sportivă mai tânără, Maria Constantin, ale cărei rezultate internaţionale demonstrează potenţial pentru înalta performanţă. Opţiunea FRSB a fost motivată de rezultatele Aniei la Jocurile Olimpice, în Cupele şi Campionatele Mondiale, şi de strategia pe care federaţia o are, de a investi în viitor şi tineri, care corespunde şi unuia dintre obiectivele principale ale Ministerului Sportului.

Noi am transmis tuturor federaţiilor dorinţa noastră de performanţă, dar nu intervenim în deciziile cu privire la calea pentru a o atinge. Fiecare răspunde pentru rezultatele pe care aceste decizii le produc", a scris Novak pe Facebook.

Schioarea Ania Caill a afirmat, luni, într-un mesaj pe Facebook, că nu a fost inclusă pe lista pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, subliniind că în locul ei va merge o sportivă de pe locul 1700 mondial."Sunt tristă dar mai ales dezamăgită de tot sistemul din România", a afirmat sportiva/

Ania Caill, sportivă cu dublă cetăţenie, română şi franceză, are ca „personal best” un loc doi la o cursă de coborâre în Cupa Europei, eşalonul doi al schiului de performanţă mondial.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele