Ultima oră
VIDEO | FCSB - Farul, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby cu titlul pe masă VIDEO | FCSB - Farul, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby cu titlul pe masă
VIDEO | FCU Craiova - "U" Cluj, astăzi, de la ora 17:30, în direct la Prima Sport 1! Două echipe cu obiective diferite VIDEO | FCU Craiova - "U" Cluj, astăzi, de la ora 17:30, în direct la Prima Sport 1! Două echipe cu obiective diferite
VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia, sâmbătă, de la 11:30, în direct pe Prima Sport 1. Speranţe la promovarea directă pentru echipa din Miercurea Ciuc VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia, sâmbătă, de la 11:30, în direct pe Prima Sport 1. Speranţe la promovarea directă pentru echipa din Miercurea Ciuc
VIDEO | Final interzis cardiacilor în NBA! Indiana Pacers preia conducerea în seria cu Milwaukee Bucks VIDEO | Final interzis cardiacilor în NBA! Indiana Pacers preia conducerea în seria cu Milwaukee Bucks
VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”

NEWS ALERT | Un jucător din NBA este anchetat! Pariuri suspecte plasate pe două meciuri

Baschet Publicat de Tudor Moisa pe 26 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/21536159/1/profimedia-0856700505.jpg

Jontay Porter este implicat în scandalul momentului în baschet. Power forward-ul de la Toronto Raptors este anchetat de NBA.

În meciul de pe 26 ianuarie împotriva LA Clippers, s-a observat un interes crescut pentru pariurile pe statisticile lui Porter, care pentru acea seară erau stabilite în jur de 5,5 puncte, 4,5 recuperări şi 1,5 pase decisive. De asemenea, exista un pariu pe numărul de aruncări reuşite de la distanţă de Porter, care era setat la 0,5.

În acea seară, Porter a jucat doar patru minute înainte de a părăsi terenul din cauza a ceea ce staff-ul lui Raptors a spus că era o agravare a unei leziuni la ochi suferite patru zile mai devreme în partida cu Memphis Grizzlies. Porter nu a marcat împotriva Clippers, dar a avut trei recuperări şi o pasă decisivă, şi nu a încercat să arunce la coş de la distanţă, ceea ce înseamnă că a ieşit under la toate statisticile.

În ziua următoare, ca parte a unui raport zilnic către utilizatori despre rezultatele pariurilor, DraftKings Sportsbook a comunicat că cel mai mare câştig pentru pariori, din toate propunerile pe jucătorii din NBA din meciurile acelei seri, a fost rezultat din biletele plasate pe selecţia că Porter nu va înscrie vreo aruncare de 3 puncte.

Porter a jucat 19 minute două zile mai târziu şi a marcat 12 puncte cu 7 recuperări şi 3 pase decisive.

Pe 20 martie, împotriva Sacramento Kings, Porter a jucat doar trei minute înainte de a părăsi terenul din cauza a ceea ce oficialii lui Raptors au spus că era o boală şi nu s-a mai întors. Nu a marcat după ce a încercat o singură aruncare la coş şi a avut două recuperări. Casele de pariuri au stabilit linii de pariere în jur de 7,5 puncte şi 5,5 recuperări pentru el, la acea partidă.

În ziua următoare, DraftKings Sportsbook a raportat într-un comunicat de presă că pariurile pe selecţiile pe Porter au fost cele mai profitabile opţiuni din noaptea respectivă în NBA.

Cel puţin o altă casă de pariuri din SUA a detectat un interes neobişnuit pentru pariurile pe statisticile lui Porter în meciurile respective. O sursă din industria pariurilor a declarat pentru ESPN că de pe mai multe conturi de pariere s-a încercat parierea unor sume mari, în jur de 10.000 şi 20.000 de dolari, pe statisticile lui Porter în meciul din ianuarie împotriva lui Clippers. Limitele de pariere pe selecţiile jucătorilor din NBA variază în funcţie de casa de pariuri şi de client, dar sunt în general în jur de 1.000 până la 2.000 de dolari.

"Oamenii încercau să facă tot posibilul să parieze selecţiile pe Jontay Porter [împotriva Clippers]", a spus sursa mai sus menţionată. "Şi apoi, acum doar câteva zile, acelaşi lucru. Am avut mulţi oameni încercând să parieze pentru mai mult".

Porter, fratele starului de la Denver Nuggets, Michael Porter Jr., este sub contract cu Raptors şi câştigă 415.000 de dolari în acest sezon.

A lipsit de la meciul lui Raptors de sâmbătă împotriva lui Washington Wizards din motive personale, potrivit echipei. A fost, de asemenea, absent la înfrângerea de luni împotriva lui Brooklyn Nets din motive personale.

Antrenorul lui Toronto, Darko Rajaković, a declarat că a aflat despre anchetă cu puţin timp înaintea de meciul de luni seară.

"Nu am îndoială cu privire la accidentări. Nu am îndoială cu privire la onestitatea jucătorilor", a spus Rajaković. "În mod evident, nu am avut niciodată o situaţie ca aceasta înainte". De asemenea, a adăugat că nu a discutat problema cu echipa sa.

"Nu ştiu reacţia lor", a spus Rajaković. "Ştiu doar că nimeni nu vrea să se întâmple astfel de situaţii cu oricine, cu orice echipă. Trebuie doar să ne ocupăm de asta".

Jucătorii din NBA, împreună cu toţi angajaţii ligii, sunt interzişi să parieze pe orice evenimente din NBA, inclusiv pe statisticile jucătorilor. Încălcarea regulii include amenzi, suspendări şi posibile rezilieri ale contractelor, printre alte acţiuni.

Pariurile sportive sunt monitorizate de personal specializat din fiecare echipă din NBA, iar liga are o echipă de oameni specializaţi pe ştiinţă datelor concentrate pe anomali în pariuri sportive şi posibile probleme de integritate, lucrând şi cu monitori de integritate terţi.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Baschet

Ultimele articole Toate articolele