Ultima oră
S-a aprobat! Un nou stadion, gata să fie construit în România S-a aprobat! Un nou stadion, gata să fie construit în România
E gata! Când va semna Florinel Coman cu viitoarea echipă E gata! Când va semna Florinel Coman cu viitoarea echipă
Alexandru Deaconu, delegat la o semifinală de cupă europeană Alexandru Deaconu, delegat la o semifinală de cupă europeană
Dan Şucu a reacţionat! Ce a spus acţionarul majoritar de la Rapid despre demisia lui Daniel Niculae Dan Şucu a reacţionat! Ce a spus acţionarul majoritar de la Rapid despre demisia lui Daniel Niculae
Şoc la Rapid! Daniel Niculae şi-a dat demisia Şoc la Rapid! Daniel Niculae şi-a dat demisia
Cachin a primit un suvenir de la Nadal după ce a pierdut în faţa spaniolului la Madrid Cachin a primit un suvenir de la Nadal după ce a pierdut în faţa spaniolului la Madrid

Nicolae Dobrin, Gică Hagi sau Ilie Balaci? Cine e cel mai mare fotbalist român?

Fotbal Internațional Publicat pe 30 oct 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21365634/1/dobrin-hagi-balaci.png

Cine e cel mai bun fotbalist din istoria României? O întrebare pe care mulţi încă şi-o pun, iar cele mai vehiculate nume sunt Nicolae Dobrin, Gică Hagi şi Ilie Balaci. Întrebat care este părerea lui, Sorin Cârţu a declarat că e greu de realizat un clasament exact, dar consideră că mulţi îl văd pe Hagi cel mai mare din toate timpurile, mai ales că a prins o perioadă în care meciurile erau televizate.

Însă, în zona Olteniei, dat fiind faptul că Ilie Balaci a evoluat la Universitatea Craiova, pasionaţii de fotbal numesc ”Minunea Blondă” când vine vorba de cel mai mare fotbalist pe care România l-a dat, după cum a declarat Sorin Cârţu.

Nu ştiu dacă se poate face un astfel de top, sunt momente diferite. Unii au avut şansa asta de a juca afară, nouă ni s-a tăiat din start. Între Hagi şi Balaci, pe aici poate fi o discuţie de genul ăsta, lumea l-a văzut mai mult pe Gică la televizor.

În ceea ce ne priveşte pe noi, găseşti puţine imagini cu golurile Maximei, nu s-au filmat. Sau au fost filmate şi s-au şters. În plus, Balaci a terminat devreme cu fotbalul, la 26-27 de ani, tocmai la vârsta când devii mai înţelept. A fost uzat de la 16 ani, devreme. Mie îmi pare rău că putea să mai trăiască, să se bucure de viaţă. Asta e durerea mea”, a explicat fostul jucător, antrenor şi preşedinte al oltenilor”, a spus Sorin Cârţu, conform GSP.

Omagiu pentru Nicolae Dobrin. FC Argeş retrage definitiv tricoul cu numărul 10

FC Argeş a anunţat, joi, la 16 ani de la trecerea în nefiinţă a lui Nicolae Dobrin, retragerea definitivă a tricoului cu numărul 10.

Propunerea a fost iniţiată de primarul Cristian Gentea. “Împreună am luat această decizie pentru a onora cum se cuvine munca pe care a depus-o Nicolae Dobrin în slujba Argeşului, devenind astfel un simbol al excelenţei, al pasiunii şi al loialităţii faţă de clubul alb-violet”, notează FC Argeş pe site-ul oficial.

Dobrin a fost o figură emblematică pentru FC Argeş şi pentru fotbalul românesc. “El nu a fost doar un mare jucător de fotbal, ci şi un ambasador al României. Driblingurile sale nu doar că au amuţit stadioane întregi, ci au şi făcut ca numele său şi al României să fie scris în publicaţii de pe întreg mapamondul. Contribuţia sa la succesul echipei FC Argeş, atât pe plan intern, cât şi pe plan internaţional, nu poate fi niciodată uitată. Prin retragerea tricoului cu numărul 10, clubul nostru doreşte să asigure că amintirea şi spiritul lui Nicolae Dobrin vor trăi veşnic în inimile tuturor iubitorilor de fotbal din România.

În această zi solemnă, dorim să transmitem familiei lui Nicolae Dobrin, precum şi tuturor suporterilor argeşeni, sentimentele noastre de recunoştinţă şi respect. Nicolae Dobrin va rămâne mereu unul dintre pilonii de bază pe care acest club îşi fundamentează viitorul, iar moştenirea sa cu siguranţă va continua să inspire generaţiile viitoare de fotbalişti români.

A fost cel mai mare şi a fost al nostru. Te vom iubi mereu!”, a menţionat FC Argeş.

Ilie Balaci, modelul. Povestiri din copilărie cu ”Minunea Blondă” în suflet

Florin Răducioiu a avut o relaţie apropiată cu legenda Ilie Balaci, aspect despre care a vorbit acum doi ani şi jumătate. Cei doi au fost colegi pentru o perioadă la Dinamo, iar Răducioiu a povestit anumite momente trăite alături de ”Minunea Blondă”, dar şi că era foarte apropiat de el.

Florin Răducioiu a rememorat cele mai importante episoade, în urma cărora a putut să evolueze şi să ajungă la rândul său un fotbalist foarte important pentru România.  

Relaţia mea cu Ilie Balaci... eu eram copil când mă uitam la performanţele Universităţii Craiova. Îmi aduc aminte că în acele meciuri, cu Benfica şi aşa mai departe, plecam de la şcoală să văd meciurile. Am avut onoarea să îl am coechipier la Dinamo, a fost ceva de neuitat. A jucat puţin pentru că avea acea problemă la genunchi, dar a fost un spectacol nea Ilie.

Abia aşteptam să stau lângă el, să îi fac un favor. Era un om foarte simplu, puteai să vorbeşti cu el. Îmi povestea de meciul cu Italia, îmi povestea nişte lucruri incredibile. Din păcate nu mai este printre noi, regret enorm acest om, era deosebit”, a declarat Florin Răduciouiu în 2021. 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri