Ultima oră
Dan Şucu a reacţionat! Ce a spus acţionarul majoritar de la Rapid despre demisia lui Daniel Niculae Dan Şucu a reacţionat! Ce a spus acţionarul majoritar de la Rapid despre demisia lui Daniel Niculae
Şoc la Rapid! Daniel Niculae şi-a dat demisia Şoc la Rapid! Daniel Niculae şi-a dat demisia
Cachin a primit un suvenir de la Nadal după ce a pierdut în faţa spaniolului la Madrid Cachin a primit un suvenir de la Nadal după ce a pierdut în faţa spaniolului la Madrid
Marian Iancu şi-a anunţat revenirea în fotbal! Marian Iancu şi-a anunţat revenirea în fotbal!
Francis Ngannou a transmis un mesaj tulburător după moartea fiului său Francis Ngannou a transmis un mesaj tulburător după moartea fiului său
Florinel Coman are o ofertă de nerefuzat | EXCLUSIV Florinel Coman are o ofertă de nerefuzat | EXCLUSIV

Un nou scandal în sport! Ce au făcut baschetbalistele irlandeze atunci când a fost intonat imnul statului Israel

Baschet Publicat de Tudor Moisa pe 9 feb 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/21487287/1/tw.jpg

Echipa feminină de baschet a Irlandei a refuzat să dea mâna cu jucătoarele Israelului înainte de meciul de calificare pentru EuroBasket 2025, relatează bbc.com.

Jucătoarea israeliană Dor Saar a declarat miercuri că echipa Irlandei este "destul de antisemită".

Basketball Ireland a declarat că aceste comentarii au fost "incendiare şi complet inexacte".

De asemenea, jucătoarele irlandeze s-au aliniat pentru imnul lor lângă banca de rezerve a echipei şi nu în centrul terenului înainte de meciul pe care Israelul l-a câştigat cu 87-57.

Basketball Ireland a precizat într-un comunicat înainte de începerea meciului că echipa nu va participa la "aranjamentele tradiţionale de dinaintea meciului".

Meciul, care a fost mutat la Riga din cauza războiului în curs de desfăşurare din Gaza, a avut loc în ciuda presiunilor exercitate de Basketball Ireland de a boicota jocul.

La începutul săptămânii, directorul executiv al Basketball Ireland, John Feehan, a declarat că echipa Irlandei s-ar putea confrunta cu amenzi mari şi cu excluderea din competiţie dacă echipa ar boicota meciurile cu Israelul.

El a sugerat că un boicot ar "distruge jocul nostru internaţional feminin pentru următorii 10 ani".

"Basketball Ireland a informat ieri Fiba Europe că, ca urmare directă a comentariilor recente făcute de jucătorii şi antrenorii israelieni - inclusiv a acuzaţiilor incendiare şi complet inexacte de antisemitism, publicate pe canalele oficiale ale Federaţiei israeliene -, jucătorii noştri nu vor participa la aranjamentele tradiţionale dinaintea meciurilor cu viitorii noştri adversari. Acest lucru include schimbul de cadouri, strângeri de mână oficiale înainte sau după meci, în timp ce jucătoarele noastre se vor alinia pentru imnul naţional irlandez lângă banca noastră de rezerve, mai degrabă decât în centrul terenului”, a precizat federaţia irlandeză înainte de meci, într-un comunicat.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Baschet

Ultimele articole Toate articolele