Ultima oră
VIDEO Freiburg câştigă la limită cu Gladbach şi pune presiune pe Wolfsburg în lupta pentru locul de Europa League VIDEO Freiburg câştigă la limită cu Gladbach şi pune presiune pe Wolfsburg în lupta pentru locul de Europa League
FRF a anunţat data la care se va disputa finala Cupei României. Când sunt programate semifinalele FRF a anunţat data la care se va disputa finala Cupei României. Când sunt programate semifinalele
Astrele nu i-au vrut în Europa! Motivul pentru care Astra Giurgiu nu a primit licenţa pentru cupele europene Astrele nu i-au vrut în Europa! Motivul pentru care Astra Giurgiu nu a primit licenţa pentru cupele europene
Au bătut-o în cuie: data la care se reia Premier League. Fotbalul englez revine în forţă cu un mare derby Au bătut-o în cuie: data la care se reia Premier League. Fotbalul englez revine în forţă cu un mare derby
Pelici se reîntoarce în Liga 2. Cu cine a semnat Pelici se reîntoarce în Liga 2. Cu cine a semnat
Fotbal All Inclusive revine! Comentezi subiectele zilei cu Radu Banciu, zi de zi, de luni până vineri, de la 17:00, pe LOOK PLUS şi online! Fotbal All Inclusive revine! Comentezi subiectele zilei cu Radu Banciu, zi de zi, de luni până vineri, de la 17:00, pe LOOK PLUS şi online!

Un oficial al Red Bull propune ca piloţii de F1 să fie infectaţi cu COVID-19. Ce argumente aduce

Formula 1 Publicat pe 30 mar 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/19319787/2/formula-1.jpg

Helmut Marko, influentul consilier al patronului echipei austriece de Formula 1 Red Bull, miliardarul Dietrich Mateschitz, a vrut să organizeze o tabără în care să-şi infecteze piloţii cu coronavirus, cu scopul de a-i imuniza. Din fericire, managerii echipei pentru care concurează olandezul Max Verstappen, 22 de ani, şi thailandezul Alexander Albon, 24 de ani, au respins periculoasa idee.

"Avem patru piloţi de Formula 1 (n.r. - cei doi titulari plus rezervele Sebastien Buemi şi Sergio Camara) şi opt sau zece juniori. Ideea era de a organiza o tabără unde am fi putut trece peste acest timp oarecum mort din punct de vedere psihic şi fizic. Şi ar fi fost timpul ideal ca infecţia să vină. Piloţii sunt toţi tineri puternici şi sănătoşi. În acest fel, ei ar fi fost pregătiţi în orice moment în care acţiunea începe. Şi poţi fi gata pentru ceea ce probabil va fi un foarte dificil campionat odată ce va începe", a declarat austriacul de 76 de ani, pentru canalul ORF, potrivit motorsport.com.

Ideea lui Marko nu a fost pe placul echipei conduse de britanicul Christian Horner. "Hai să spunem aşa: nu a fost bine primită", a precizat Marko. Totuşi, Helmut Marko susţine că, şi fără imunizarea la coronavirus, piloţii Red Bull sunt bine pregătiţi.

"Max (Verstappen), de exemplu, cred că a pilotat mai multe curse decât într-un sezon real. A făcut curse la simulator şi uneori a terminat mai multe pe zi. În acelaşi timp, piloţii au preparator fizic personal, care lucrează cu fiecare. Dacă va fi un sezon cu 15 până la 18 curse va fi foarte, foarte dificil. Nu există posibilitatea să-ţi îmbunătăţeşti condiţia fizică de-a lungul sezonului. Aşa că este ideal să fi folosit acest timp, acum", a precizat Marko.

 

Până în prezent, opt mari premii au fost amânate sau anulate din acest sezon al Campionatului Mondial de Formula 1, din cauza pandemiei de coronavirus. Cursele din Australia, care era prima etapă, la 15 martie, Bahrain, Vietnam, China, Olanda, Spania şi Azerbaidjan sunt amânate, în timp ce Marele Premiu al Principatului Monaco a fost anulat.

 

Prima etapă va fi, în aceste condiţii, MP al Canadei, din 14 iunie.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele